2 декември 2014 г.
пица с маслини и гъби или колбас
Продукти:
за тестото :
7 гр. суха мая
1 яйце
250 мл. прясно мляко
2 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
брашно,колкото поеме ( приблизително около 500 гр. )
за гарниране :
гъст дом. сос или лютеница
гъби печурки
шпеков салам ( или луканка,филе и т.н. )
обезкостени и нарязани маслини
настърган кашкавал
сушен риган
Приготвяне:
Разбийте яйцето за кратко и го обединете с прясното мляко,маята,
зехтина,солта и захарта.
Добавяйте брашно постепенно на порции до нужното количество за стегната,еластична топка тесто.
Оставете тестото да втаса в купа,покрита с памучна кърпа или прозрачно фолио ( за да не съхне ) до удвояване на обема.
Втасалото тесто разпределете според наличните ви тави .
От това количество ми излизат 3 големи пици,около 32 см. в диаметър.
Намажете пиците с гъст доматен сос (аз предпочитам гъста лютеница ) и ги гарнирайте с резени пресни гъби или колбас и маслини.
Поръсете сушен риган и настърган кашкавал.
Аз пека трите тави едновременно,на 1-во,3-то и 4-то ниво,210 гр. горен и долен реотан с вентилатор и ги размествам по време на печенето.
От Зорничка научих ценната информация,че е добре пиците да се пекат в предварително зягрята по-гореща фурна и от тогава все така ги приготвям.
Зори,благодаря ти!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Чудесна пица, Роси!
ОтговорИзтриванеХубава вечер от мен!
Ухае на вкусноооо! Росинка, ако знаеш как би се зарадвал моят човек сега на поднесеното от теб! Хич няма и да му покажа с какво изкушаваш. Ама ти е прекрасна пицата! :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубава вечер!
Ах, как ми се прияде пицаааа.
ОтговорИзтриванеАх, това Зори! Щом сте доволни от резултата, следващия път и аз така ще приготвя пицата.
ОтговорИзтриванеРоси, снимките са изкушаващиии, особено за любителите на пица.
Поздрави!
Супер! И аз съм решила за довечера-пица:)!
ОтговорИзтриванеХубава сряда, Роси! Прегръдка!
Роси, по принцип няма пица, която да не обичам, но твоята направо ме накара да запреглъщам. Страхотна комбинация на вкусове! Сърдечни поздрави, мила!
ОтговорИзтриванеПицата е най-великата храна :) според моите човеци, Роси :) Нареждам се на тази апетитна пица (за мен със салам, моля :) Не знам кой би устоял на тази гледка, която си ни поднесла :)
ОтговорИзтриванеПрегръдка мила и хубав, спорен декември!
Ах, Росинка! Страхотна пица!!! Как ми се прииска да си направя, ако знаеш! Ама май предпочитам да си гризна от твоята, толкова апетитна изглежда!
ОтговорИзтриванеТолкова ми е любимо това ястие,а така си налагам да го избягвам(::::
ОтговорИзтриванеПриказка ти се е получила пицата,Роси!Прегръдки,Елексирче мое:)))
Много, много апеетитна е станала, Роси!
ОтговорИзтриванеТо, плънката може да е всякаква. Важна е тестото да направим като теб, Роси;) ЧУдна петъчна вечеря!
ОтговорИзтриванеУАУ,...
ОтговорИзтриванетова е обобщаващият коментар, Роси!
Поздрави за теб и хубави празнични дни!
Честит декември, скъпа! Пожелавам ти да е наситен, дори пренаситен от прекрасни емоции, празнично настроение, уют и все такива вкусни ястия! Как да коментирам пицата ми кажи, като ми се ще да я отмъкна цялата:))) Прегръщам те!
ОтговорИзтриванеХайде и аз да се наредя за пица :) Чудесна е! Следващия път и аз ще пробвам с този начин на печене. Хубав ден ти пожелавам!
ОтговорИзтриванеЖестока и невероятна! Интересно тесто, не съм пробвала с мляко и най-вероятно много ще ми хареса, запомням си я, толкова е апетитна! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви,дами,хубав петък и уикенд ви пожелавам! :))
ОтговорИзтриванеНа добра пица не мога и не мога да устоя, а твояте е просто съвършена, Роси!!! Братовчедка ми прави някакво френско тесто за пиза с прясно мляко, но аз все губя рецептата й ;) затова сега ще си запазя твоята...
ОтговорИзтриванеАз замесвам с каквото ми падне,Мина,надявам се да ти допадне и тесто с прясно мляко.У дома пица ли е ,винаги са доволни :) .Да ви е сладко на всички у дома и прегръдки от мен!
Изтриване