Страници

6 юли 2012 г.

баницата на Надето





Като виден любител на баниците още щом видях тази при Надето и си я сложих в списъка за правене.Хареса ми,че съчетава две любими у нас неща-баница и пица.
Пък и е чудесен повод да посъберете това онова от хладилника,ако се налага да го поразчистите.
Аз малко измених рецептата,но все пак спазих основната идея ,а тя е страхотна!
А резултата......умопомрачителен!
Това прилагателно употребявам изключително рядко и не го "хабя" напразно, така да се каже.
Но в този случай абсолютно точно илюстрира какво мъркане и примижване падна на масата!
Дъщеря ми възкликна,че може да яде това всеки ден за закуска,обяд и вечеря! :))
Е,надявам се да съм ви убедила,че си заслужава да опитате! 







Продукти:

1 пакет фини кори за баница от 400 гр.
60 гр. масло
1  малко яйце
80 гр. сирене крема
1 домат
1 малка тиквичка
300 гр. роле шунка и кашкавал
250 гр. кашкавал
50 гр. чедър
малко пушена свинска шунка или друг колбас
бучка краве сирене
1-2 триъгълничета топено сирене
шарена сол,риган,магданоз,сол,черен пипер








Приготвяне:

Застелете тавичка с хартия за печене.
Разтопете маслото.
Нарежете домата,тиквичката и ролето на тънки шайби,кашкавалите настържете.




Разбийте крема сиренето с яйцето,сложете малко черен пипер.
Намажете дъното на тавичката с малко масло.
Намажете половината на първата кора с масло и я прегънете на две.
Сложете я на дъното.Така направете с още две кори,прегънете ги и ги сложете върху първата.
Така ще получите 6 пласта от три прегънати на две кори.





Намажете с 2-3 с.л. от яйчената смес.Целта е корите да станат сочни и споени.



Наредете за първи пласт шунката.





Следват още две кори,намазани с масло и прегънати на две.





Отново намазвате с малко яйчена смес.
Вторият ред е с шайбите тиквички, настърган кашкавал,малко солчица и магданоз /или копър/. 




Следват пак две кори,намазани с масло и прегънати на две.
И отново малко яйчена смес.
Трети ред плънка е от шайби кашкавалено роле с шунка.




Пак кори и пак яйчена смес.
Четвъртият ред е с шайби домат,натрошено краве сирене,парченца топено сирене и малко настърган кашкавал,риган и шарена сол.





Завършвате с две тънко намазани с масло кори,прегънати на две.Намажете ги и отгоре с масло. 





Печете в загрята на 200 гр. фурна около 20 мин.,долен реотан с вентилатор.
Извадете тавичката,поръсете остатъка от кашкавала и настъргания чедър / смесете ги преди това /,малко магданоз и подредете шайби маслинки.
Върнете тавичката във фурната и я изключете.От топлината кашкавала ще се разтопи.





Извадете баницата посредством краищата на хартията за печене и я преместете върху поднос.После леко измъкнете хартията изпод нея.
Изчакайте леко да се охлади,за да се постегнат разтопените сирена и сервирайте леко топла.






Размазващо вкусно нещо се получи,любов от първата хапка!

Наде,благодаря ти за невероятната рецепта!

Когато представих баницата с миш маш Дени ме попита имам ли още шантави рецепти за баница :) ....ето ти още една,Дени :) .






50 коментара:

  1. И аз май ще викам "още".Право е детето!Баницата е страхотна!Браво на теб и Надето!

    ОтговорИзтриване
  2. Оле, оле, какво е това изкушение, Роси! Страхотно изглежда! Тъкмо излизаме след малко с малкия на зъболекар и ще си набавя продукти - ето какво ще хапнем утре! Предполагам, мога да сложа каквито колбаси ми се намират?
    Благодаря за постъпковите снимки!
    Сърдечни поздрави и пожелания за прохладна вечер, мила!

    ОтговорИзтриване
  3. Е, убийствено е направо! Нещо като лазаня, баница и пица, ама много, много по-вкусно, тъй като го гледам...
    Браво, Роси! Великолепно предложение!

    ОтговорИзтриване
  4. Така божествено ухаее...а какъв загар...много е апетитна баницата на Надето!
    Роси ,много хубаво си я приготвила,снимките са неустоими!
    Истинско пиршество за сетивата!
    Поздрави и хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  5. Включи и мен към мъркането и примижването на масата ,Роси :)....Супер баница ! Комплименти !
    Желая ти хубава ваканция ! Прегръдки !

    ОтговорИзтриване
  6. аааа, супер изглежда и като гледам - ще пасне и на нашия вкус! Благодаря, че сподели, Роси!
    Хубаво, спорно и весело да ти е скиторенето по баирите и с много положителна емоция да се заредиш! И да разкажеш после :)
    Прегръдки и хубава вечер, мила!

    ОтговорИзтриване
  7. Фантастична е, Роси :)
    И съм сигурна, че в най-скоро време ще я направя :)
    Току-що извадих от фурната моята баница с тиквички!
    Прегръдка и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  8. Еее, такава баница не бях виждала! Много богата и много вкусна! Ти наистина си майстор Роси, ка кви ли баници не си предлагала!
    Браво и за тази баница а'ла пица!

    ОтговорИзтриване
  9. Каква ти баничка, цяло ястие! Още от първата снимка разбрах! Страхотна е!

    ОтговорИзтриване
  10. Ееее,Роси вярвам ти,че е била много вкусна.Грабна ме от първата до последната снимка.
    Пожелавам ти прохладни ваканционни дни и да се върнеш с много енергия и кулинарни идеи!
    Весело изкарване!

    ОтговорИзтриване
  11. Не мога да повярвам, това е наистина страшно интересно и умопомрачителни и аз съм от видните почитатели, така, че ще уважа! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  12. Малиии, разкошотия, вкусотия,просто думи нямам!
    Пожелавам ви чудесни и отпускащи дни Роска!
    Прегръдки на красавицата и поздрави за половина!
    Целувки*)

    ОтговорИзтриване
  13. Момичета,много ви благодаря за вниманието и думите на одобрение,винаги много ме радват!
    Горещо ви препоръчвам рецептата,ако сте любители на подобни печива, защото е нещо което наистина е изпъкнало на небцето ми с няколко гърди напред сред многото опитани рецепти!
    Мариетка,продуктите могат да са всякакви,а може и без колбаси,в постен вариант,само зеленчуци и обилно сирена.Смятам даже следващия път и така да я опитам,но от сега знам,че ще е супер.
    Ина,абсолютно точно,много наподобява лазаня,аз даже съм правила такава с печени кори на сач вместо със стандартни кори за лазаня,но и с бешамел и там както си му е реда,докато тук е една наистина интересна симбиоза между баница,пица и лазаня.

    Тези дни малко поизостанах от вашите публикации,но ще ви наваксам със сигурност!

    Много усмихнати почивни дни за всички ви!

    п.п.И благодаря за пожеланията,много сте мили!

    ОтговорИзтриване
  14. Не знам чия е първоначалната идея,но е страхотна, Роси!!!Включвам я тази рецепта в репертоара за близко бъдеще!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  15. Роси в действие!!! Цена нямаш, направо залепнах за екрана при вида на това чудо! Само да отида пак на пазар и ... Адмирации!!

    ОтговорИзтриване
  16. Оо, Роси и аз съм влюбена от пръв поглед в нея - баницата на Надето и снимките на Роси. Знам на 100%, че ще ми хареса и вкусово, а и за домашните гарантирам, че са ти вече фенове! :) Страхотни пластове, страхотни цветове, неустоима коричка и развинтено въображение за аромат и вкус! Браво, Роси! Записвам си я с твоето име. Дано Надето не се сърди! Благодаря и на теб и на нея за рецептата!

    Хубава, разтоварваща и ароматна почивка ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  17. Мда, мисля че и дума ще пожъне фурор това пицобанично чудо!
    Децата обожават подобни продукти, събрани на едно място, така че като съмне, ще тичам за кори;)
    Хубава неделя , Роси!

    ОтговорИзтриване
  18. Потекоха ми лигите, само като го видях:)Тази рецепта със сигурност ще я пробвам още днес:)Поздрави:)

    ОтговорИзтриване
  19. Отново чудесна идея, Роси! Изглежда умопомрачително вкусно! Ще я пробваме с удоволствие у нас. Благодаря и хубава ваканция, много слънце и усмивки!

    ОтговорИзтриване
  20. Умопомрачителна рецепта и снимки, Роси! Прегръдки! :)

    ОтговорИзтриване
  21. Оооо Роси наистина е трудно човек да устои на това предложение!
    Изглежда и звучи мнооооого вкусно.



    Прохладна вечер:)

    ОтговорИзтриване
  22. Роси, изглежда фнатастично! Май ще я приготвя още този уикенд, тъкмо наскоро се запасих с кори за баница :). Невероятно предложение!
    Поздрави и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  23. Благодаря ви,момичета за хубавите коментари,много ми е драго да ги прочета!
    Слънчеви поздрави от красив Пирин!

    ОтговорИзтриване
  24. Леле, какво е това чудо! Какво ли няма в тази баница...Роси, аз защо не съм сред първите тук?! Нещо пиша много разбъркано ама съм пригладняла, а снимките ми действат...Роси, приятна почивка на Пирин!!!

    ОтговорИзтриване
  25. Страхотна е, пъстра и много изкушаваща! Сърдечни поздрави, Роси! :)

    ОтговорИзтриване
  26. Страхотно предложение Роси. Вече съм си купила продуктите и ще пробвам. Благодаря за страхотното представяне :)
    Хубав и прохладен ден!

    ОтговорИзтриване
  27. Така, като гледам съм единствен от противоположният пол. Както и да е - ястието се оползотвори от шестима души - по равно разделени между половете и всички бяла адски недоволни !!!!!!!!!!! ... Просто свърши :( А трябваше още и още ! Наистина великолепна рецепта, вкусна, красива и със сигурност ще е предмет на готвене в нашето семейство от сега на татък ! БЛАГОДАРЯ ! Също благодаря и на прекрасната ми жена Емилия, която я сготви ТЪЙ УБАВО !

    ОтговорИзтриване
  28. Ах това Наде!
    Каква ти баница Росе?Това си е направо чудо!
    Стахотни пластове, страхотни цветове!
    Направо може човек да прияде от тази вкусотия!

    ОтговорИзтриване
  29. Роси, много добре изглежда!
    Вече съвсем сериозно огладнях.
    Поздравления на Надето за чудесната идея и благодарности към теб, че я сподели!
    Ще се възползвам от нея.
    Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  30. Роси,останах без думи-не само от слюноотделянето:))))Как съм пропуснала тази красота излезнала и сътворена от твоите ръце-не знам!
    Прекрасно иновационно предложение и уникално поднесено!Браво и прегръдки:)

    ОтговорИзтриване
  31. На всички дами благодаря за хубавите коментари и за вниманието!

    Венко,и от мен поздрави на половинката ти,че благодарение на нея сте останали очаровани!Радвам се,че се е усладила на цялата компания!

    Хубав уикенд на всички!

    ОтговорИзтриване
  32. Де съм бляла, че съм изтървала тоз разкош?.......... Поправям се веднага.Прекрасна баница, Роси :)

    ОтговорИзтриване
  33. Звучи и изглежда мнооогооооооооооооо добре!!!
    Дори мисля довечера да я пробвам и аз:)

    ОтговорИзтриване
  34. Насе и Бени,благодаря ви!Опитайте я,със сигурност няма да съжалявате,верно е много вкусна!

    ОтговорИзтриване
  35. Мога само да потвърдя, това е една от най-, най-вкусните баници,които някога съм приготвяла и яла, благодаря много, че сподели тази страхотната рецепта. Днес сутринта любимия изяде последното парче студено и каза, че студена е също толкова вкусна. Следващият път ще направя само една промяна - двойна доза!

    Благодаря още веднъж и хубав ден!

    Тони Атанасова

    ОтговорИзтриване
  36. Тони,много благодаря за споделените отзиви!Верно е вкусна и топла,и студена,у нас също е много харесвана,дори и в постната версия само със сирена,за която също съм пускала публикация.
    Да ви е сладко и следващия път и хубав ден и на вас,Тони!

    ОтговорИзтриване
  37. И аз да се включа към хвалебствията ,не се сдържах.Страхотна е! Благодаря много за споделената рецепта ,направих я 1:1 и ухаеше невероятно ,а на вкус...нямам думи..свърши за отрицателно време :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Правите ме много щастлива с това,че сте останали доволни от рецептата!Благодаря ви,че споделихте!Поздрави и хубаво лято! :)

      Изтриване
  38. Роси, Наде, ми то направо си е една богата лазаня :)Разкош, разкош! Благодаря много за вкусната рецепта!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ани,чак сега виждам коментара ти и се надявам да сте опитали баницата,благодаря ти!

      Изтриване
  39. Браво на майсторките, чудесно кулинарно произведение....)))) Разкошна вкусотиа!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви от мое и от името на Надето,надявам се да ви се услади и на вас!

      Изтриване
  40. Добре, че измъкна тази баница от архива, Роси! Изглежда наистина умопомрачително!!! Ще врътна някой път и аз една версия, че много си падаме и ние по подобни неща :) Мерси за вкусната идея! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Танче,нямам търпение да я видя в твое изпълнение!
      Да ви е сладко на двамата с Филип и благодаря за комплимента!

      Изтриване
  41. Уникална изглежда, но и "леко" доста калорична. Ще я приготвя утре за вечеря :). Поздрави, Лора

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Лора,много обичам баници,обаче все по-рядко правя,защото винаги са си много калорични,ама пък като ми се хапва какво да се прави :) .Да ви е сладко,пък после ще направим един разтоварващ ден за компенсация!Поздрави!

      Изтриване
  42. Аз също благодаря за идеите и на двете дами, защото и в моята къща жъна успехи с тази рецепта!Творете момичета отдава ви се определено!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ива,радвам се,че рецептата на Надето е станала любима и на вас и семейството ви!Благодаря за подкрепата,поздрави!

      Изтриване