31 юли 2015 г.
хрупкави панирани пилешки бон филета
Още една рецепта за пилешки филета очакваше своето обнародване,а междувременно ги приготвих още няколко пъти и този метод на паниране ми зае челното място в предпочитаните.
Правила съм подобна панировка,но в обратния ред - първо в брашно,и после в панировачната смес,но тогава филетата стават пухкави,а тези са хрупкави и вече абсолютно любими на семейството.
Сърдечни благодарности към Катето за рецептата !
Нейното предложение е с крилца,аз мислех да го приложа на подбедрици,но в крайна сметка отново заложих на любимата ми пилешка част-бон филето.
Понякога вместо в бяло и царевично брашно,правя финалното овалване в смес от бяло брашно,галета и корнфлейкс или сусам,така отвън стават още по-хрупкави.
Непременно опитайте,независимо дали с филета или крилца, ще ви харесат!
Продукти:
500 гр. пилешко бон филе
2 с.л. соев сос
млян черен пипер
за палачинковата смес:
2 яйца размер L
150 мл. прясно мляко
1/2 ч.ч. брашно
сол и млян черен пипер на вкус
1 ч.л. сушен риган
1/4 ч.л. къри
1/4 ч.л. млян кориандър
щипка червен пипер
1/4 ч.л. бакпулвер
за овалване:
1/2 ч.ч. бяло брашно
1/2 ч.ч. царевично брашно
щипка сол
олио за пържене
Приготвяне:
Овкусете пилешките бон филета със соевия сос и смлян черен пипер.
В купа разбийте с тел съставките за палачинковата смес.
Към палачинковата смес прибавете овкусените филета,хубаво да плувнат в нея.
В подходящ съд сложете двата вида брашно и щипка сол.
Загрейте олиото за маслената баня.
С помощта на вилица бодвайте филенце от палачинковата смес и го овалвайте хубаво от двете страни в брашната.
Оваляйте толкова филета,колкото побира съда ви за пържене за едно зареждане.
Пуснете да се пържат.
Намалете котлона с една степен под максималната.
Обърнете филетата от другата страна.
Когато станат златисти ги идвадете да се отцедят върху кухненска салфетка.
Продължете с панирането и пърженето на следващата доза филета до изчерпването им.
Изпържените и отцедени от мазнината филета подреждайте върху метална скара,която сте покрили с дебел пласт кухненска хартия.
Така филетата няма да се спарват,докато изстиват.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересна панада на пилешки филенца ни предлагаш, Роси!
ОтговорИзтриванеНепременно ще се възползвам от рецептата.
Поздрави и весели почивни дни! :)
Отново едно невероятно вкусно предложение ни показваш! Ами какво мога да кажа - страхотни са! Ще ги пробвам задължително.
ОтговорИзтриванеПоздрави :-)
Изглеждат превъзходни - хрупкави и вкусни! Роси, прекрасна презентация!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и пожелания за прелестен август!
Фантастични, боднах си едно, две, три....
ОтговорИзтриванеИнтересен и нов начин на паниране, който естествено трябва да се пробва, защото филенцата изглеждат невероятно!
ОтговорИзтриванеРоси, брашното не загаря ли или се навлажнява от палачинковата смес?
Поздрави!
Благодаря ви за хубавите думи,дами!
ОтговорИзтриванеНепременно опитайте този начин на паниране,убедена съм,че ще останете доволни.
Инче,не,брашното не загаря,олиото остава бистро.
Панировката става много добре споена и хрупкава.
Отдавна търсех точно този ефект на паниране и най-накрая благодарение на Катето го открих,много съм доволна!
С пожелание за чудесен август!
Рядко успявам да отделя време да панирам филенца или крилца, Роси, но с тази панировка определено ме заинтригува :) Много апетитно изглеждат тия филенца!!!
ОтговорИзтриванеНяколко пъти е тествана панировката,ще се радвам да я пробваш поне веднъж,страхотно хрупкави стават филенцата,Мина!
Изтриване