Рецептата на карфиол със сос Бешамел и сирена вече я има в блога ,но днес ще я пусна отново,защото направих доста постъпкови снимки и освен това добавих към ястието печена червена чушка,която с Бешамела и сирената си подхожда идеално.
Продукти:
пресен карфиол - една средна главичка
3 печени червени чушки
100 гр. краве сирене
моцарела -1 топка ( 125 гр. )
40 гр. настърган кашкавал
за Бешамела :
500мл. прясно мляко
40 гр. краве масло
3 с.л. брашно
сол,черен пипер, 1 с.л. прясно изцеден лимонов сок (може и без него),индийско орехче,мадраско къри
Начин на приготвяне:
Запържете брашното в загрятото,разтопено масло.Налейте прясното мляко и сварете соса при непрекъснато бъркане.Овкусете със сол и подправки.
Накъсайте карфиола на розички .
Сварете го за 5 мин. във вряща подсолена вода,колкото леко да омекне,но да остане хрупкав и го отцедете.
В намаслена йена сложете карфиола и печената червена чушка :
Поръсете с натрошеното сирене:
Разпредете соса върху карфиола:
Подредете резени моцарела:
Отгоре завършете с настъргания кашкавал , малко инд. орехче и къри:
Сложете да се пече в умерена фурна ,докато кашкавала се зачерви леко.
Еликсирче,постно,постно,но доста калорично!!!-не че ме интересуват калориите,де! МММ мм как обичам карфиол!Чудесни снимки!
ОтговорИзтриванеПоздрави и слънчеви дни ти желая!
Еликсирче,много вкусно и сочно изглежда!
ОтговорИзтриванеИнтересна рецепта,не съм я правила досега!
Бих си хапнала с удоволствие,с една студена биричка:)))
Ще се пробва задължително!
Прегръдки и хубава вечер:)
Поздрави за семейството:)
Никога не съм яла карфиол огратен, но всъщност изглежда доста привлекателно. С идоволствие ще опитам.
ОтговорИзтриванеВесел и усмихнат ден!
Падам си по постните ястия. Страхотно предложение, Еликсирче. Бързо лесно и вкусно!
ОтговорИзтриванеМного ми допада добавката на печени чушки към това ти ястие, Еликсирче - убедена съм, че му придава страхотен вкус!! И с този златист загар :) предложението ти е отново неустоимо!!
ОтговорИзтриванеТова ястие е станало определено фантастично вкусно - представям си я разтопената моцарела в комбинация с любимия ми бешамел и сезонните зеленчуци... както се казва - муцка :)))
ОтговорИзтриванеЕЛИКСИРЧЕ,толкова апетитно се е получило това ястие,че чак усещам аромата му.
ОтговорИзтриванеНамини при мен има изненадкаааааа :))))
Тези разтопени сиренца,
ОтговорИзтриванетази чудесна коричка и това че съм толкова гладна.....
Еликсирче чудесна идея!
Прегръдки!
Много вкусно, Роси :) Обожавам карфиол, записвам си рецептата, не съм приготвяла по този начин :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки и приятна вечер!
Я? Еликсирче,
ОтговорИзтриванетази рецепта моментално ме грабва;-)
Изглежда лесно за приготвяне, а звучи много вкусно:-)
Записвам я!
Хубава вечер!
Карфиол обожавам, но на туршия. Нямам идея какъв е на вкус сготвен.Обаче като гледам този кашкавалец, така зачервен и разтекъл се, просто ще трябва да правя тази рецепта, няма начин:)
ОтговорИзтриванеХубава седмица, Еликсирче!
Бети,Кати,Жани,Мариянче,Мина,Инче,Здравче,Зори,
ОтговорИзтриванеДани,Мъхче,Траянка,радвам се,че ви харесва ястието и ви благодаря,момичета!
На мен,когато видях за първи път рецептата също ми се стори неочаквана и изненадваща,но още по-изненадващ беше резултатът-много вкусно е!
Опитайте,дано ви хареса и на вас!
За една бърза вечеря си е добър вариант!
Хубава вечер желая на всички!:))
Много апетитно изглежда това карфиолче. Пробвала съм само карфиол, кашкавал и бешамел. Със сигурност ще опитам и твоят вариант.
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Много вкусничко и цветно изглежда карфиолчето! И изглежда лесно за приготвяне :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден!
Мммм, изглежда божествено! С удоволтвие бих опитала рецептата!
ОтговорИзтриванеПоздрави, Милена :-)
Много обичам карфило! Никога не съм пробвала по този начин! Изглежда невероятно вкесно и изкушаващо! Ще се опита!
ОтговорИзтриванеПоздрави, Еликсирче и хубав ден!
Речено - сторено, а?!
ОтговорИзтриванеКаза ми за това чудо и веднага запретно ръкави - голяма фурия си!
Аз много харесах идеята ти още като я чух, ама добрече не избързах да я направя преди да пуснеш поста - със сиренцата е просто вълшебно!
Прегръщам те и ти пращам хиляди слънчеви целувки!
Еликсир, много любима рецепта :) Редовно правя карфиол с бешамел и други "екстри", но виж, чушка не се бях сетила да му сложа :). Твоят изглежда много примамливо :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав край на седмицата!
Деси,да,това е основният вариант,на който могат да се направят всякакви импровизации според предпочитанията.
ОтговорИзтриванеКакто казах и в предната рецепта,с карфиол и броколи също ще е добре.Гъбките и те ми се струват подходящи,а съвсем спокойно може да се добави и пилешко бон филе,и ястието да стане не-постно :).
Мира,радвам се,че ти добавих още една идейка към екстрите :)!
Мария,Русанче,Миленка и Ели,много ще ми е драго,ако опитате рецептата и да ви е вкусно!!
Прегръдки за всички вас,дами!:))
Еликсирче, знаех си аз, че много съм пропуснала тези дни! Ще изчета всичко най-обстойно още утре, а междувременно тази рецепта с карфиола веднага си я взимам, защото много го обичам във всякакви ястия!
ОтговорИзтриванеПоздрави от мен и много хубава вечер! :)
Най-много обичам да си наваксвам, а особено в някои приятелски блогове гледам да не пропусна нищичко.:-))) Знам, че при теб винаги има нещо за стомахчето, за душата и не на последно място за очите.:-))) Рецептата ти е страхотна, а изпълнението - нямам думи! Обичам карфиол, обичам и да добавям чушка честичко, защото знам какъв аромат придава на ястието. Ще пробвям това невероятно вкусно предложение със сигурност!
ОтговорИзтриванеХубава вечер и прекрасни почивни дни!:-!!
Прегръдка!
Моничка,благодаря ти,мила!
ОтговорИзтриванеРадвам се,че вече си добре и наваксваш пропуснатото!
Дано ти хареса предложението ми!
Хубави почивни дни и на твоето семейство!