Начина на оформяне на тази баница ми се беше запечатал в идейния план доста отдавна,още когато го видях тук.
И когато ми останаха кори от наложената баница,която ще ви покажа по-нататък, се замислих дали да не направя пак любимите ни
банички-мъфини, или да експериментирам с нещо ново,а именно баницата на Лео.
В нейната рецепта е с кисело мляко,майонеза и т.н.
Правила съм баница с тези продукти,харесвала ми е и с майонеза.
Но този път реших да пробвам без мляко,само яйца и газирана вода.
банички-мъфини, или да експериментирам с нещо ново,а именно баницата на Лео.
В нейната рецепта е с кисело мляко,майонеза и т.н.
Правила съм баница с тези продукти,харесвала ми е и с майонеза.
Но този път реших да пробвам без мляко,само яйца и газирана вода.
Продукти:
5 яйца
1/2 бутилка от 250 мл. газирана вода
7 листа фини точени кори
40 гр. масло
300 гр. натрошено краве сирене
50 гр. настърган кашкавал
шарена сол
Начин на приготвяне:
Подгответе си тавичка,моята е с диаметър 26 см.,като я напръскате със спрей за печене,или я намаслите и набрашните,или застелете с пекарска хартия.
Аз лично със спрея се родих.Понякога ползвам хария,ако искам да пренеса лесно печивото после в друг съд,различен от тавата,в която пека или пък за да я предпазя от надраскване при нарязване.
Но...да се върнем на баницата.
Разтопете маслото,в купа натрошете сиренето,в друга купа разбийте яйцата с щипка сол и газираната вода.
Залейте ги внимателно с яйчената смес,като използвате лъжица и сипвате във всяко охлювче /целта е да не смачкате височината на рулата/,
поръсете кашкавала и разтопеното масло.
Печете в предварително загрята на 180 гр. фурна.
Разбира се,като всяка баница с готови кори,и тази е супер лесна за приготвяне,а в резултат - убийствено вкусна!
Мммм :) пак приказно предложение, Еликсирче!! Жал нямаш :) прекрасна ти е баницата!! Прекрасна вечер ти желая и успешен остатък от седмицата :)
ОтговорИзтриванеИзглежда невероятно!
ОтговорИзтриванеАууу, че се класирах този път и първа :)))
ОтговорИзтриванеЕее, наистина много интересен начин на оформяне!
ОтговорИзтриванеИ чудесно изпълнение, Роси! Приятно запечена и вече с коледна украса :))
Лека нощ!
Роси,знаеш страстта ми към тестените неща!
ОтговорИзтриванеУникална е баницата,много е красива!
Ще е възползвам от идеята за розичките и ще направя и аз !
Наистина ме впечатли много силно!Много е ефектна!
Прегръдки и хубав утрешен ден!
Е, аз за разлика от Катето, не съм много по тестените неща, но за баници убивам :)) Пък, ако изглеждат като твоята, няма и да ми мигне окото (упс, да не ме чуят полицаите :)))
ОтговорИзтриванеВеликолепно изглежда, Ели!
Una delicia hermosa,una gran receta,abrazos cordiales.
ОтговорИзтриванеЕликсирче, отново изкушаваш положението с тази баничка, а снимките както винаги са направо невероятни, имам чувството че баничката е истинска и че мога да я усетя аромата й. Поздрави и усмихнат ден!
ОтговорИзтриванеРоси, нали си даваш сметка, как със сутрешното кафе гледам и преглъщам :)
ОтговорИзтриванеЧудесно предложение, а вида е повече от апетитен!
Прегръдки, миличка и хубав ден!
Топла, красива и уханна! Чудесна закуска си приготвила, Роси! Златиста и много апетитна е баницата! Прегръдки с пожелания за хубав ден! :)
ОтговорИзтриванеПрекрасна баничка, Еликсирче! Как само се е зачервила, предполагам, че никой не е чакал да си обиколи нивката:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви,другарчета,за вниманието и похвалите,с вас деня ми започва отлично!
ОтговорИзтриванеПожелавам ви един слънчев и спорен ден на всички!
ОХХХ Росеее... снощи само влезнах в блога ти но нямах време да пиша ... ми баницата ти ми е все пред очите ..ужас... Ще се прави .
ОтговорИзтриванеПрегръдки и прекрасен ден!
Елексирче, страхотна баница, много е красива и съм голям фен на баниците! Благодаря за интересното предложение, ще изпробвам този вариант ... Коледа идва и ще се правят баници :))
ОтговорИзтриванеПрегръдки и много слънчев и усмихнат ден!
Роси, това се казва прекрасно начало на работния ден :) Баничката е страхотна - такава една небрежно лесна и несъмнено изкусителна. Наистина идва коледа и време за баница с късмети :)Честити награди! Прегръдки и хубав ден!
ОтговорИзтриванеРоси , баничката е супер и както пише Габи ''небрежно лесна и несъмнено изкусителна '' -хареса ми цитата и :) ! Честити ти награди :), прегръдка от мен и слънчев ден !
ОтговорИзтриванеРоси,
ОтговорИзтриванетова е една от любимите ми баници, само кашкавал не съм слагала.И толкова апетитно си я снимала!
Честито нови наградки !
Хубав ден и от мен!
Много е впечатляваща! Поздрави!
ОтговорИзтриванеРоси с Маги двечките какво да ви правя незнам. Такива апетитни банички сте направили, че ме замислихте отгога не съм правила баница. Но със сигурност знам, че ще пробвам твоето предложение. Много е пухкава, много е изкушаваща, страхотен загар си и докарала.Спомням си, че по този начин съм правила баклава, но виж за солен варият хич и не ми е хрумвало.
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
МММмммммм, чудесна баничка.
ОтговорИзтриванеРоси, изглежда просто прекрасно.
Поздрави!!!
Божествено изглежда!Така е златиста и апетитна...ммм!
ОтговорИзтриванеЕх,че интересно оформяне, Роси!
ОтговорИзтриванеИзглежда невероятно вкусна!
Поздрави и хубава вечер!
Чудна баничка-с едно айрянче ...за закуска ще е супер...
ОтговорИзтриванеПриятна вечер!
Много апетитно изглежда баницата,поднесена по този начин!
ОтговорИзтриванеПоздрави за идеята!
Много ми допадна начина на оформяне на баничката! Чудесна е!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за споделената идея, Еликсирче!
Сърдечен поздрав!
мммммммм тази баница изглежда страхотно, ще я пробвам когато имам време, мерси че я споделихте, до скоро
ОтговорИзтриванеКате, напълно заслужени награди! И вече знам какво ще закусим в събота сутрин!
ОтговорИзтриванеРоси,вчера съм сигурна,че писах коментар, колко обичам тази баничка и колко примамливо вкусна си я направила.МНого ми допадна и реденето й.Нямам идея какво е станало и защо не го виждам тук.
ОтговорИзтриванеПоздрави за наградите, напълно заслужени от теб!
Прегръдки и хубав ден!
Ох, колко обичам баница, чупвам си парченце! Много интересно оформяне!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Значи, като я метна от единия край, та чак до последната розичка няма да й простя на твоята баница.
ОтговорИзтриванеЧудесна е, много вкусно изглежда.
Поздрави.:)
Ехеееей,каква голяма компания ме е навестила,благодаря ви,момичета!Много ми е приятно да прочета одобрителните ви думи и дано я приготвите и вие,да ви е сладко!
ОтговорИзтриванеПожелавам на всички хубав ден и много уютна вечер!
Благодаря, че ме подсети за тази баница! И аз я правя и обичам най-много с газирана вода, но начина, по който ти си наредила корите ме впечатли много. Поздравления! Следващия път ще я направя като теб!
ОтговорИзтриванеПетя,привет и добре дошла!
ОтговорИзтриванеЩе ми бъде много приятно,ако я приготвиш и ти,и несъмнено ще се насладя на снимките ти,затова очаквам с интерес да ни я покажеш!
Много е красива тази баница, Еликсирче!
ОтговорИзтриванеВлиза в списъка!
Сега чакам и другата баница:-)
Ммного хубава вечер и още по-хубав последен работен ден за тази седмица!
И мен ме впечатлиха тези охлювчета! Много е красива, Роси!
ОтговорИзтриванеАз хич не обичам наложена баница. Тази със сигурност влиза и в моя списък.
Поздрави!
Мъхче и Ели,дано ви хареса,ще чакам отзиви,момичета!Благодаря ви!
ОтговорИзтриванеХубави почивни дни ви пожелавам!
Красива и златиста, като слънчице си изпекла баницата, Роси!
ОтговорИзтриванеЧудесно е идеята, предполагам и за вкуса...
Поздрави и хубави почивни дни, Диана
Роси, светнаха ми очите като ти видях баницата :)) Златиста и апетитна :)) Аз си падам по витите баници, но някой път ще пробвам и този начин. Много интересно и доста лесно ми изглежда:))
ОтговорИзтриванеХайде до понеделник! Прегръдки!
Честити наградки, Еликсирче!
ОтговорИзтриванеТая баница я мярнах, когато я публикува. И аз правя като Лео с яйца и майонеза, но охлювчетата навивам, всяко листче на ролка и после на охлюв и отгоре мажа с майонеза.:)
Твоето предложение е много апетитно и красиво! Скоро редих канелони с плънка, точно като баничката ти:)))
Ще трябва да я наредя някой път като теб:)
Хубави почивни дни, Еликсирче!:)
Ааааааааа, чушките бюрек на фурна станаха убиец!:)))
ОтговорИзтриванеМалко не на място споменавам, но докато съм се сетила, да не забравя :')
Наистина уникална идея за баничка! Страхотно изглежда! Много, много ми хареса! Целия блог е прекрасен!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави!
Баницата ти е страхотна!Днес се замислих от кога не съм правила такава.Сигурно ще спретна,като твоята. Поздрави,липсвахте ми.
ОтговорИзтриванеДианка,Танче,Дари,Нели и Албенче,благодаря ви,мили дами,за вниманието!
ОтговорИзтриванеДари,даже много е на място,защото супер много се радвам,когато нещо се е усладило и на друг,благодаря,че сподели и ти!
Албенче,радвам се,че открих и аз блога ти,забележителни неща намирам в него и ще го следя!
Хубав ден и празник,момичета!
Страхотна е. Непременно ще се пробва!
ОтговорИзтриване... а и аз пробвах съвсем скоро чушките бюрек на фурна, в събота. Стават много бързо и са вкусни:)
ОтговорИзтриванеМарта,радвам се,че си ги опитала и са ви харесали!
ОтговорИзтриванеБлагодаря,че сподели!
Да ви е сладко с баничката!
Баница не бих отказала никога: това нещо мога да го хапвам сутрин, обед и вечер, няма да ми омръзне.:-))) Твоята е невероятно хубава, така майсторски запечена. ммммм Аз понякога се улавям, че прекалявам с препичането, защото обичам, а после домашните се карат, че не обичали въгленчета. Прекрасна е, Еликсирче!!
ОтговорИзтриванеИмам само едно въпросче: Успява ли да се напо добре баничката или връхчетата и остават леко хрупкави?
Най-сърдечни поздрави, много усмивки и уютна вечер!:-)
Мони,у нас баниците са на голяма почит и също като при теб по всяко време.Даже най-често за вечеря,защото аз не закусвам и не правя закуска,така че е или за обяд,или за вечеря.
ОтговорИзтриванеБаницата стана много сочна и съвсем прилично хрупкава отгоре,всичко се напои много добре.Даже трябва да се внимава да не се сипва сместа изведнъж,за да не се загуби обема и корите да се степат.Аз не си падам по сухите баници,така че можеш да си спокойна,тази не е от тях.
Много хубава събота ти пожелавам,скъпа!
Много интересна баница. Първоначално като я видях на снимката помислих, че ще е нещо много трудно за приготваня, за да се получат тези охлювчета. Но всъщност е лесно, само сомото нареждане отнема повече време от обикновенно. Много е ефектна, благодаря за споделената идея!
ОтговорИзтриванеБлагодаря и аз,много се радвам,че ви хареса баницата!
ОтговорИзтриванеВерно малко си е играчка,но пък става разнообразно.
Нямам думи, баницата е супер!!!Благодаря за прекрасната рецепта.
ОтговорИзтриванеИ аз ви благодаря за отзивите,много се радвам,че ви харесва!
ОтговорИзтриванеСтрахотно изглежда, много интересно се получава, обезателно ще я пробвам :)
ОтговорИзтриванеЕ невероятна рецепта на баница, поздравления Изглежда ужасно вкусна и идеално опечена, като едно слънце така жълта се е получила.Интересен начин на редене, не съм го пробвала, но със сигурност следващият път като правя баница ще е по този начин.Благодаря за подробното описание и снимки.Странно е с едни и същи продукти като се подреди по друг начин се променя и вкуса!С масло става невероятна.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за хубавата рецепта.По точи начин не се бях сещала, а и не съм виждала да се загъва баницата.Със сигурност ще се опитам, изглежда много добре и с този намазан жълтък баницата просто грее.Невероятна българска рецепта, не на празно който дойде чужденец в нас го посрещаме с баница.Става и за закуска и за вечеря.Има тавичка точно с диаметър 26 сантиметра и домашно масло.Даже ще направя тави имайки предвид количествата, които могат да изядат вкъщи баница.Очаквам и други вкусни предложения.
ОтговорИзтриванеМного мой приятелки правят баници както и кексове с газирана вода, аз честно казано съм малко скептична от това дали се получава добре.Но като гледам тези снимки, вече реших да опитам и то с тази баница.Ужасно вкусно стои, благодаря за снимките и за рецептата.Много добре си описала всяка стъпка.Само остава да постигнем този ефект и ние.Не съм слагала и шарена сол в досегашните си баници, но сега ще опитам и така.Ще стане идеална закуска.Поздрави.
ОтговорИзтриванеМного красива баница. Изпекла се е страхотно .И със сигурност е вкусна, ще я направя като охлювчета непременно.
ОтговорИзтриванеТази баница я правя много отдавна и ако позволите ще вметна,че корите не трябва да са фини,на мен с Одрински най-добре ми се получава и всички я обожават.
ОтговорИзтриванеА защо не трябва да са фини ?
ИзтриванеРоси, фурната с вентилатор или без?
ОтговорИзтриванеВсякак става!Едно време на старата си печка мечта какви хубави козунаци,питки и баници ставаха,нищо,че без вентилатор.Иначе на новата фурна пека баниците на функция долен реотан с вентилатор,така не ми се налага да ги покривам,докато станат готови.
Изтриване