1 септември 2015 г.

пилешко филе с печени чушки и сирена






За тази рецепта благодаря на Люси !
По принцип пилешкото филе е бедно на мазнини и има опастност да стане доста сухо при печене.
Аз за всеки случай панирах филетата в яйце и галета,за да запазя месцето максимално крехко,сочно и нежно, и точно така се получи.
Дебелата мантия от моцарела и кашкавал допълнително помогна в тази посока.








Продукти за 3 порции:

3 пилешки филета
1 топка моцарела (125 гр.)
50-100 гр. едро настърган кашкавал
слайсове от някакво друго сирене по избор-скаморца,топено,ементал,гауда,чедър и т.н.
3 печени червени чушки
8 с.л. зехтин
1 яйце
3-4 с.л. галета
1 с.л. тъмен соев сос
щипка къри,сух риган,листенца пресен босилек,млян черен пипер







Приготвяне:

Смесете 2 с.л. зехтин със соевия сос,щипка къри и млян черен пипер.
Пилешките филета измийте и подсушете.
Разрежете ги през средата на две ,за да получите 6 по-тънки филета.
Мариновайте месото в зехтина и подправките.
В купичка разбийте яйцето с вилица.
В плитка чиния сложете галетата.
Обелете печените червени чушки,махнете семето и ги разрежете през средата на две по дължина.
Подходяща тавичка намажете с 3 с.л. зехтин.
Всяко филе топнете в яйцето,а после и в галетата-от двете страни.
Подредете в тавичката първите три филета.
Върху всяко филе поставете слайс топено сирене (от това за сандвичи) или някакво друго пушено сирене.
Отгоре поставете ленти печена чушка.
Покрийте я с още един слайс сирене -примерно ементал или гауда.
Отгоре поставяте като капачета останалите три филета,които също сте топнали в яйце и галета.
Посолете филетата (малко,все пак соевият сос е достатъчно солен) и ги полейте с по 1 лъжица зехтин на тънка струйка.Поръсете ги със сух риган.
Около филетата сипете малко водичка като внимавате да не сипвате върху филетата,за да не им отмиете панировката ( това е за да не ги печене на сухо в тавата).Аз освен водичка,добавих и малко от сока,който отпускат печените чушки за още повече аромат.
Запечете филетата за 20 мин. в загрята на 200 гр. фурна.
Извадете за кратко тавичката и върху всяко филе поставете резени моцарела и листенца пресен босилек.
Върнете ястието във фурната за още 10 мин.
Поръсете филетата финално с настърган кашкавал и ги запечете за още 5 мин.





15 коментара:

  1. Роси, страхотно ястие за пореден път ни показваш! :) Рецептите ти с пилешко винаги са страааашно апетитни и разнообразни! :)
    Прегръдка с пожелание за прекрасни летни дни! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Да ти кажа, Роси, всички предложения от този тип (например пилешкото по френски :)) сме ги опитвали с удоволствие! Ще дойде ред и на това пилешко, даже вече си мисля да е утре ...
    Поздравления, Роси! Пожелания за хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Роси, предполагам, че е чудесно с това богатство на сирена
    и любимите червени чушки :)
    Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  4. Роси, както винаги рецептата е перфектно поднесена, а ястието е много вкусно и красиво! Прегръщам те и очаквам нови срещи!

    ОтговорИзтриване
  5. Много е вкусно Благодаря за идеята

    ОтговорИзтриване
  6. Роси, уникално вкусно е това ястие!
    Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  7. Росинка, всичките ти последни предложения са ми толкова по вкуса, че бих опитала всяко едно. Признавам, че тиквичките с царевица ме грабнаха от раз! Голяма фурия си на вкусовете. :)
    Прегръдки, другарче мило!

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря на всички за вниманието,много ще се радвам и на вас да се услади тази чудна рецепта на Люси!
    Поздравления към "Анонимен" за бързата реакция и споделените отзиви,радвам се,че толкова бързо опитахте рецептата!
    Хубав ден на всички!

    ОтговорИзтриване
  9. Фантастично, Роси!
    Вчера една колежка сподели, че от 5 години не била купувала пилешко, те толкова били "гадни" пилетата...
    А пък ние, вредни или не, с хормони или без си обичаме пилешкото и лятото е почти всеки ден на трапезата ни, редувам с кайма, а свинското, телешко и агнешко - по-рядко.
    Знам ли - или ние сме луди, или те:))

    ОтговорИзтриване
  10. Добрите идеи трябва да се приветсват! Аз пиветствам тази, много ми хареса, Роска;)

    ОтговорИзтриване
  11. Роси, аз чак сега успявам да наваксам изгубеното време и да си кажа и тук : "Браво"! Радвам се, че ти харесва рецептата и си я приготвила по твой си начин! Винаги съм казвала, че имаме сходен вкус за соленичко, та се радвам, че мога и аз да почерпя с нещо такова! Усмихната седмица, мила!

    ОтговорИзтриване
  12. Нещо подобно ще стъкмя тази вечер:) Фантастично изглеждат филенцата. Прегръдки, Роси!

    ОтговорИзтриване
  13. Неустоимо е! И аз така панирам филенцата и после подреждам продукти върху тях и запичам с кашкавал, но предложението с чушки, моцарела, сирена = на къркорещ стомах само при вида им :)
    И това трябва да приготвя. Много ми хареса.

    ОтговорИзтриване
  14. Ооо, това изглежда нечовешки вкусно!!! Съвсем по мой вкус е, Роси :)

    ОтговорИзтриване