20 май 2015 г.

Бейлис мус






Толкова много ни хареса торта Бейлис ,че бе невъзможно да не си припомним отново вкуса на нежния,ефирен мус !
Шоколад,маскарпоне,сметана и ликьор Бейлис - непременно си подарете глътка наслада за душата с тази разкошна комбинация!Обещавам ви,че една чашка няма да ви стигне ! :)






Продукти:

150 гр. тъмен шоколад ( или млечен )
100 мл. прясно мляко ( или течна сметана )
500 гр. маскарпоне
3 с.л. пудра захар ( или повече на вкус ) 
500 мл. сладкарска сметана
70 мл. ликьор Бейлис







Приготвяне:

Загрейте прясното мляко до кипване.
Отдръпнете го от котлона и сложете вътре начупения на едро шоколад.
Изчакайте 2 мин. и разбъркайте ,за да се разтопи шоколада до гладка смес.
В дълбока купа разбийте сметаната,докато започне да стои.
В друга купа разбъркайте с шпатула маскарпнето, ликьора и пудрата захар.
Към маскарпонето добавете на части разтопения шоколад,а накрая постепенно въведете разбитата сметана като внимавате да запазите обема.
Разпределете крема в чаши и охладете преди сервиране.








17 коментара:

  1. Вкусно и поднесено красиво, Роси! Отмъквам двете чашки за десерт за довечера. Идеята ти ми харесва много, а и тортата изглежда у-а-у.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Уха! Права си, няма да мина с една чашка. Много прекрасно изглежда, Роси! Ох ...

    ОтговорИзтриване
  3. Муса е божествен, Роси! И тортата е прекрасна! Невероятни рецепти!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотен е Роси! Харесва ми колко бързо се приготвя!

    ОтговорИзтриване
  5. Сигурна съм, Роси, че една чашка няма да е достатъчна!
    И кремът и тортата са толкова изкусителни!

    ОтговорИзтриване
  6. Ех, че нежен и ефирен е станал, Роси! Разкош!

    ОтговорИзтриване
  7. Приказка! Идеален десерт за топлите дни! Прекрасна рецепта, Роси!

    ОтговорИзтриване
  8. Фино, елегантно, неустоимо, - твой патент, Роси!
    Разкошно предложение, много ми допада,
    поздрави за теб и хубави майски празници!

    ОтговорИзтриване
  9. Много апетитен и елегантно поднесен мус, Роси! :) Харесва ми добавката от Бейлис и мисля, че комбинацията с шоколад е мммного добра. :)
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  10. Роси, и две сигурно няма да ми стигнат от този пухкав и вкусен мус! Прекрасен е!
    Прегръдки, другарче! :)

    П.П. И в случай, че се отнеса... Весело изпращане в неделя и весел празник!

    ОтговорИзтриване
  11. Ей, Роси, като дойда ( не бой се, няма да е никак скоро), до филенцата, чакам мусче;)))
    Прекрасно е!

    ОтговорИзтриване
  12. Роси, добре че предупреди - грабвам две чашки значи!

    ОтговорИзтриване
  13. Красота, вкус и финес в едно невероятно изкушение! Браво, Роси! :)

    ОтговорИзтриване
  14. Благодаря на всички за комплиментите,много ми е драго да прочета впечатленията ви!Прекрасно утре!

    ОтговорИзтриване
  15. Оооо, всичко с Бейлис ми е любимо, знаеш :), а и с толкова стил и финес си ги приготвила и поднесла мусчетата, че човек няма как да остане равнодушен!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти,скъпа,много си мила!Верно сме любители на Бейлиса с теб :) !

      Изтриване
  16. Тортата я помня, помня яяяя, ама и кремчето примамва окото :)

    ОтговорИзтриване