26 юли 2015 г.
рошави пилешки филета,мариновани в кисело мляко
Продукти:
1 кг. пилешко бон филе
1 с.л. горчица
3 с.л. гъсто кисело мляко
1 голямо яйце
30-40 гр. фино настъргано сирене Грана Падано или Пармезан
2 с.л. соев сос
млян черен пипер и къри
6 филии хляб ( сух или препечен )
няколко лъжици олио или зехтин
Приготвяне:
Добавете към пилешкото бон филе соевия сос,млян черен пипер и лъжичка къри.
Разбъркайте филетата,за да поемат равномерно от соевия сос-той ще ги овкуси и осоли.
Не добавяйте допълнително сол,тя извлича влагата от месото и ще стане сухо.
Прибавете горчицата и киселото мляко и внимателно ръзбъркайте филетата да се мариноват от всички страни.
Похлупете съда и го оставете за няколко часа в хладилника.
Преди да пристъпите към печене на месото ,прибавете към него 1 разбито яйце и разбъркайте.
Смелете хлебните филии в блендер на едри трохи.
Тава за печене застелете с пекарска хартия и я намажете със зехтин.
Всяко филенце топвайте в хлебните трохи от двете страни и го поставяйте върху пекарската хартия.
Поръсете филенцата с настърганото сирене,накапете отгоре със зехтин.
Изпечете ги за 20-25 мин. до златисто в загрята на 200 гр. фурна .
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Изгледат страхотно, Роси! На една вълна сме - пилешка:)
ОтговорИзтриванеКато че ли най-много пилешки филета има при теб, Роси и всяко изглежда от апетитно, по-апетитно. :) Изпържени предварително, дори в големи количества и сервирани охладени, са чудесна храна за топлото лято. И колко биричка изпиват! :) Да ви е сладко, мила!
ОтговорИзтриванеМного усмивки и хубава, юлска седмица от мен!
Роси, невероятни рошковци, и колко апетитен загар имат! Хлебните трохи обикновенно смесвам с пресни или сушени подправки, а в твоя случай с прекрасно сиренце е разкош! Хубава и уютна вечер!
ОтговорИзтриванеНямат нужда от сресване :)
ОтговорИзтриванеТам им е чарът, а за вкуса съм сигурна!
Хубава неделя, Роси!
Наистина са страхотни филетата, Роси. Невероятно свежа идея. И аз ти благодаря!
ОтговорИзтриванеНай-обичам пилешко филе, а твоето изглежда страхотно, Роси!
ОтговорИзтриванеПоздрави и успешна седмица! :-)
Благодаря ви,мили дами,че отново наминахте в моето местенце и не спестихте впечатленията си,знаете,че те са ми важен коректив!
ОтговорИзтриванеТеди дава чудесна идея за допънителни подправки,още утре ще се възползвам,защото ще приготвя пак тези рошковци,много ни харесаха.И макар че не можах да смеля хляба на по-фини трохи и бяха доста едри,много добре се прихванаха към филенцата,изобщо не се изрониха.
Ирме,права си,често готвя пилешко бон филе,много лесно ми е с него и ми е най-вкусно.
Приятна нова седмица на всички и дано поне вечерите са прохладни!
Чудни са, Роси! Благодаря за идеята! :)
ОтговорИзтриванеЧаровни рошльовци :) Много ми допадна маринатата. Поздравления, Роси!
ОтговорИзтриванеУспешна нова седмица! :)
Странна марината, но предполагам, че са много вкусни. Тъкмо тези дни мислих да правя пилешки филенца и ето каква рецепта ще използвам.
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмихната седмица!
Филенцата имат прекрасна хрупкава коричка! С една салатка и са идеално за обяд или вечеря!
ОтговорИзтриванеЧудесни филенца!
ОтговорИзтриванеМного апетитни рошави филета, Роси! Спечелиха ме :) С кисело мляко съм мариновала и веднага се съгласям, че са сочни :) но с хлебни трохи - не, някак си съм пропуснала край галета, люспи разни.. Ще ги опитаме тези, да си знаеш :)
ОтговорИзтриванеПрегръдка за теб и хубава, макар и много жежка, седмица!
Страхотна вкусотия!!! Мариновала съм пилешко месо с кисело мляко и със сигурност мога да твърдя, че структурата и вкуса се повлияват много положително, а с тази хрупкава коричка направо си представям разкошния вкус, мммм
ОтговорИзтриванеСтрахотен е този вид на паниране, Роси,
ОтговорИзтриванемного ефектни, апетитни и изкушаващи...Ще се харесат и у дома:)
Благодаря, поздрави за теб и хубаво лято!
Благодаря на всички за отделеното време и одобрение!
ОтговорИзтриванеКойто е с нагласа да си приготви тези филенца-да му е сладко!
Хубав уикенд!
А, и тези няма да пропусна за нищо на света!
ОтговорИзтриванеМного ще се радвам да ви харесат,Веси!Поздрави!
ОтговорИзтриванеМного си падам по рошавите панировки, Роси - нищо че все не стигам до паниране вкъщи... Прекрасни филета и страхотни снимки, мила!!!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти,скъпа!
ОтговорИзтриванеОбичам пилешкото месце да е с интересна панировка, а този е точно такава! Мерси за предложението!
ОтговорИзтриванеРадвам се,че рецептата ви е привлякла вниманието,Анелия,да ви е сладко!
Изтриване