Продукти за тези две съдинки :
около 300 гр. пилешко бон филе
овкусено с лимонов сок,зехтин,няколко капки соев сос,млян пипер меланж,млян кориандър
заливка от:
300 гр. сирене крема
3 малки яйца
2 с.л. кисело мляко
1 ч.л. горчица
малко черен пипер,магданоз,щипка кориандър
по желание - сварени броколи
зехтин или топено масло за подмазване на съдовете
Приготвяне:
Намажете съдовете за печене с мазнина.
Подредете на дъното цели овкусени пилешки филенца :
или нарязани на парченца заедно с розички задушени броколи:
Сложете в купа продуктите за заливката и разбийте за кратко с пасатор или с телена бъркалка.Ако има нужда посолете на вкус.
Залейте филенцата да се покрият и изпечете в загрята на 170-180 гр. фурна.
Не препичайте ястието,"одеалцето" ще се стегне допълнително при охлаждането.
Оставете го да почива в изключената фурна до сервиране.
Ястието е по-вкусно,ако не се консумира горещо.
Е, не, нямам думи! Напоследък толкова еднакво да мислим, че чак не е за вярване, Роси. Без пилето, с броколи и топено сирене бе снощи у нас, а синчето ми каза да съм сложила следващият път месце.:)
ОтговорИзтриванеМного нежно и вкусно ястие! И на мен студено по-ми харесва, по леко е.
Лека нощ, мила! Прегръщам те! :)
Оххх какво пилешко само, толкова е изкушаващо :). Роси непременно си записвам за проба. Поздрави и успешен ден!
ОтговорИзтриванеРоси, така хубаво си ги завила....
ОтговорИзтриванеЧудесна идея!
Прегръдка!
Звучи много вкусно! Обичам такава комбинация и ще опитам предложението ти, Роси. Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеЩе му отвия крайчеца на одеалцето и ще си дръпна нещо вкусничко. Ох, чудна ти е тази рецепта, Роси! Прекрасен ден, мила!
ОтговорИзтриванеПрекрасен вариант .....Топвам си залче и бягам,за да има и за другите.......:))))))Прегръдки,Роси!
ОтговорИзтриванеИ с одеалце, и без него, пак бих хапнала:)
ОтговорИзтриванеРосинка, ама как хубаво си го завила... И ако позволиш, ще му разваля топлинката и ще си опитам от вкусотията, която се крие отдолу. :) Прекрасно пилешко ще да е това, сигурна съм!
ОтговорИзтриванеПрегръдки, другарче мило, и усмихнат ден ти желая :)
Супер, Роси! Точно съм зациклила на тема пилешко и нищо ново не ми хрумваше, ще се възползвам от идеятата ти. Задължително с броколи ;) Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря на всички ви за вниманието и споделеното!Ще се радвам идеята да се услади и на вас,защото пилешкото се запазва много сочно под одеалцето!
ОтговорИзтриванеИрме,с теб имаме много сходни предпочитания и то не само за солените рецепти,ето сега остава да направиш на момчетата и с месце и ще очаквам твоите снимки!
Прегръдка за всички с пожелание за успешен ден!
Роси, колко точно описание. Наистина изглежда като млечно одеалце - юрганче :) Аз си приготвям подобно ястие доста често, но само месото в прясно мляко, като по този начин си спестявам мазнината, но месото остава сочно. Прекрасна рецепта! сърдечни поздрави!
ОтговорИзтриванеОх и аз ще кажа!
ОтговорИзтриванеКак хубаво са се гушнали филенцата, представям си как се топят, топят, топят в устата...
Искам!!!
Ами като не влизам от няколко дни по блоговете и във ФБ, все ще изпусна нещо интересно! Днес се чудех какво млечно да направя с малко пилешко месо, ако бях видяла тази рецепта щях да го приготвя! Следващият път!
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
Чудесно предложение, Роси! Бих опитала това ястие с удоволствие!
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
сигурно много сочно става така филето, Роси. Никога не съм пекла в мляко, само съм мариновала.
ОтговорИзтриванеМного пухкава завивка има при теб :)
Прегръдка и хубави почивни дни, другарче мило!
Роси, страшна вкусотия си наготвила, ще опитам едно залъче, там от крайчето, че как ме изкуши!
ОтговорИзтриванеПоздрави и успешна нова седмица!
Вкусно! И съм сигурна, че е много сочно. С удоволствие бих го опитала.
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава нова седмица.
Това пиленце е точно по мой вкус :) заплюла съм го откакто го видях и съвсем скоро ще си го спретнем вкъщи!!!
ОтговорИзтриванеПрекрасен следобед ти желая, мила!!!
Много сте мили,дами,благодаря ви за вниманието и се надявам рецептата да се услади и на вас!
ОтговорИзтриванеПоздрави сърдечни!