29 октомври 2014 г.

пилешко филе под млечно одеалце




 


Продукти за тези две съдинки :

около 300 гр. пилешко бон филе
овкусено с лимонов сок,зехтин,няколко капки соев сос,млян пипер меланж,млян кориандър

заливка от:
300 гр. сирене крема
3 малки яйца
2 с.л. кисело мляко
1 ч.л. горчица
малко черен пипер,магданоз,щипка кориандър

по желание - сварени броколи

зехтин или топено масло за подмазване на съдовете




 

Приготвяне:

Намажете съдовете за печене с мазнина.
Подредете на дъното цели овкусени пилешки филенца :



 или нарязани на парченца заедно с розички задушени броколи:





Сложете в купа продуктите за заливката и разбийте за кратко с пасатор или с телена бъркалка.Ако има нужда посолете на вкус.
Залейте филенцата да се покрият и изпечете в загрята на 170-180 гр. фурна. 





Не препичайте ястието,"одеалцето" ще се стегне допълнително при охлаждането.
Оставете го да почива в изключената фурна до сервиране.
Ястието е по-вкусно,ако не се консумира горещо.
 



19 коментара:

  1. Е, не, нямам думи! Напоследък толкова еднакво да мислим, че чак не е за вярване, Роси. Без пилето, с броколи и топено сирене бе снощи у нас, а синчето ми каза да съм сложила следващият път месце.:)
    Много нежно и вкусно ястие! И на мен студено по-ми харесва, по леко е.
    Лека нощ, мила! Прегръщам те! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Оххх какво пилешко само, толкова е изкушаващо :). Роси непременно си записвам за проба. Поздрави и успешен ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Роси, така хубаво си ги завила....
    Чудесна идея!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  4. Звучи много вкусно! Обичам такава комбинация и ще опитам предложението ти, Роси. Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Ще му отвия крайчеца на одеалцето и ще си дръпна нещо вкусничко. Ох, чудна ти е тази рецепта, Роси! Прекрасен ден, мила!

    ОтговорИзтриване
  6. Прекрасен вариант .....Топвам си залче и бягам,за да има и за другите.......:))))))Прегръдки,Роси!

    ОтговорИзтриване
  7. И с одеалце, и без него, пак бих хапнала:)

    ОтговорИзтриване
  8. Росинка, ама как хубаво си го завила... И ако позволиш, ще му разваля топлинката и ще си опитам от вкусотията, която се крие отдолу. :) Прекрасно пилешко ще да е това, сигурна съм!
    Прегръдки, другарче мило, и усмихнат ден ти желая :)

    ОтговорИзтриване
  9. Супер, Роси! Точно съм зациклила на тема пилешко и нищо ново не ми хрумваше, ще се възползвам от идеятата ти. Задължително с броколи ;) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря на всички ви за вниманието и споделеното!Ще се радвам идеята да се услади и на вас,защото пилешкото се запазва много сочно под одеалцето!

    Ирме,с теб имаме много сходни предпочитания и то не само за солените рецепти,ето сега остава да направиш на момчетата и с месце и ще очаквам твоите снимки!

    Прегръдка за всички с пожелание за успешен ден!

    ОтговорИзтриване
  11. Роси, колко точно описание. Наистина изглежда като млечно одеалце - юрганче :) Аз си приготвям подобно ястие доста често, но само месото в прясно мляко, като по този начин си спестявам мазнината, но месото остава сочно. Прекрасна рецепта! сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  12. Ох и аз ще кажа!
    Как хубаво са се гушнали филенцата, представям си как се топят, топят, топят в устата...
    Искам!!!

    ОтговорИзтриване
  13. Ами като не влизам от няколко дни по блоговете и във ФБ, все ще изпусна нещо интересно! Днес се чудех какво млечно да направя с малко пилешко месо, ако бях видяла тази рецепта щях да го приготвя! Следващият път!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  14. Чудесно предложение, Роси! Бих опитала това ястие с удоволствие!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  15. сигурно много сочно става така филето, Роси. Никога не съм пекла в мляко, само съм мариновала.
    Много пухкава завивка има при теб :)
    Прегръдка и хубави почивни дни, другарче мило!

    ОтговорИзтриване
  16. Роси, страшна вкусотия си наготвила, ще опитам едно залъче, там от крайчето, че как ме изкуши!
    Поздрави и успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  17. Вкусно! И съм сигурна, че е много сочно. С удоволствие бих го опитала.
    Поздрави и хубава нова седмица.

    ОтговорИзтриване
  18. Това пиленце е точно по мой вкус :) заплюла съм го откакто го видях и съвсем скоро ще си го спретнем вкъщи!!!
    Прекрасен следобед ти желая, мила!!!

    ОтговорИзтриване
  19. Много сте мили,дами,благодаря ви за вниманието и се надявам рецептата да се услади и на вас!
    Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване