6 август 2012 г.

запечени праскови със сирене







 
Малко ще ви дам почивка от кейсиевите ми страсти,защото и без това сезона им приключи,но бъдете спокойни,ще ги отчета до една всички направени рецепти с тях,че иначе ще намерят другата година в трепетно очакване да дефилират.
Днешната  публикация е силно казано рецепта,а по-скоро намек за такава 
или една подсещанка,че е време да грилнете някоя друга праскова,
нали,Пепи? :))
С пълнеж от сиренце /най-често миризливо/ и с дебел шал от прошуто или бекон е най-често срещания варинат.
Аз обаче предпочитам да пренебрегна допълнителните месни екстри,а за сметка на това да заложа на едно страхотно, бих го нарекла десертно сирене,което е с ябълки и канела .
Само по себе си е много дъхаво ,леко сладни,без да е натрапчиво,перфектна компания на чаша бяло вино или розе,лично аз предпочитам второто.
Много вкусно се получава и запечено върху обелена праскова.






И щом сме на вълна праскови то непременно трябва да си покажа тазгодишния галет,по тази рецепта,но с нектарини.
Голяма любов са ми тези галети,но от мерак да опитам какво ли още не явно ще се вреждат в десерт-листата ни едва 1 път годишно.






Според моите предпочитания ми е трудно да определя грилованите праскови като предястие,просто защото не мога да си представя какво ще ми е ястието точно след тях.
Най-много ми се връзват направо за основно,а пък за финал - този галет.

36 коментара:

  1. оххх Роси, не знам на какво ти се връзват прасковите, но аз мога да си направя гала вечеря, 5 степенно меню и във всяко от едно до 5 да има праскови, запечени със сирене. Със или без бекон и прошуто. Как ме размечта, а бях тръгнала да си лягам. Ако сега имах праскова, бих сменила пътя до леглото с друг :))
    И аз обичам галети. И тези дни съм решила да правя, пък който иска да яде (ха-ха, колко категорично, нали? Но ще имам гости, та ще направя)
    Сега обаче прасковите ти ...... отивам да ги сънувам.
    Лека нощ, мила и хубаво утре!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пепи,тези праскови ми се връзват най-вече с този галет или с какъвто ще да е плодов десерт след тях,защото са ми напълно достатъчни като основно,пък и сиренцето си е предполагам достатъчно блажничко .
      Лошо правиш,че не ги превъзпита с този шоколад твоите хора,добре,че поне ще имаш гости,та покрай тях и теб да те огрее.На моите хора много им харесва този десерт,защото е хем плодов,хем хрупкав като бисквитка.Направи на твоите шоколадов галет,може да кандисат :).
      Хубав вторник,скъпа!

      Изтриване
    2. нали знаеш поговорката, Роси: Дърт турчин ходжа не става. :))
      С извиненията ми горните, но такава е приказката. По-скоро парче шоколад ще дъфчат, отколкото плодов сладкиш.
      Стискай ми палци да осъществя идеята за петък, че ако нещо сгафя знаеш ли колко бързо правя сладък сладам :) нищо, че е лято.
      Лека нощ, дружке мила :*

      Изтриване
    3. Стискам,стискам и ха дано !На галета баш няма какво да сгафиш,обаче май и сладък салам ще трябва да направиш,за да не гледат нацупено шокохолиците,че си ги оставила без десерт :) .
      Усмихната сряда,Пепи! :)

      Изтриване
  2. Така, така Роси! :)
    Нека ги сънува сега Пепи! Аз какво да кажа за оная нощ(и не само), с тез кайсии? Че и предупреждаваш за още, калпазанке такава :* Пускай вечер съблазните си, пък който не може да сънува, да не спи въобще, а? А и килограми имам да свалям, момичеее!!!
    Страхотни са ти десертите, Роси! Мен ме гложди само, какво е това сирене сега? Помислих си за Бри, но никак не ми изглежда да е то, а и онова на ядки се усеща. Домашно производство ще да е :)

    Спокойна, прохладна нощ и усмихнато утро!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ирма,аз само вечер пускам,защото тогава имам време за оформяне на публикация и обичайно става в късна доба,тъкмо колкото да ви подплатя сънищата,ако все още обикаляте по блоговете по това време :).
      Това сирене не е домашно,купих го от Пикадили,на Метро видях,че го няма.Съдържа ябълки и канела и е с фантастичен аромат и вкус,скъпо е,но пък го продават нарязано на малки парчета,някъде около 5 лв. излиза едното.Има и с боровинки,сигурно също е много вкусно.Но стои по-твърдо от Бри и изобщо от меките сирена,трудно се реже,защото е трошливо и не се топи при печенето както е видно.
      Приятен вторник ти желая и благодаря за похвалите!

      Изтриване
  3. Роси, добре че чета рано сутринта!
    И без това трудно спя, а след тези праскови
    щеше да ми е още по-трудно!
    Чудесни рецепти и прекрасни снимки!
    Прегръдка и хубав вторник!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,мила!Прегръдки имаш и ти от мен! :)

      Изтриване
  4. Ох, Роси! Направо улучи моята вълна. Обожавам плодове със сирене! А галети как обичам! Чудесни са предложенията ти!
    Много усмихнат ден ти желая!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се,че ти допадат,Еми!
      Много усмихнат да бъде и за теб! :)

      Изтриване
  5. О, Лекс, знам каква вкусотия е този галет,
    защото миналата година приготвих точно такъв по твоя рецепта,
    само че тогава ти го беше направила със сини сливи.
    Относно грилованите плодове много ги обичам с редуциран балсамов оцет и сирене!
    Целувам те миличка и ти пожелавам един чудесен ден*)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате,добре си се завърнала! :)
      Отилчно помня прасковения ти галет,беше фантастичен,а и на скоро пак го съзерцавах,защото видях,че имаш отделна страница за рецептите,които си приготвила под наше подстрекателство.
      Все още не съм опитвала или правила балсамова редукция,но предполагам придава страхотен баланс и вкус.
      Много целувки за теб и Анджи!

      Изтриване
  6. А така - от кайсии - на праскови! Роси, и галета и в комбинация със сиренцето са разкошни! Аз много обичам плодче със миризливо сиренце:):):)Чудесни рецепти за праскови предложи! А снимките - прелест! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Канди,мерси,много си мила!Прегръдки и от мен! :)

      Изтриване
  7. Роси,Роси !
    Пак вкусотии- чудесни праскови, чудесни, аз пекох кайсии със сирена, но не видяха медийна изява, да видим дали прасковите ще случат...А галета ти е превъзходен! По начина на сервиране и снимане се вижда с какво удоволствие си направила и двете изкушения!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е,аз кайсии доста вложих,но до печени със сиренце не стигна ред,хубава идея,наистина!Благодаря за комплиментите,Бети!

      Изтриване
  8. Галета е страшен Роси!
    А прсковките със сиренце....сладурчета!Красиви!
    Много апетитни снимки!Красиви и слънчеви!Той галета направо е като слънце!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти,много ме хвалиш и радваш,Данче!
      Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  9. Какви си ги наредила пак, вкусотия до нея по-голяма вкусотия и после пак, ох всичко ми харесва, от всичко обичам!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти,Линче,прегръдка и от мен! :)

      Изтриване
  10. Много са красиви прасковките, Роси!
    Не знам дали ще ми хареса тази комбинация, но определено съм любопитна да ги опитам :)
    А галетът е приказен!
    Прегръдки и пожелания за хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Опитай,Ели,може пък да ти харесат така!Аз сурови плодове със сирене никога не ям,но запечени със сирена много ми харесват.
      Прегръдки имаш и ти от мен!

      Изтриване
  11. Роси, още съм на почивка:)просто малко се наситих:)
    Прегръщам те силно*)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пожелавам ти тогава пълноценен завършек с още по-хубави емоции!И...до скоро!Прегръдки!:)

      Изтриване
  12. Роси, като заговори за гриловани праскови и прошуто ми се прияде...и с тия апетитните снимки, как да им устои човек?

    Виждам, че имаш много хубави рецепти и с тиквички ( предполгам и с патладжани имаш) и ще се радвам да се включиш към колекцията от рецепти: http://www.mycookingcreations.com/2012/07/e-il-tempo-di-zucchini-e-melanzane-la.html

    поздрави и ще се забравим, ако не организирате нещо скоро :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Миме,наистина май е време,но чаках Танчето да каже кога и къде,че тя сега е най-трудна за организиране.Ще трябва да й напомня.
      А към тази твоя колекция имаш пълното ми съгласие да включиш и моите рецепти,аз имам отделен раздел за тиквички и патладжан,копирай линковете към каквото ти хареса.
      Поздрави и хубав август!

      Изтриване
  13. Роси, като видях заглавието веднага се зачудих що за чудо е това :) При мен прасковите са толкова любим плод, че почти винаги се консумират както майката природа ги е създала, но това десертно сиренце доста разпали въображението ми :)) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Габи,аз понеже закусвам все плодове и вече малко или много са ми се увидели сурови,но така запечени са интересен вариант,а и разнообразен.
      Поддай се на въображението и да ти е сладко!Поздрави от мен!

      Изтриване
  14. Роси,време е за галет и у дома.Миналата година така и не направих ,но сега ще приготвя пак и отново по твоята рецепта.А запечените праскови така да ми се доядоха...
    Хубава вечер ти желая!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Живе,много се радвам,че споделяш рецептите ми и ти харесват,благодаря ти от сърце за доверието!
      Хубава и на теб! :)

      Изтриване
  15. Истинска наслада за сетивата си приготвила и поднесла, Роси! Прасковите в главна роля изглеждат перфектно! Прегръдки, мила! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря за хубавите думи,Ева! Прегръдки и от мен и хубав ден! :)

      Изтриване
  16. Прекрасно предложение, Роси! Много леко, приятно, уханно и вкусно.

    Прегръдки, мила и лека нощ от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти,Вени!
      Много сърдечни поздрави и от мен на теб и семейството! :)

      Изтриване
  17. Нямам думи за тазгодишния галет - красив и много ароматен ще да е! И аз ги обичам тия сладкиши и все не ми остава време за тях, даже и веднъж годишно :-) Не знам какъв им е вкуса на грилованите прасковки, но с десертно вино за финал на вечерята, бих ги омела с удоволствие :-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дени,моите праскови са запечени на парти-грила,не са точно гриловани,но ти опитай все някак и дано ти харесат!Сърдечни поздрави! :)

      Изтриване