▼
Страници
▼
2 декември 2014 г.
пица с маслини и гъби или колбас
Продукти:
за тестото :
7 гр. суха мая
1 яйце
250 мл. прясно мляко
2 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
брашно,колкото поеме ( приблизително около 500 гр. )
за гарниране :
гъст дом. сос или лютеница
гъби печурки
шпеков салам ( или луканка,филе и т.н. )
обезкостени и нарязани маслини
настърган кашкавал
сушен риган
Приготвяне:
Разбийте яйцето за кратко и го обединете с прясното мляко,маята,
зехтина,солта и захарта.
Добавяйте брашно постепенно на порции до нужното количество за стегната,еластична топка тесто.
Оставете тестото да втаса в купа,покрита с памучна кърпа или прозрачно фолио ( за да не съхне ) до удвояване на обема.
Втасалото тесто разпределете според наличните ви тави .
От това количество ми излизат 3 големи пици,около 32 см. в диаметър.
Намажете пиците с гъст доматен сос (аз предпочитам гъста лютеница ) и ги гарнирайте с резени пресни гъби или колбас и маслини.
Поръсете сушен риган и настърган кашкавал.
Аз пека трите тави едновременно,на 1-во,3-то и 4-то ниво,210 гр. горен и долен реотан с вентилатор и ги размествам по време на печенето.
От Зорничка научих ценната информация,че е добре пиците да се пекат в предварително зягрята по-гореща фурна и от тогава все така ги приготвям.
Зори,благодаря ти!
Чудесна пица, Роси!
ОтговорИзтриванеХубава вечер от мен!
Ухае на вкусноооо! Росинка, ако знаеш как би се зарадвал моят човек сега на поднесеното от теб! Хич няма и да му покажа с какво изкушаваш. Ама ти е прекрасна пицата! :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубава вечер!
Ах, как ми се прияде пицаааа.
ОтговорИзтриванеАх, това Зори! Щом сте доволни от резултата, следващия път и аз така ще приготвя пицата.
ОтговорИзтриванеРоси, снимките са изкушаващиии, особено за любителите на пица.
Поздрави!
Супер! И аз съм решила за довечера-пица:)!
ОтговорИзтриванеХубава сряда, Роси! Прегръдка!
Роси, по принцип няма пица, която да не обичам, но твоята направо ме накара да запреглъщам. Страхотна комбинация на вкусове! Сърдечни поздрави, мила!
ОтговорИзтриванеПицата е най-великата храна :) според моите човеци, Роси :) Нареждам се на тази апетитна пица (за мен със салам, моля :) Не знам кой би устоял на тази гледка, която си ни поднесла :)
ОтговорИзтриванеПрегръдка мила и хубав, спорен декември!
Ах, Росинка! Страхотна пица!!! Как ми се прииска да си направя, ако знаеш! Ама май предпочитам да си гризна от твоята, толкова апетитна изглежда!
ОтговорИзтриванеТолкова ми е любимо това ястие,а така си налагам да го избягвам(::::
ОтговорИзтриванеПриказка ти се е получила пицата,Роси!Прегръдки,Елексирче мое:)))
Много, много апеетитна е станала, Роси!
ОтговорИзтриванеТо, плънката може да е всякаква. Важна е тестото да направим като теб, Роси;) ЧУдна петъчна вечеря!
ОтговорИзтриванеУАУ,...
ОтговорИзтриванетова е обобщаващият коментар, Роси!
Поздрави за теб и хубави празнични дни!
Честит декември, скъпа! Пожелавам ти да е наситен, дори пренаситен от прекрасни емоции, празнично настроение, уют и все такива вкусни ястия! Как да коментирам пицата ми кажи, като ми се ще да я отмъкна цялата:))) Прегръщам те!
ОтговорИзтриванеХайде и аз да се наредя за пица :) Чудесна е! Следващия път и аз ще пробвам с този начин на печене. Хубав ден ти пожелавам!
ОтговорИзтриванеЖестока и невероятна! Интересно тесто, не съм пробвала с мляко и най-вероятно много ще ми хареса, запомням си я, толкова е апетитна! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви,дами,хубав петък и уикенд ви пожелавам! :))
ОтговорИзтриванеНа добра пица не мога и не мога да устоя, а твояте е просто съвършена, Роси!!! Братовчедка ми прави някакво френско тесто за пиза с прясно мляко, но аз все губя рецептата й ;) затова сега ще си запазя твоята...
ОтговорИзтриванеАз замесвам с каквото ми падне,Мина,надявам се да ти допадне и тесто с прясно мляко.У дома пица ли е ,винаги са доволни :) .Да ви е сладко на всички у дома и прегръдки от мен!
Изтриване