Това руло с тиквички у дома е абсолютен хит.
Навярно е рецептата в блога,която съм правила най-много.
Дъщеря ми го обожава,а пък аз съм особено доволна,защото иначе не обича яйца освен така на руло,което по същество си е един голям омлет.
По аналогия реших да приготвя рулото с магданоз вместо тиквички и пак се хареса.
А и имах желание да проверя как ще се справи Чопъра 3 в 1 на Делимано с кълцането на зелении.
Ами как-идеално,бързо и лесно ,както с всички други задачи,които му поставих до сега.
Много ми е досадно рязането на магданоз и копър.
Айде копъра като е за една връзка,нарязвам я и с ножицата.Обаче ако ми трябва магданоз за тези кюфтета какво кълцане пада.Сега вече съм улеснена и много доволна.
Продукти:
7-8 едри яйца
1 с.л. горчица
2 връзки магданоз
1 връзка копър
няколко стръка див лук (може и без него)
3 пакета х 125 гр. крема сирене
4 печени белени червени чушки
10 листа топено сирене чедър
200 гр. кашкавал
3 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Измийте връзките магданоз и копър,отстранете дръжките.
Срежете небрежно на две,на три листната маса,за да ви е по-лесно да я поставите в купата на чопъра.
Блендирайте първо едната връзка магданоз,докато се накълца ситно,но не да стане на каша.Ще ви отнеме само няколко секунди.
Направете това и с втората китка магданоз,а накрая и с копъра.
Махнете дръжките и семките на чушките и ги срежете по дължина само на едно място,разтворете ги,за да се използва цялата им повърхност в пълнежа.
Крема сиренето смесете с половината от накълцания копър и ситно нарязан див лук,овкусете с млян черен пипер.
В купа поставете яйцата,горчицата,сол и черен пипер на вкус.
Разбийте яйцата с телената приставка.
Добавете накълцания магданоз и останалата половина от копъра.
Плитка тава (тази от фурната ви е най-подходяща) покрийте с лист хартия за печене,намажете със зехтина.
Върху листа излейте магданозено-яйчената смес,разпределете я равномерно.
Отгоре настържете 1/3 от кашкавала:
Изпечете платката за около 15 мин. в загрята на 180 гр. фурна до златисто.
Извадете тавата да изстива на решетка.
Върху топлата платка настържете още 1/3 от кашкавала,той ще се разтопи веднага от топлината и върху него подредете листите топено сирене.
Намажете отгоре с крема сиренето,а върху него застелете с чушките.
Навийте платката на стегнато руло.
Покрийте го с едро настъргания кашкавал и пъхнете в още топлата фурна,докато се разтопи апетитно.
Поръсете разтопения кашкавал с щипка шарена сол и скълцан копър.
Оставете рулото да изстине напълно и режете с остър нож.
Съхранявайте в хладилник,завито в свежо фолио,за да не съхне.
Много е вкусно на стайна температура или леко охладено.
Рецептата е подходяща за хора,спазващи диетично хранене,тъй като в платката на рулото няма брашно.
Как апетитно са се запекли сирената, Роси! Прекрасно се е получило!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Уауу, страхотно е това руло, Роси! И много, много красиво поднесено от теб! Предполагам, че както при магданозените кюфтета, така и тук след като е сготвен, няма да е така натрапчива миризмата му?
ОтговорИзтриванеПрегръдка, другарче мило и хубави почивни дни!
Освен Уааауу, няма какво да се каже. 🤗
ОтговорИзтриванеЗвучи много вкусно, Роси! Обичам аромата на магданоз и много ми харесва този вариант на рулото!
ОтговорИзтриванеРоси,
ОтговорИзтриванемного красиво и много апетитно руло.Чудесни снимки и представяне.
Поздрави !
Роси,
ОтговорИзтриванеаз много лесно режа зелинина на много ситно.Използвам специално сатърче за рязане на зеленчуци, което закупих от магазин за продажба на такива уреди.Марката е Solingen и съм много доволна.Даже съм решила да закупя такива сатърчета и за подаръци.
Поздрави !
Невероятно е, Роси! Изглежда супер вкусно!
ОтговорИзтриванеРоси, много апетитно руло, макар че у дома бих приготвила с копър, че магданоз не ядат:)
ОтговорИзтриванеРежа си ги на ръка аз подправките:)!
Скъпа Роси. Това руло ще го направя. Изглежда страхотно. Само се надявам децата да го одобрят, като е с магданоз :))) Целувки
ОтговорИзтриванеМного вкусно и красиво!
ОтговорИзтриванеЗа разделно хранене - не е ли комбинацията от сирена + яйца забранена, или греша? Питам, защото само това ме спира да си го направя.
Ще направя корекция вместо разделно да се има предвид диетично хранене.Имах предвид,че не съдържа в себе си брашно и за някои режими може да е подходящо.
ИзтриванеБлагодаря за отговора :)
ОтговорИзтриванеВ такъв случай ще пробвам само първата част - омлет на фурна, който после да навия на руло. Надявам се да ми се получи и консистенцията да не е твърде течна. Намасляването на хартията за печене задължителна ли е?
Топли поздрави и хубав ден!
Желателно е да я намаслите,така ще отделите платката от хартията по-лесно. Сърдечни поздрави!
ИзтриванеИзглежда невероятно! А ако е с тиквички каква е процедурата и начина на обработка на тиквичките защото ги обожавам
ОтговорИзтриванеЗдравейте,Яница!Каква е процедурата,когато рулото е с тиквички може да прочетете тук:
Изтриванеhttp://kulinarenelixir.blogspot.bg/2014/07/blog-post_21.html
ехаа каква прекрасна рецепта
ОтговорИзтриване