tag:blogger.com,1999:blog-658065749133701370.post2614787068055711714..comments2023-11-27T22:50:09.729+02:00Comments on Кулинарен еликсир: козуначена питка Росиhttp://www.blogger.com/profile/11393530342078180123noreply@blogger.comBlogger57125tag:blogger.com,1999:blog-658065749133701370.post-1199171054303469892016-08-01T21:47:04.918+03:002016-08-01T21:47:04.918+03:00Цвета,сега е идеално време за втасване на козунаци...Цвета,сега е идеално време за втасване на козунаци,радвам се,че сте останали толкова доволна, както и вашите гости!Благодаря ви най -сърдечно и да ви е сладко! Росиhttps://www.blogger.com/profile/11393530342078180123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-658065749133701370.post-59617189195430232622016-07-31T23:09:46.830+03:002016-07-31T23:09:46.830+03:00Направих козунака/по никое време/, но имах гости,т...Направих козунака/по никое време/, но имах гости,те поискаха да им го приготвя.Бях се похвалила с "обикновения" козунак по Вашата рецепта. Получи се просто фантастичен. Обрах овациите! Много, много сполучлива рецепта! Благодаря! ЦветаAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-658065749133701370.post-31751699042455505852014-11-29T18:04:07.775+02:002014-11-29T18:04:07.775+02:00Здравейте и благодаря за проявения интерес към рец...Здравейте и благодаря за проявения интерес към рецептата!<br />Ще трябва да печете на долен и горен реотан,но щом се зачерви отгоре,веднага покрийте питката с алуминиево фолио,за да не прегори.<br />Градусите да са около 170 .<br />Проверявате готовността с клечица,трябва да излиза суха.<br />Времетраене не посочвам,всяка фурна е различна,а и зависи дали ще печете с вентилатор или без.Просто следете процеса и не оставяйте печенето дълго без надзор.Не се притеснявайте да отваряте фурната,тестата с мая не се влияят от това.<br />Да ви е сладко!Росиhttps://www.blogger.com/profile/11393530342078180123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-658065749133701370.post-63746201587389955452014-11-29T16:13:29.120+02:002014-11-29T16:13:29.120+02:00Здравейте, прекрасна питка и бих искала да я напра...Здравейте, прекрасна питка и бих искала да я направя!<br />Но за съжаление нямам опция долен реотан на фурната ми, как бихме ме посъветвали да пека?<br />И ориентировъчно колко време е печенето?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-658065749133701370.post-70913578554519699432014-01-31T16:18:15.016+02:002014-01-31T16:18:15.016+02:00БлагодаряБлагодаряAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-658065749133701370.post-2359607486397302192014-01-28T16:23:45.880+02:002014-01-28T16:23:45.880+02:00БлагодаряБлагодаряAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-658065749133701370.post-76096192895564964602014-01-27T11:36:21.328+02:002014-01-27T11:36:21.328+02:00разточване с брашно и точилка имам предвидразточване с брашно и точилка имам предвидРосиhttps://www.blogger.com/profile/11393530342078180123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-658065749133701370.post-18512172940885290752014-01-27T11:36:01.969+02:002014-01-27T11:36:01.969+02:00Няма никаква нужда от точилка,тестото е толкова ел...Няма никаква нужда от точилка,тестото е толкова еластично,че е истинско удоволствие да го обработвате на ръка и да виждате като разпъвате с пръсти как се виждат самите нишки.Не е нужно да го изтънявате,а само да разплескате,за да сложите плънката.Колкото по-малко го трамбовате,толкова по-добре.Пък разточване с брашно бе една от основните ми грешки,когато правих първите си козунаци и станаха като павета.Росиhttps://www.blogger.com/profile/11393530342078180123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-658065749133701370.post-12780871517062512342014-01-27T11:33:32.295+02:002014-01-27T11:33:32.295+02:00Рени,за съжаление едва сега виждам въпроса ти.
Пол...Рени,за съжаление едва сега виждам въпроса ти.<br />Ползвам само на София мел или на Мелко.За конците измесвай много добре и продължително и усуквай фитилите.Поздрави!Росиhttps://www.blogger.com/profile/11393530342078180123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-658065749133701370.post-55415961085725705442014-01-24T16:54:06.029+02:002014-01-24T16:54:06.029+02:00Здравейте,изглежда много вкусно и ще я пробвам. Им...Здравейте,изглежда много вкусно и ще я пробвам. Имам въпрос - задължително ли е да е разпънато с ръка тестото или може и точилка да се разточи.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-658065749133701370.post-3818025479723980852013-05-07T17:14:25.811+03:002013-05-07T17:14:25.811+03:00Роси искам да те питам ти какво брашно ползваш, аз...Роси искам да те питам ти какво брашно ползваш, аз правих няколко пъти козунаци по твоите рецепти и стават супер само мойте не са така бели и конците не са ми така добре изразени, стой като на балончета не като твоите конци, и се чудя дали може да е от брашното. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-658065749133701370.post-539386860161209522013-04-11T15:48:52.334+03:002013-04-11T15:48:52.334+03:00Благодаря ви!
За конците дългото измесване е важно...Благодаря ви!<br />За конците дългото измесване е важно.Моята бърза програма мисля има около 15 минути месене,после пускам още веднъж,значи поне 30 мин. се меси.Но е важно да ползвате качествено брашно,да не ви е прекалено меко тестото,защото тогава всичко се слива при печенето,да не е прекалено твърдо,защото козунакът става сбит,да усуквате фитилите преди сплитане също допринася много за конците.Росиhttps://www.blogger.com/profile/11393530342078180123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-658065749133701370.post-75745797679261949422013-04-11T09:58:28.171+03:002013-04-11T09:58:28.171+03:00Страхотна рецепта, само да попитам, колко време ви...Страхотна рецепта, само да попитам, колко време ви е цъкълът на месене на машината? Пробвах да правя козунак с два цикъла на замесване на тестото, но нещо определено не се получи, просто стана сладък хляб, нямаше конциAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-658065749133701370.post-82964826130988784722013-04-08T10:02:10.788+03:002013-04-08T10:02:10.788+03:00Мерси,Диди,много си мила! :)Мерси,Диди,много си мила! :)Росиhttps://www.blogger.com/profile/11393530342078180123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-658065749133701370.post-70999031316951284662013-04-08T08:53:59.998+03:002013-04-08T08:53:59.998+03:00Мариянче,всеки път толкова много ти се радвам,кога...Мариянче,всеки път толкова много ти се радвам,когато ми споделиш,че си опитала рецепта и си доволна!Благодаря ти за доверието за пореден път и за споделените отзиви!<br />Наистина тази питка иска повече печене,отколкото когато са два отделни козунака и може би затова се припича повече отгоре,но пък и аз харесвам хрупкавата коричка.<br />Много усмихната и успешна седмица ти пожелавам! :)Росиhttps://www.blogger.com/profile/11393530342078180123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-658065749133701370.post-37920847525200831312013-04-08T00:21:01.467+03:002013-04-08T00:21:01.467+03:00УНИКАЛЕН! Роска, беше права с квасената сметана е ...УНИКАЛЕН! Роска, беше права с квасената сметана е №1, и да споделя, че макар покрит с фолио се запече доста не само отгоре,може би е доста голям, но беше много красив и с вкусна коричка :)<br />Сърдечни поздрави, благодаря ти за споделения опит!Mариянаhttps://www.blogger.com/profile/10685297633469660370noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-658065749133701370.post-60808635730409454902013-04-07T10:02:31.858+03:002013-04-07T10:02:31.858+03:00Ей, че хубаво. Ама само как ми се прииска да си гр...Ей, че хубаво. Ама само как ми се прииска да си грабна едно голяяямо парче :))<br />Голям майстор си!!!Diana Stoyanovahttps://www.blogger.com/profile/07184117052393398533noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-658065749133701370.post-49698666633918834722013-04-05T15:13:40.771+03:002013-04-05T15:13:40.771+03:00след карането на сноуборд, най обичам да похапвам ...след карането на сноуборд, най обичам да похапвам домашен козунак! страхотна рецепта, поздрави и успехи за напред ;)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-658065749133701370.post-7152949023011716852013-04-05T14:03:52.517+03:002013-04-05T14:03:52.517+03:00Генка,благодаря ви и добре дошла!Поздрави и от мен...Генка,благодаря ви и добре дошла!Поздрави и от мен и хубав петък! :)Росиhttps://www.blogger.com/profile/11393530342078180123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-658065749133701370.post-53464333194903470292013-04-05T14:02:39.515+03:002013-04-05T14:02:39.515+03:00Инче,много ме радваш,благодаря ти!Прегръдка изпращ...Инче,много ме радваш,благодаря ти!Прегръдка изпращам и аз! :)Росиhttps://www.blogger.com/profile/11393530342078180123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-658065749133701370.post-74236359842678102082013-04-05T14:01:50.367+03:002013-04-05T14:01:50.367+03:00Аааа,без такива,ти летвата я стигна,че и мина,Ив,т...Аааа,без такива,ти летвата я стигна,че и мина,Ив,така че ако ти се прави нямаш повод за притеснения.<br />Благодаря ти много,поздрав и от мен! :)Росиhttps://www.blogger.com/profile/11393530342078180123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-658065749133701370.post-83981716663533382012013-04-05T13:34:06.633+03:002013-04-05T13:34:06.633+03:00Чудесен козунак, поздравления за майсторлъка.
Позд...Чудесен козунак, поздравления за майсторлъка.<br />Поздрави, хубав и усмихнат ден!!!Lecker mit Gerihttps://www.blogger.com/profile/02426884128727966078noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-658065749133701370.post-30768987816356395162013-04-04T18:49:37.842+03:002013-04-04T18:49:37.842+03:00E, макар и да не съм много по козунаците, този ми ...E, макар и да не съм много по козунаците, този ми взе акъла, точно такъв тип обичам - на конци. Браво, Роси, голям майстор си!!!<br /><br />Прегръдки и много слънчев петък от мен :)fedorahttps://www.blogger.com/profile/03406231705574249538noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-658065749133701370.post-44871064974506195842013-04-04T15:12:16.155+03:002013-04-04T15:12:16.155+03:00И аз си мислех ,че съм те похвалила за страхотния ...И аз си мислех ,че съм те похвалила за страхотния козунак , ама е било на някое друго място :) ! Разкошен е ,Роси ! И както пише Диана , висока ''летва;; ...не се наемам да я прескоча този път :) ! Оставям да отлежи за догодина , живот и здраве :) ! <br />Прегръдки ! Хубав следобед !Ivana Krasteva-Pieroni https://www.blogger.com/profile/05930590972221449974noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-658065749133701370.post-9597929691199074442013-04-04T13:04:21.383+03:002013-04-04T13:04:21.383+03:00Ауууу,Дианка,и по-висока имам пред мен в твое лице...Ауууу,Дианка,и по-висока имам пред мен в твое лице,но все пак много ти благодаря за подкрепата!Хубав и позитивен и на теб ти пожелавам,Диди!Росиhttps://www.blogger.com/profile/11393530342078180123noreply@blogger.com