9 юли 2015 г.

пълнени лодки от тиквички с пилешко





Днешната рецепта е сборна от предложенията на Илияна и Катето - благодарности и към двете!






Продукти:

3 броя тиквички
200 гр. пилешко филе ( може и пържола от бут без кожата)
1 малък домат
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 прясна червена чушка
магданоз,копър,млян черен пипер
3 с.л. доматен сос за паста (или гъста лютеница)
50 гр. настърган чедър
50 гр. настърган кашкавал
3 с.л. зехтин
1 с.л. соев сос
20 гр. масло










Приготвяне:

Нарежете пилешкото месо на малки кубчета и го мариновайте със соевия сос,1 с.л. зехтин и подправки.
Махнете дръжките на тиквичките.
Разполовете ги по дължина и с малка лъжичка издълбайте сърцевината,за да станат като лодки.
Сложете тиквичките във вряща,подсолена вода за 2 мин.
Отцедете ги и ги облейте обилно със студена вода.
Поставете ги в тавичка с отворите нагоре.
Във всяка лодка сложете по няколко тънки парченца масло.
На дъното на съда налейте тънък слой вода,за да не се пекат на сухо.
Вместо вода може да сложите доматен сос.
Задушете в 2 с.л. зехтин 1/3 от издълбаната сърцевина от тиквичките заедно с наситнените лук,чесън и червена чушка.Посолете.
Добавете пилешкото месо и гответе 3 мин. като разбърквате периодично.
Добавете нарязания на кубчета домат и доматения сос.
Продължете готвенето ,докато плънката се посгъсти,но нека запази сочност,да не е прекалено суха.
Добавете наситнените магданоз,копър,поръсете млян черен пипер.
Напълнете лодките с плънката.
Покрийте ги с настърганите кашкавал и сирене Чедър.
Запечете ястието в загрята на 200 гр. фурна до златисто.






18 коментара:

  1. Отново чудесно предложение с тиквички и пилешко! Много апетитно поднесено, Роси, за вкуса, не се и съмнявам :) Бих си разнообразила с един патладжан сред тиквичките :) нали се сещаш.
    Прегръдки, другарче мило !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мислех си да го напиша като опция ,сещайки се за теб,че повече ще го одобриш с патладжан.
      И даже съм си взела един тумбест като топка,като го разрежа ще стане като 2 панички.
      Разнообрази се,мила,и да ви е сладко на цялото семейство!
      Весел и вкусен да е бил днешния ви празник!Прегръдки!

      Изтриване
  2. Много интересно предложение, предполагам и вкусно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Много апетитно предложение, и как само си ги накиприла, което ме подсеща, че такива тиквички не съм приготвяла скоро. Благодаря за идеята и слънчеви почивни дни, Роси!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси,Теди,радвам се,че ти подсказах вкусна идея,да ви е сладко!Хубава неделя!

      Изтриване
  4. Много симпатично си ги подредила, Роси. Типично като локчици на пристанище, чакащи да отплават. В случая отплават към стомахчетата ви :) Ще опитам!
    Поздрави и щастлив уикенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хехе,добро сравнение,Габи,благодаря ти,отплаваха скоростно даже.Щастлива неделя и на теб!

      Изтриване
  5. Вкусно,вкусно,..вкусноооооооо!
    Хубаво е че тиквичките не са пържени ,а поширани.Прелестно,лятно и леко ястие!
    Цветни събота и неделя,Роси!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Поширани са,Миленче,обаче и леко запържени ще са още по-вкусни,па макар и по-калорични :)) .
      Прекрасна неделя и на теб,мила!

      Изтриване
  6. Роси, променила си нещо обаче в тези снимки - все по-добри и апетитни са! То може ли все пък гладен да си тръгва човек оттук... Страхотни тиквички!
    Поздрави и хубав уикенд! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Говори ми,говори,тъкмо да не ме е яд,че скоро пак имаше промоция и я изпуснах и не си взех ново фото.Благодаря,че ми даваш увереност,Гери,прекрасна неделя и за теб,Слънце!

      Изтриване
  7. Много апетитни са и при теб тези тиквички, Роси! :) И аз наскоро приготвих с пилешко и наистина стават много вкусни. Ако ми остане време рецептата ще види блогов свят. :)
    Прегръдка и усмихната неделя!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Чакам да ги видя и при теб,Светле.Прегръдки и от мен и ведра неделя ти пожелавам!

      Изтриване
  8. Лятно, свежо, красиво и неустоимо апетитно - страхотно предложение, Роси,
    отново разкошна рецепта, прекрасни снимки и ефектно представяне.
    Благодаря, поздрави и усмихнато слънчево лято!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за букета от комплименти,Дианка,много си мила!Ведра и успешна нова седмица и на теб!

      Изтриване
  9. Много вкусни интересни и красиви - задължително ще трябва да ги пробваме!!!
    Прегръдки, мила :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря,Мина,дано се харесат и на вас!Прегръдка и от мен,мила! :)

      Изтриване