Продукти:
8-10 бр. едри гъби,подходящи за пълнене
1 яйце
4 с.л. сварен нарязан спанак
1 стрък пресен лук
100 гр. настърган кашкавал
100 гр. натрошено краве сирене
джоджен,млян черен пипер и сол на вкус
30 гр. краве масло
по желание за поръсване:настъргано сирене Грана Падано или Пармезан
Приготвяне:
Махнете пънчетата на гъбите и ги подредете с отвора нагоре в подходяща тавичка,на дъното на която налейте мъничко вода (за да не се пекат на сухо).
За пълнежа обединете сотирания спанак,нарязания лук,натрошеното сирене,настъргания кашкавал,яйцето и подправки на вкус.
Във всяка гъбка поставете парченце масло.
Запечете ги за 10 мин. в загрята на 200 гр. фурна.
Извадете тавичката от фурната и сложете от пълнежа във всяка гъбка.
Поръсете пълнежа с Пармезан ( аз използвах сирене Грана Падано,което ми харесва повече от Пармезана,понеже няма толкова остър аромат) и върнете тавичката във фурната за още 20 мин,докато се изпекат гъбите и зачерви отгоре плънката.
Поднесете предястието леко топло.
Супер! Много добро предложение, Роси!
ОтговорИзтриванеПрегръдки! Хубави почивни дни!
Прекрасни гъби, Роси!
ОтговорИзтриванеПрегръдка и хубави предпразнични дни!
страхотни гъбки, Ръси! И у нас са любими, но виж -спанак не съм се е сещала да сложа в плънката. Ще опитам като твоите :(
ОтговорИзтриванепоздрави, мила и хубави почивни дни на теб!
О, Роси, колко са красиви и вкусни! Чудесно предложение!
ОтговорИзтриванеХубав уикенд!
Като ги видях веднага ми даде идея за вечерята, жестока рецепта, много ми хареса и ще я използвам и в тоя и вариант! Великолепни! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеЕ със спанак не бях пълнила, вкусно!
ОтговорИзтриванеТова, което ме въздържа да ги отмъкна всичките е мисълта, че остават само няколко дни:))), но нищо не ми пречи да си ги запазя за тогава, нали?:))) Изкушаващо неустоими са, Роси! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеИзглждат невероятно, а и рецептата обещава да са също толкова вкусни гъбите, Роси! Прегръдка! ;)
ОтговорИзтриванеРазкошни са новите ти предложения, Роси - точно по мой вкус,
ОтговорИзтриванеизглеждат неустоимо апетитни и са страхотни като идея за съчетание и представяне....
Сърдечни поздрави, честити, благословени и щастливи празнични дни!
И аз не съм опитвала със спанак, но хрумката ти, Роси, е повече от велика. Ама наистина най-хубавите неща са семплите и истинските. :)
ОтговорИзтриванеСветли празници, другарче!
Много благодаря на всички за вниманието!
ОтговорИзтриванеСпанакът наистина добре си подхожда за плънка на гъбите,надявам се да ви допадне и на вас!
Усмихната празнична седмица на всички!
Тези апетитни гъбки ги намирам за чудесна гарнитура към всяко месо, което мога да приготвя за празничната трапеза и ти благодаря за хубавата идея и страхотната рецепта, Роси!
ОтговорИзтриванеЖелая ти щастливи празнични дни!
Здравейте!
ОтговорИзтриванеИскам ,да Ви поздравя!
Няма ваше предложение,
което да не ми е харесало.
Браво!
Здравейте и благодаря за тези думи,толкова е приятно да разбера, че съм ви била полезна!Поздрави и щастлив август!
Изтриване