Страници

11 декември 2014 г.

морковено руло с маскарпоне





Днешната рецепта ви препоръчвам с две ръце - рулото е страхотно вкусно,прави се лесно и бързо!
За всички,които са предубедени към добавянето на моркови в сладкиши отново ще ги уверя,че не се усещат в крайния резултат.









 

Продукти:

източник

за платката:

120 гр. ситно настъргани моркови
4 яйца
2 с.л. олио ( от гроздови семки )
3/4 ч.ч. захар
3/4 ч.ч. брашно
1 ч.л. канела
1 ч.л. бакпулвер
ванилия

за пълнежа:
500 гр. маскарпоне
5-6 с.л. пудра захар ( или на вкус )
ванилия
бурканче сладко ( моето е домашно от кайсии )











Приготвяне:

на платката:

Плитката тава на фурната застелете с пекарска хартия,намаслете я леко.
Разбийте яйцата и захарта на пухкава пяна.
Добавете брашното,бакпулвера,канелата и ванилията,хомогенизирайте.
Накрая следват морковите и финално разбъркване с шпатула.
Изсипете сместа в подготвената тавичка.
Изпечете платката в загрята на 170 гр. фурна за 12-15 мин.,докато стане златиста.
Извадете тавата на решетка.
Изчакайте 2-3 мин. блата да отдъхне и го навийте посредством пекарската хартия на руло.
Оставете го така,докато изстине.
Не загъвайте краищата на хартията отстрани,за да може парата да излиза.




 
на пълнежа:
Разбъркайте маскарпонето,захарта и ванилията посредством шпатула.



 



Сглобяване:
Развийте охладената платка.
Измажете я с крема и върху него в началото на рулото сложете от сладкото.
Навийте отново рулото.
Завийте го в алуминиево фолио на стегнато пакетче и го приберете в хладилника за 1 час, докато стегне крема.
Предполагам,че ще ви остане от крема,използвайте го да покриете охладеното руло отгоре и отстрани.





22 коментара:

  1. Роси,
    рулото ти изглежда страхотно на вид.Не сме големи почитатели у дома на морковите, когато не са сурови ,защото вкусът им не е много приятен, стават меки и безвкусни.Но сигурно добавени към тестото и в комбинация с крема от рулото са приятни на вкус.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз искам само да кажа, че морковите в сладкиш нямат нищо общо със сготвените моркови. Аз също не ги обичам варени, задушени и т.н., защото са някак сладки и нещо не ми допада при тях. Но в сладкиши е съвсем друга история, просто са преобразени. Съветвам те да опиташ, Ели!
      А, Роси, с това маскарпоне вътре... Представям си каква креместа наслада си приготвила, заделям си хапчица от някое парченце. :)
      Прегръдки, Роси!

      Изтриване
  2. Щом го препоръчваш с две ръце не мога да не те послушам :)
    Но ще е след Коледа, че реших да постя. Сигурна съм , че ще ми хареса. Весели празници, Роси!

    ОтговорИзтриване
  3. Роси, фантастично е това руло- нежно, плътно и стилно!
    Какво по- прекрасно от парче руло, поднесено с чаша чай или топло мляко?!
    Взимам си едно гоолямо парче, нали даваш?
    Прегръдки, мила!

    ОтговорИзтриване
  4. Аааа, аз много харесвам сладкиши с моркови :) и на никого не признавам, че ги слагам в кексчетата им :) Само морковена торта не съм правила, но има време :)
    Черпя се парченце, Роси :) И много хубава празнична вечер ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  5. О, изглежда толкова сочно и вкусно, че цяла нощ ще го сънувам, Роси! Голяма прегръдка! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Съвършено! Просто знам, че ще го направя. Харесвам моркови в сладкиши и соленки. Чудесна рецепта, Роси! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Отдавна се каня да направя сладкиш с моркови и ...май ще е твоя, Роси. Много ми допадна рецептата!
    Хубав утрешен ден ти желая!

    ОтговорИзтриване
  8. О, Роси и без да ми я препоръчаш дори и само снимките да видя, съм сигурна, че това руло е максимално вкусно. Ти си вълшебница, феичка на сладките изкушения! Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
  9. Обичам тази комбинация, Роси, но като рулце не съм правила. Единствено настояването на половинката за нещо шоколадово ще ме спре да го направя през почивните дни.

    ОтговорИзтриване
  10. Роси, поздравления! Рулото ти изглежда невероятно свежо и апетитно. Просто е чудесно! Прегръдки и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  11. Не се оставям да ме увещаваш много колко е вкусно, вижда се от разкошните ти снимки, Роси!
    Прегръдки! Хубави събота и неделя!

    ОтговорИзтриване
  12. Прекрасно руло, Роси! Аз съм по морковите и непременно ще се възползвам от рецептата ти :)

    ОтговорИзтриване
  13. Едно малко фантазЕ....изглежда толкова вкусно!

    ОтговорИзтриване
  14. Перфектното руло, толкова хубаво е оформено и структурата на блата е превъзходна и маскарпонето вътре е възможно най-подходящата плънка! От където и да го погледне човек, перфектно!
    Поздравления, Роси!

    ОтговорИзтриване
  15. Страхотийка, много любим вкус! Да ти е много здраво момчето и много да те слуша! Прегръдка и много хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  16. Разкошни снимки на разкошно руло!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  17. Сърдечни благодарности към всички за отделеното време да ми оставите своите мили коментари!
    Рулцето без излишна скромност е наистина страхотно и на всеки,който го направи-да му е сладко (в което не се съмнявам ) !!
    Пожелавам ви прекрасна предпразнична седмица,дами!

    ОтговорИзтриване
  18. Пак ме няма сред изказалите са, ма ти знаеш какво съм ти казала: прекрасно е, само който не е опитвал морковени сладкиши, може да е предубеден към тях. И честит рожден ден на половинката, Роси! Бъдете здрави!

    ОтговорИзтриване
  19. Моля да ми кажете, колко мл е чашата, с която измервате захарта и брашното? Благодаря

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. След толкова години нямам спомен,имам едни мерителни чашки,мисля,че 1 ч.ч. е 220 или 240 мл.

      Изтриване