Прекрасен и изключително нежен десерт се е приютил в днешната рецепта!
На всичкото отгоре толкова лесен и само с две съставки ( ако не броим ванилията,но тя е по моя инициатива,може и без нея ).
Насладете се на торта Нутела непременно и импровизирайте при сервирането по ваш вкус - поднесена само с пудра захар и какао или с топка сладолед,с розичка бита сметана ,полята с разтопен шоколад или ванилов сос...изборът е ваш!
Продукти за квадратна форма 20/20 см. или кръгла с диаметър 20 см. :
източник на рецептата
5 яйца размер L (може и 6 бр. )
400 гр. течен шоколад ( Нутела в случая ,но може и друг )
1 капсула есенция ванилия
Приготвяне :
Прехвърлете течния шоколад в дълбока купа и го затоплете леко да се отпусне,за да не е толкова плътен,така по-лесно ще може да се обедини с разбитите яйца.
Разбивайте яйцата с миксер на максимална скорост в продължение на 5 мин . ,докато се превърнат в светло жълта пухкава пяна и бъркалките започнат да рисуват шарки.
Ароматизирайте с ванилията.
Изсипете малка част от пухкавата пяна към течния шоколад и с леки,въртеливи движения чрез загребване-обръщане хомогенизирайте посредством шпатула.
По същия начин на няколко части въведете и останалите разбити яйца в течния шоколад.
Форма за печене- квадратна 20/20 см. или кръгла с диаметър 20 см. ( НЕ откопчаваща ) напръскайте със спрей за печене или намаслете и напудрете с фин пласт какао.
Изсипете сместа и изпечете тортата в предварително загрята фурна на 170 гр. без вентилатор,горен и долен реотан,за около 25-30 мин.
Оставете тортата да изстива в тавичката,след което я похлупете с поднос и я обърнете.
След като изстине напълно по желание можете да я покриете с разтопен шоколадов кувертюр .
Може да я поръсите с какао и/или пудра захар.
Не препоръчвам да я прибирате в хладилника,защото шоколадът ще се стегне и ще стане сбита,а иначе е чудно сочна и креместа.
Роси, направо не мога да повярвам на очите си ... сладкиш само от яйца и течен шоколад, толкова лесен и така изглеждащ, ами то си е направо като шоколадов крем :)
ОтговорИзтриванеАко знаеш как ще се хареса на моите шокохолици у дома :)
Благодаря за открехнатата идея!
Усмихнати и весели празници миличка!
Лелеее, какво изкушение!
ОтговорИзтриванеОстанах без дъх, Роси!
Весели празници!
Изумителна рецепта! Два продукта, а такъв резултат? Много ме впечатли, Роси! Неустоимо изглежда!
ОтговорИзтриванеПрекрасни празници!
Роси, това е истинско шоколадово удоволствие. Може ли човек да му устои?
ОтговорИзтриванеЧестит рожден ден на дъщеричката ти, с пожелание за много здраве и щастие.
Поздрави.
Роси, направо печелиш наградата за най-вкусна и бърза рецепта, само с два продукта! Върха е просто! Ама тъкмо си намисля какво ще приготвям и току някоя чевръста дама предложи нещо да ме изкушава, ама ха, то верно че са доста дни празници, ама пък и четворни стомаси да имаме не биха поели заплануваното, сега с молива наново ще се зачертава...Прегръдка!
ОтговорИзтриванеРоси, ама тя наистина е страшно лесна тази торта и вярно с две съставки, изумена съм! Чудесно шоколадово вълшебство!
ОтговорИзтриванеЧестит Рожден ден на порасналото ти момиче!
Нека това, което е в мечтите и да стане реалност! И винаги птичето на късмета да е на рамото и!
Прегръдки за щастливата мама :) И хубави и светли празници на цялото ви семейство!
Чудесна торта, Роси!
ОтговорИзтриванеПрегръдки, мила и весели празници!
Роси, този десерт много ще хареса на моя син и затова си записвам рецептата веднага!
ОтговорИзтриванеТо е нещо между брауни и печен пудинг! Много ми хареса как изглежда!
Да ти е жива и здрава щерката!
Весело посрещане на празниците!
Невероятно, как с две съставки е създадена тази прелест! Изумяваш ме, Роси, непрекъснато! Вълшебен сладкиш, нежен и много вкусен! Весели празници, мила!
ОтговорИзтриванеМного съм впечатлена! Изглежда много, ама много добре и ...чак не знам какво да напиша, Роси! Поздравления за рецептата, за изпълнението, за красивите снимки!
ОтговорИзтриванеЧестит рожден ден и на порасналото ти момиче, нека е живо и здраво и много щастливо занапред!
Голяма прегръдка с пожелание за весели Коледни празници!
Роси, разбирам, че някой има рожден ден? :) Да ти е жива и здрава, много успешна и изпълнена с мечти!
ОтговорИзтриванеА тортата е прекрасна! И определено ме впечатли. Искам само да попитам - получава се като блат с крем ли, нещо като магическия сладкиш, или не точно
Прегръдки, другарче, и светли празници!
Роси, да е жива и здрава дъщеря ти! Да сбъдне мечтите си! Да е винаги усмихната и много обичана!
ОтговорИзтриванеЧудесна , много богата торта си приготвила!
Топла прегръдка и много щастливи празнични дни!
Впечатляващо и изкушаващо!
ОтговорИзтриванеЧестит рожден ден на дъщеричката с пожелания за много здраве, щастие, успехи и реализиране на мечтите ѝ.
Весели празници!
Сърдечни благодарности за топлите честитки,трогната съм,дами!
ОтговорИзтриванеБлагодаря и за комплиментите за десерта,силно се надявам да ви допадне и на вас!
Гери,не е точно като магическия сладкиш,там все пак има малко брашно и се отделя пласт като блат,тук всичко е креместо.
Аз съм правила преди няколко години блат за руло само от яйца и шоколад(по рецепта от Златната книга),но понеже текстурата е много въздушна е изключително трудно да го навиеш без да се пропука.Тук тази опасност е избегната.
На всички,които желаят да опитат тортата,да ви е сладко!
Честита Коледа!Бъдете здрави и благословени!
Честита Коледа! Здраве, щастие и късмет!
ОтговорИзтриванеЧестита и на твоето семейство,Траянка!
ИзтриванеВесели празници, мила Роси! Да е здрава и щастлива дъщеря ти! Тортичката изглежда великолепно! Отдавна я гледам тази рецепта, но такъв съблазнителен резултат не бях виждала. Представям си я с някакъв маскарпоне крем за глазура :)
ОтговорИзтриванеВесело посрещане на новата година! Прегръдки!
Много ти благодаря за честитките,Кате!Честита Коледа и на теб и весело посрещане на новата година!А тортата направи гарнирана по твой вкус,със сигурност с маскарпоне ще е божествена и да ви е сладко!
ИзтриванеМного хубава идея и изглежда чудесно при Вас,моята обаче,беше пълен провал!Изду се,спихна,нацепи се,центърът остана течен дъълго време -наложи се ,да увелича времето за печене под фолио-за да не изгори съвсем!Не знам,къде беше грешката-всичко спазих точно,а тя не е и трудна-правя торти от години .Ще пробвам пак,дано се получи....
ОтговорИзтриванеЗдравейте,Ани,съжалявам,че не сте постигнали удовлетворение.....да не би да сте пекли с вентилатор и затова да се е нацепил десерта?Ползвала съм тортата и като блат,върху който слагах втори пласт мус,и то два пъти за гости,става перфектна.Наистина не знам къде може да е грешката ви.Поздрави!
Изтриване