▼
Страници
▼
10 септември 2013 г.
кокосова панакота
У дома много обичаме кремчета.
По принцип акцентирам на тях през лятото,а зимно време все някакви сладкиши,мъфини и кексове майсторя.
Когато направя крем винаги мислено си отбелязвам,че не залагам достатъчно често на този вид сладости,уж си взимам бележка да се поправя и до следващото десертоправене все нещо друго ще ме съблазни .
Последният път,когато правих панакота беше преди поне 3 години.
Груба грешка,защото това е един безкрайно лесен,буквално елементарен за приготвяне десерт,не изисква часове суетене в кухнята,нито цапане на една камара посуда и миксери,а резултатът е гарантирано очароващ небцето.
Добре,че наскоро Пепи Стоева ме провокира толкова силно със снимките на нейната адски изкушаваща панакота с праскови,та докато си написах коментара при нея и отърчах в кухнята.
Очаквах и аз да имам налични необходимите продукти,но се оказа,че прасковите са се занулили ,а едно кокосово мляко бе на ръба на крайния си срок,та в крайна сметка се получи тази кокосова панакота.
Пепи,благодаря ти най-сърдечно за поредната доза кулинарен адреналин !
Продукти за 5 броя:
200 мл. кокосово мляко
200 мл. течна сметана
200 мл. прясно мляко
захар на вкус
ванилия
1 пакетче от 10 гр. + 1 ч.л. желатин
за гарниране - разтопен шоколад или конфитюр
Приготвяне:
Загрейте прясното мляко и сметаната заедно със захар на вкус.
Преди сместа да заври я отдръпнете от огъня.
Добавете желатина и ванилията и разбъркайте добре.
Няма нужда да накисвате и втечнявате предварително желатина ,той ще се разтвори идеално в горещата млечна смес.
Накрая обединете с кокосовото мляко и разпределете крема в купички.
Поставете ги в хладилника да се желират.
Можете да поднесете кремчето както си е в купичката,гарнирано по желание с течен шоколад или някакво сладко.
Или да обърнете съдържанието върху десертна чинийка,като преди това прокарате остър нож между ръба на крема и купичката.
Абсолютно същото положение, толкова много обичам разни кремове, но никога не стигам до тях! Приказно изглежда, тъкмо се навечерях да можеше едно да се телепортира до тук нямаше да е зле! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеРоси, и аз съм така. Обожавам кремчета, а все нещо друго привлича погледа ми. Въпреки това твърдо съм решена все някога да опитам това италианско блаженство. Твоето изглежда умопомрачително, много апетитно... Имаш адмирациите ми!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави, Росинце! :)
Ей, Роси, добре си дошла! Кога се завърна, кога измайстори и десерта даже....Аз обожавам панакота, но никога не съм правила. Тук наблизо, в траторията на Лео, я правят толкова божествена, че аз често си я похапвам там. А е крайно време....да опитам и аз да направя, щом казваш, че е лесно.
ОтговорИзтриванеС усмивка
Мария
Роси, и аз съм от тези, които рядко правят кремчета!
ОтговорИзтриванеИначе съм любител на кремести...торти!
Но като гледам колко е лесно, ще трябва да се коригирам :)
Прегръдка и хубава сряда!
Моля, моля :) Наистина на теб малко побутване ти трябва за кремчетата и си готова да сътвориш нови и нови :)
ОтговорИзтриванеЧудесно изглежда, Роси! ПРедставям си какъв нежен вкус ще има с кокосовото мляко.
Което ми напомня утре да ходя за такова в един хипермаркет :))
Прегръдка, другарче мило и хубава сряда :)
Кокосовата ще я направя задължително :)! Макар и другата да изглежда много вкусно !
ОтговорИзтриванеНаистина е много лесен десерт ,Роси !
Прегръдка ! Хубава вечер !
Много апетитна е станала! Браво!
ОтговорИзтриванеМного обичам този десерт, а кокосовият му вариант е невероятно вкусен. Чудесно поднесен и толкова апетитен, че не мога да устоя, Роси! Прегръдки! ;)
ОтговорИзтриванеПана кота правя често и кокосова в това число, но пак бих приела една порция - изглежда прелестна в твое изпълнение, Роси! И ако може да е с малинова редукция ;)
ОтговорИзтриванеПрегръдки и слънчево утре!
Много обичам панакота! Наскоро правих само с кокосово мляко и много ни допадна. Изглежда чудесно Роси!
ОтговорИзтриванеНа всички дами,които наминахте отново да ме зарадвате с вашите топли коментари,благодаря сърдечно!
ОтговорИзтриванеПожелавам ви много слънчева и окъпана от багри есен! :)
И аз обожавам панакота и я правя сравнително често, но виж, с кокосово мляко не бях пробвала досега. Страхотно изглежда, Роси!
ОтговорИзтриванеТолкова обичам аромата на кокос,че няма дълго да се чудя дали да я правя тази панакотка:))))Прекрасен десерт,Роси!
ОтговорИзтриванеРоси, къде си мила?:) Вече се усеща липсата ти тук, обаче ти достойно се появяваш с тези изкусителни прелести! Като стана дума за кремчета много ги обичаме у дома, но и аз като че ли гледам все някой сладкиш да спретна и не отдавам нужното внимание на тези любими неща. Може би се дължи на факта, че компенсираме с кремести сладкиши... Чудна е панакотата, ароматна, свежа и много нежна. Поздрави!
ОтговорИзтриванеРоси, както винаги точно в целта. Страхотно кремче, много изкусяващо. Хубав ден, мила!
ОтговорИзтриванеТанче,благодаря ти,хубав ден и уикенд и на теб,мила!
ИзтриванеДиде,Миленка и Кате,както винаги сте много мили,момичета,благодаря ви!
ОтговорИзтриванеПрекрасен уикенд ви пожелавам!
Роси,кремчето е много съблазнително и със сигурност вкусно...
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица ти желая!
Хей, Роска, ами давай им повече шанс на панакотките- гледай какви са красавици;)
ОтговорИзтриванеУ дома високо се котират тези неща и гледам веднъж в месеца поне да си подсладим така живота, макар зимата също да наблягам на по-тежките шоколадови вкусотии. Благодаря за тази! Много е хубава. Поздрав!
Живе и Марте,благодаря ви,както винаги сте много мили!Пожелавам ви усмихнат вторник!
ОтговорИзтриванеИ аз все нещо ги подминавам панакотите :), но твоята, да си кажа и тук, изглежда фантастично, Роси - и е така кокетна и фотогенична!!!
ОтговорИзтриванеПоздрави и прегръдки, мила и целувки за госпожицата!!!
Така е,скъпа,толкова е лесно,а така рядко го правя това чудо.Благодаря ти за топлите думи!
ИзтриванеПрегръдки изпращам и аз на теб и милите ми приятели!
Роси, точно такава замислям да правя тези дни :)
ОтговорИзтриванеИ аз трябва да направя пак,Лучи,бърз,лесен и невероятно нежен десерт.Да ви е сладко!
Изтриване