14 март 2012 г.

златиста пъстърва с аромат на розмарин







Продукти:

филетирана пъстърва
равни части зехтин и масло
клонче пресен розмарин
подправка за риба,аз използвам на Котани ,казва се "риба Созопол"
смес от царевично и оризово брашно ,галета,червен и черен пипер,щипка сол и настърган пармезан








Приготвяне:

Поръсете всяко рибно филе с подправката на Котани
тя е много богата на билки и аромати - чесън, лук, магданоз, червен и черен пипер, копър, лимонови корички, мащерка, кайенски пипер и  розмарин.
В плоска тавичка разстелете брашняната смес.
В тиган загрейте маслото и зехтина заедно с клончето розмарин.
Оваляйте всяко филе в панировката от страната на месото.
Откъм кожата не е нужно.
Изпържете в ароматното розмариново масло филенцата първо откъм кожата,а после откъм панировката.
Нужни са им по 2 минути от всяка страна.
Извадете в чиния,посолете и поднесете рибката топла.
Овкусете с лимон непосредствено преди консумация,защото иначе коричката ще омекне.


 




Много ароматни станаха филенцата от розмарина и другите аромати от подправката,а от маслото пъстървата,която иначе е суха риба,стана много сочна,с хрупкава пармезанова коричка.







Препоръчвам ви и разкошните кашкавалки на Йоли-много лесни и много вкусни !
И те като рибката са с прелестна кашкавалена коричка!




48 коментара:

  1. Прелестни са и рибките, и кашкавалките, Роси! Пъстървата е любимата ми риба и обезателно ще изпробвам предложението ти! Прегръдки с пожелания за прекрасен ден! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Еликсирче, толкова апетитни корички рано сутринта :))))))
    Е, поне през целия ден ще виждам "грейнало слънце" :)
    Прегръдки и хубав ден, миличка!

    ОтговорИзтриване
  3. Роси, рибката е чудна, но от хлебчетата останах без дъх - чудни :)!
    Кашкавален ден :)!

    ОтговорИзтриване
  4. Мерси за кашкавалките мила.Обаче аз си открадвам рибата.Фантастично изглежда!Истински еликсир за мен!

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесно приготвена пъстърва,Роси!
    Много ми хареса идеята за маслото и при първа възможност ще пробвам!
    Кашкавалките са чудесни и изкусителни!
    Слънчев ден и много настроение!

    ОтговорИзтриване
  6. Рибката изглежда вълшебно с тази златиста коричка, само мога да си мечтая колко е ароматна и вкусна! И от кашкавалките няма да откажа! Поздрави и усмихнат ден! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Големи вксутии, Еликсирче, вече почти ги опитах от невероятните снимки:)

    ОтговорИзтриване
  8. Ева,Дани,Марияна,Яна,Мира,Траяна и Йоли,много ви благодаря за похвалите,дами!
    С пожелание за усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  9. Страхотна коричка има тая рибка, Роси!
    И тя, и кашкавалките са с чудесен загар и ако пастървата ти я подмина (или направя така друг вид риба), то от кашкавалките ще си взема една и в най-скоро време ще направя.
    Хубав и спорен ден!

    ОтговорИзтриване
  10. За риба ''умирам '':), а тези филенца изглеждат страхотно вкусно ! Ще ги опитам ,Роси ..благодаря за рецептата ! За кашкавалките не ми останаха думи ...толкова хубаво изглеждат ! Абе , чудно се хапва тук :) !
    Хубав четвъртък ! Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  11. Хейййй.... Елексирче,.... твоята рибка .... наистина е станала златна! Много , много вкусна изглежда!!! С толкова финес и стил си я поднесла , че.... не мога да отделя поглед от нея! А... кашкавалките ти са вълшебни! Намирам рецептата за страхотна! Благодаря ти! Желая ти много пролет в душата днес, и ...... вълшебно хубави почивни дни- изпълнени с щастливи лудории и много приятни емоции! Целувки!

    ОтговорИзтриване
  12. Роси, много вкусни неща отново и колко примамливи снимки си направила!
    И всичко това, благодарение на огромното ти желание и майсторство!

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  13. Ауу Росии, много ти е вкусно пак всичко! И рибката и питчиците имат много приятен и неустоим загар! Нямам търпение вече да се стопли и да открият риболовния сезон. Първата хваната пъстърва ще я приготвя по твоята рецепта!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  14. Прекрасни филенца, много лесна рецепта. Мерси много за съветите относно подправките и подробното им описание :) Записвам си ги и ще ги направя някой прекрасен ден.

    ОтговорИзтриване
  15. Ах Роси, невероятно вкусно и омайващо изглежда всичко! Сигурна съм, че е безумно вкусно. Благодаря ти мила, че сподели рецептите!

    Прегръдки и един прекрасен ден от мен!

    ОтговорИзтриване
  16. "... златиста пъстърва с аромат на розмарин"...,
    не само звучи, но и изглежда прекрасно, Роси!
    Чудесна рецепта и допълнение, също...
    Поздрави и усмихнати мартенски дни, Диана

    ОтговорИзтриване
  17. Каква коричка има тази рибка! Супер е! Ще я пробвам скоро :)
    Кашкавалките първоначално ми заприличаха на картофени кюфтета, но изглеждат много апетитни. Вземам си едничка за изпът и потеглям :)

    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  18. Време е за риба...Идеално съчетание Роси!!!

    ОтговорИзтриване
  19. Чудесно изглежда рибката и понеже съм голям фен на пъстървата, задължително ще опитам рецептата:-)
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  20. Добрееее, кашкавалките като добавка към рибката ще ги допусна;)
    Голям фен съм на рибата, а сега и като затворих ски-сезона, ми се доходи на море и ми се дояде рибка... Няма угодия май;)
    Прекрасни снимки, прекрасни!
    Прегръдки Еликсирче и чуден уикенд!

    ОтговорИзтриване
  21. Скъпи дами,много ви благодаря за вниманието!Както винаги мили и сърдечни!
    Пожелавам и на вас много слънчев и ползотворен уикенд!

    ОтговорИзтриване
  22. Роси, много е апетитна рибката. И кашкавалките също.
    Филетата така ли си ги купуваш, готови? Аз не съм виждала. То, къде да видя в моя град. Но, определено, е много удобно.
    Поздрави и пожелания за хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  23. Eто, чудих се какво да готвя за моите диванета, но сега вече знам. Имам пъстърва във фризера, цяла, но ще справя някак си :))
    Много вкусно изглежда рибока!
    Хубава събота :)

    ОтговорИзтриване
  24. Ох, Роси, пак изкушаваш - толкова златни, прекрасни са и рибката, и кашкавалките, че направо залепнах за монитора! Просто разкош!
    Хубава и слънчева неделя, мила!

    ОтговорИзтриване
  25. Тази пъстърва детенце би я оценило с 12 по десетобалната система, Еликсирче :), а аз скромно ще се задоволя с кашкавалена питчица - неустоими са!!!

    ОтговорИзтриване
  26. Доста изкушения съм пропуснала:)
    Сега ще си наваксам!


    Сърдечен поздрав!

    ОтговорИзтриване
  27. Момичета,много благодаря за похвалите и че отново отделихте минутка от времето си за мен,безкрайно много ме радва това!
    Ели,да така я купувам рибата,защото не мога да филетирам и си спестявам разправията да я пощя аз :) !
    Инче,дано си се преборила с обезкостяването и да ви е харесала рецептата!

    Много пролетно настроение пожелавам на всички!

    ОтговорИзтриване
  28. Еликсирче, чудесна рибка!
    Поздрав от Италианските Алпи!
    Мария

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Еееее,браво бе,душа!
      Пак твоята любима Италия...направо ме бодна в сърцето с този поздрав :))!
      Поне се успокоявам,че ще има репортажи,които ще чета със зяпнала уста!
      Ужасно ми се ходи в Италия,ама да видим....
      Много,много прегръдки и да си изкарате отново размазващо страхотно,дружке!

      Изтриване
    2. Eликсирче, ще поздравя всички красиви италианци, които питат за теб! Бъди рахат...

      Изтриване
  29. Страхотно изглежда рибката, Роси! И питките също! Честита първа пролет! С пожелания за слънчево настроение и много усмивки!

    ОтговорИзтриване
  30. Честита пролет, Роси!
    Много рошав станал тутманика в предната ти публикация, направо да иска да си отчупи човек :)

    ОтговорИзтриване
  31. Кате и Диди,благодаря ти за поздрава и комплиментите,много ми е драго да се порадвам на вниманието ви!

    ОтговорИзтриване
  32. Честита пролет!Желая ти мого свежест и усмивки!
    Наистина златна рибка!Много изкусително ароматна!И на нзс ни е любима пъжена в масло и зехтин!

    ОтговорИзтриване
  33. Рибката е прекрасна и добре че ще вечерям и аз риба че да не се олизвам само пред монитора.Е, моята не е пъстърва но все пак е риба.Кашкавалките са много изкушаващи и толкова добре са излезли и те на снимките!Прелест!
    Честита Пролет и нека да е пролетно и на лицето и на сърцето!

    ОтговорИзтриване
  34. Първо да кажа, че тази розмариново-ароматна пъстърва много, много ми хареса! И после да продължа със самопризнанията - вместо царевично и оризово брашно сложих съвсем обикновено и си направих една домашна импровизация на подправката котани, толкова вкусно се получи! Благодаря ти за рецептата, Роси! И честита пролет!
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  35. Честита пролет, Роси!
    Да е слънчева, пъстра и да те изпълва с любов и усмивки!

    Рибката е страхотна и ще се възползвам от рецептата. И кашкавалките ще поглед
    на, че нещо напоследък ми се сърдят у дома - спрях да ги глезя с вкусотийки :D

    Поздрави и много усмивки :)

    ОтговорИзтриване
  36. Мила Роси, честита пролет ! Бъдете много здрави и засмени :) Тази розмаринова пъстървичка е чудна и мисля да я изпробвам ! Кашкавалките и те изглеждат чудни :)
    Прегръдки и безчет усмивки :)

    ОтговорИзтриване
  37. Дени,Тони,Соня,Данче и Евка,много ви благодаря,дами!

    Дени,радвам се,че си опитала рецептата и че ти е допаднала!А също,че намина да споделиш!Много добре си импровизирала,още повече,че подправката не е някаква панацея,а просто едно добро съчетание от аромати,подхождащи на риба,които при липса на Котани винаги можеш и сам да си приготвиш.Благодаря за доверието!

    ОтговорИзтриване
  38. Тази ароматна рибка чак тук ми замириса. Страхотно изглежда с тази златна коричка. Аз обикновено я пека пъстървата и наистина вътре става по-суха - трябва да опитам тази рецепта.
    Кашкавалените хлебчета са страхотни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дари,пъстървата не е мазна риба и пържена наистина е за предпочитане!Дано ти хареса и на теб!

      Изтриване
    2. Никога не съм пробвала, но обезателно ще опитам пържена. Много ми допадна рецептата:)

      Изтриване
  39. Оооох, ей това е моята публикация, чудя се от кое да подхвана първо да си хапна.
    Перфектното меню, изцяло по мой вкус.:)))
    Благодаря, че сподели рецептите.:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се,че е така,Рони и благодаря!

      Изтриване
  40. Охххх каква рибка само, а кашкавалките са истински разкош. Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  41. Вкъщи рибата е на почит! Готвя поне два пъти седмично. Както и всичко останало, така и на рибката си дала своя отпечатък, мила Роси!:-!!! Толкова вкусна и апетитна изглежда, както и кашкавалките.:-))
    Прегръдка!
    П.П. Аз продължавам да дерзая!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А аз пък трябва да призная,че рядко й отделям внимание на морската храна и определено трябва да си взема бележка.
      Благодаря за похвалата и усмихнат ден,Мони!

      Изтриване