Продукти:
филетирана пъстърва
равни части зехтин и масло
клонче пресен розмарин
подправка за риба,аз използвам на Котани ,казва се "риба Созопол"
смес от царевично и оризово брашно ,галета,червен и черен пипер,щипка сол и настърган пармезан
Приготвяне:
Поръсете всяко рибно филе с подправката на Котани -
тя е много богата на билки и аромати - чесън, лук, магданоз, червен и черен пипер, копър, лимонови корички, мащерка, кайенски пипер и розмарин.
В плоска тавичка разстелете брашняната смес.
В тиган загрейте маслото и зехтина заедно с клончето розмарин.
Оваляйте всяко филе в панировката от страната на месото.
Откъм кожата не е нужно.
Изпържете в ароматното розмариново масло филенцата първо откъм кожата,а после откъм панировката.
Нужни са им по 2 минути от всяка страна.
Извадете в чиния,посолете и поднесете рибката топла.
Овкусете с лимон непосредствено преди консумация,защото иначе коричката ще омекне.
Много ароматни станаха филенцата от розмарина и другите аромати от подправката,а от маслото пъстървата,която иначе е суха риба,стана много сочна,с хрупкава пармезанова коричка.
Препоръчвам ви и разкошните кашкавалки на Йоли-много лесни и много вкусни !
И те като рибката са с прелестна кашкавалена коричка!
Прелестни са и рибките, и кашкавалките, Роси! Пъстървата е любимата ми риба и обезателно ще изпробвам предложението ти! Прегръдки с пожелания за прекрасен ден! :)
ОтговорИзтриванеЕликсирче, толкова апетитни корички рано сутринта :))))))
ОтговорИзтриванеЕ, поне през целия ден ще виждам "грейнало слънце" :)
Прегръдки и хубав ден, миличка!
Роси, рибката е чудна, но от хлебчетата останах без дъх - чудни :)!
ОтговорИзтриванеКашкавален ден :)!
Мерси за кашкавалките мила.Обаче аз си открадвам рибата.Фантастично изглежда!Истински еликсир за мен!
ОтговорИзтриванеЧудесно приготвена пъстърва,Роси!
ОтговорИзтриванеМного ми хареса идеята за маслото и при първа възможност ще пробвам!
Кашкавалките са чудесни и изкусителни!
Слънчев ден и много настроение!
Рибката изглежда вълшебно с тази златиста коричка, само мога да си мечтая колко е ароматна и вкусна! И от кашкавалките няма да откажа! Поздрави и усмихнат ден! :)
ОтговорИзтриванеГолеми вксутии, Еликсирче, вече почти ги опитах от невероятните снимки:)
ОтговорИзтриванеЕва,Дани,Марияна,Яна,Мира,Траяна и Йоли,много ви благодаря за похвалите,дами!
ОтговорИзтриванеС пожелание за усмихнат ден!
Страхотна коричка има тая рибка, Роси!
ОтговорИзтриванеИ тя, и кашкавалките са с чудесен загар и ако пастървата ти я подмина (или направя така друг вид риба), то от кашкавалките ще си взема една и в най-скоро време ще направя.
Хубав и спорен ден!
За риба ''умирам '':), а тези филенца изглеждат страхотно вкусно ! Ще ги опитам ,Роси ..благодаря за рецептата ! За кашкавалките не ми останаха думи ...толкова хубаво изглеждат ! Абе , чудно се хапва тук :) !
ОтговорИзтриванеХубав четвъртък ! Поздрави !
Хейййй.... Елексирче,.... твоята рибка .... наистина е станала златна! Много , много вкусна изглежда!!! С толкова финес и стил си я поднесла , че.... не мога да отделя поглед от нея! А... кашкавалките ти са вълшебни! Намирам рецептата за страхотна! Благодаря ти! Желая ти много пролет в душата днес, и ...... вълшебно хубави почивни дни- изпълнени с щастливи лудории и много приятни емоции! Целувки!
ОтговорИзтриванеРоси, много вкусни неща отново и колко примамливи снимки си направила!
ОтговорИзтриванеИ всичко това, благодарение на огромното ти желание и майсторство!
Поздрави!
Ауу Росии, много ти е вкусно пак всичко! И рибката и питчиците имат много приятен и неустоим загар! Нямам търпение вече да се стопли и да открият риболовния сезон. Първата хваната пъстърва ще я приготвя по твоята рецепта!
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Прекрасни филенца, много лесна рецепта. Мерси много за съветите относно подправките и подробното им описание :) Записвам си ги и ще ги направя някой прекрасен ден.
ОтговорИзтриванеАх Роси, невероятно вкусно и омайващо изглежда всичко! Сигурна съм, че е безумно вкусно. Благодаря ти мила, че сподели рецептите!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и един прекрасен ден от мен!
"... златиста пъстърва с аромат на розмарин"...,
ОтговорИзтриванене само звучи, но и изглежда прекрасно, Роси!
Чудесна рецепта и допълнение, също...
Поздрави и усмихнати мартенски дни, Диана
Каква коричка има тази рибка! Супер е! Ще я пробвам скоро :)
ОтговорИзтриванеКашкавалките първоначално ми заприличаха на картофени кюфтета, но изглеждат много апетитни. Вземам си едничка за изпът и потеглям :)
Прегръдки!
Време е за риба...Идеално съчетание Роси!!!
ОтговорИзтриванеЧудесно изглежда рибката и понеже съм голям фен на пъстървата, задължително ще опитам рецептата:-)
ОтговорИзтриванеПоздрави
Добрееее, кашкавалките като добавка към рибката ще ги допусна;)
ОтговорИзтриванеГолям фен съм на рибата, а сега и като затворих ски-сезона, ми се доходи на море и ми се дояде рибка... Няма угодия май;)
Прекрасни снимки, прекрасни!
Прегръдки Еликсирче и чуден уикенд!
Скъпи дами,много ви благодаря за вниманието!Както винаги мили и сърдечни!
ОтговорИзтриванеПожелавам и на вас много слънчев и ползотворен уикенд!
Роси, много е апетитна рибката. И кашкавалките също.
ОтговорИзтриванеФилетата така ли си ги купуваш, готови? Аз не съм виждала. То, къде да видя в моя град. Но, определено, е много удобно.
Поздрави и пожелания за хубав уикенд!
Eто, чудих се какво да готвя за моите диванета, но сега вече знам. Имам пъстърва във фризера, цяла, но ще справя някак си :))
ОтговорИзтриванеМного вкусно изглежда рибока!
Хубава събота :)
Ох, Роси, пак изкушаваш - толкова златни, прекрасни са и рибката, и кашкавалките, че направо залепнах за монитора! Просто разкош!
ОтговорИзтриванеХубава и слънчева неделя, мила!
Тази пъстърва детенце би я оценило с 12 по десетобалната система, Еликсирче :), а аз скромно ще се задоволя с кашкавалена питчица - неустоими са!!!
ОтговорИзтриванеДоста изкушения съм пропуснала:)
ОтговорИзтриванеСега ще си наваксам!
Сърдечен поздрав!
Момичета,много благодаря за похвалите и че отново отделихте минутка от времето си за мен,безкрайно много ме радва това!
ОтговорИзтриванеЕли,да така я купувам рибата,защото не мога да филетирам и си спестявам разправията да я пощя аз :) !
Инче,дано си се преборила с обезкостяването и да ви е харесала рецептата!
Много пролетно настроение пожелавам на всички!
Еликсирче, чудесна рибка!
ОтговорИзтриванеПоздрав от Италианските Алпи!
Мария
Еееее,браво бе,душа!
ИзтриванеПак твоята любима Италия...направо ме бодна в сърцето с този поздрав :))!
Поне се успокоявам,че ще има репортажи,които ще чета със зяпнала уста!
Ужасно ми се ходи в Италия,ама да видим....
Много,много прегръдки и да си изкарате отново размазващо страхотно,дружке!
Eликсирче, ще поздравя всички красиви италианци, които питат за теб! Бъди рахат...
ИзтриванеСтрахотно изглежда рибката, Роси! И питките също! Честита първа пролет! С пожелания за слънчево настроение и много усмивки!
ОтговорИзтриванеЧестита пролет, Роси!
ОтговорИзтриванеМного рошав станал тутманика в предната ти публикация, направо да иска да си отчупи човек :)
Кате и Диди,благодаря ти за поздрава и комплиментите,много ми е драго да се порадвам на вниманието ви!
ОтговорИзтриванеЧестита пролет!Желая ти мого свежест и усмивки!
ОтговорИзтриванеНаистина златна рибка!Много изкусително ароматна!И на нзс ни е любима пъжена в масло и зехтин!
Рибката е прекрасна и добре че ще вечерям и аз риба че да не се олизвам само пред монитора.Е, моята не е пъстърва но все пак е риба.Кашкавалките са много изкушаващи и толкова добре са излезли и те на снимките!Прелест!
ОтговорИзтриванеЧестита Пролет и нека да е пролетно и на лицето и на сърцето!
Първо да кажа, че тази розмариново-ароматна пъстърва много, много ми хареса! И после да продължа със самопризнанията - вместо царевично и оризово брашно сложих съвсем обикновено и си направих една домашна импровизация на подправката котани, толкова вкусно се получи! Благодаря ти за рецептата, Роси! И честита пролет!
ОтговорИзтриванеПоздрави
Честита пролет, Роси!
ОтговорИзтриванеДа е слънчева, пъстра и да те изпълва с любов и усмивки!
Рибката е страхотна и ще се възползвам от рецептата. И кашкавалките ще поглед
на, че нещо напоследък ми се сърдят у дома - спрях да ги глезя с вкусотийки :D
Поздрави и много усмивки :)
Мила Роси, честита пролет ! Бъдете много здрави и засмени :) Тази розмаринова пъстървичка е чудна и мисля да я изпробвам ! Кашкавалките и те изглеждат чудни :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки и безчет усмивки :)
Дени,Тони,Соня,Данче и Евка,много ви благодаря,дами!
ОтговорИзтриванеДени,радвам се,че си опитала рецептата и че ти е допаднала!А също,че намина да споделиш!Много добре си импровизирала,още повече,че подправката не е някаква панацея,а просто едно добро съчетание от аромати,подхождащи на риба,които при липса на Котани винаги можеш и сам да си приготвиш.Благодаря за доверието!
Тази ароматна рибка чак тук ми замириса. Страхотно изглежда с тази златна коричка. Аз обикновено я пека пъстървата и наистина вътре става по-суха - трябва да опитам тази рецепта.
ОтговорИзтриванеКашкавалените хлебчета са страхотни!
Дари,пъстървата не е мазна риба и пържена наистина е за предпочитане!Дано ти хареса и на теб!
ИзтриванеНикога не съм пробвала, но обезателно ще опитам пържена. Много ми допадна рецептата:)
ИзтриванеОооох, ей това е моята публикация, чудя се от кое да подхвана първо да си хапна.
ОтговорИзтриванеПерфектното меню, изцяло по мой вкус.:)))
Благодаря, че сподели рецептите.:)
Радвам се,че е така,Рони и благодаря!
ИзтриванеОхххх каква рибка само, а кашкавалките са истински разкош. Поздравления!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти,Диди!
ИзтриванеВкъщи рибата е на почит! Готвя поне два пъти седмично. Както и всичко останало, така и на рибката си дала своя отпечатък, мила Роси!:-!!! Толкова вкусна и апетитна изглежда, както и кашкавалките.:-))
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
П.П. Аз продължавам да дерзая!
А аз пък трябва да призная,че рядко й отделям внимание на морската храна и определено трябва да си взема бележка.
ИзтриванеБлагодаря за похвалата и усмихнат ден,Мони!