23 август 2015 г.
кюфтенца с босилеково песто и доматен сос
Още когато видях рецептата и снимките на Катето бях сигурна,че ще направя ястието много скоро.
Така и стана,но снимките отлежаха до днес.
Много обичам босилеково песто и приветствам всяка гозба,в която е вложено.
А днешната е страхотно вкусна!
Кате,благодаря ти за поредното кулинарно вдъхновение!
Продукти:
500 гр. кайма смес
1 малка глава лук
1 скилидка чесън
2 ч.л. песто Дженовезе (босилеково песто)
2-3 с.л. галета
млян чирен пипер
1 чаша доматен сос
половин чаша вода
шепа настъргано сирене (предпочитам Грана Падано)
Приготвяне:
Омесете каймата с пестото,галетата,млян черен пипер,пресования чесън и настъргания лук.
Намажете подходяща тавичка със зехтин.
Оформете малки кюфтенца.
Разредете доматения сос с вода до подходяща гъстота и полейте с него кюфтенцата.
Поръсете ги с настърганото твърдо сирене и печете ястието в умерена фурна до готовност.
Поръсете всяка порция с прясно скълцан босилек.
През лятото и есента вместо с готов доматен сос, можете да направите ястието с домашно приготвен от пасирани сладки,добре узрели домати,лук,чесън,зехтин,сол,щипка захар и босилек.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Роси, куфтенцата ти са неустоими! В нашия дом са на голяма почит всички гозби с кайма и при всички положения още тези дни ще напълня тавата с това вкусно и предполагам много ароматно ястие. Харесва ми идеята с пестото в каймата.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти за споделената вкусна рецепта!
Прегръдки!
Прекрасни кюфтенца, и много лесни и бързи! Правила съм подобни, но с наситнени зелении. Чудесна е идеята да се добави песто, а снимките са много изкушаващи! Весела и успешна нова седмица, Роси!
ОтговорИзтриванеИ аз съм им се огледала, чудя се кога? Важното е, че като свърши лятото и спрем да скитаме, ще знам какво да приготвям. Прегръдка, Роси.
ОтговорИзтриванеЕх, че вкусни и апетитни са станали, Роси! Поздрави!
ОтговорИзтриванеКакто каза Йоли в едно от предаванията си - кюфтенцата са любима храна на всяко семейство, независимо от начина на приготвяне. :) Е, твоят начин е чудесен даже! Да ви е сладко, Росинка!
ОтговорИзтриванеМного хубава седмица и на теб, а аз изпращам слънчеви усмивки! :)
Роси, интересни кюфтенца, ще ни се харесат така.
ОтговорИзтриванеМного апетитни кюфтенца, Роси! Пък и с малко сос :) заради което ще се харесат на големите у нас. А на мен пък - ззаради пестото в каймата. Ще ги пробваме задължително. А бройката същата ли трябва да бъде в една чиния :)))
ОтговорИзтриванеПрегръдка, другарче мило и хубава сряда!
Лесна и вкусна рецепта........Прекрасни снимки,Роси!
ОтговорИзтриванеАма не мога да ви смогна на кюфтенцата, кои от кои по-ароматни и вкусни! Така е, като наведнъж всичко пропуснато искам да видя.. :)
ОтговорИзтриванеПрекрасни са, Роси! И с едно меко, топло хлебче за соса...ммммм!
Поздрави сърдечни от мен, другарче! :)
Интересна идея. Песто съм ползвала в салата, тесто, паста, но това е много интересна идея къде другаде мога да го използвам. Благодаря :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря на всички за коментарите и проявения интерес към рецептата ,както и на Катерина за прекрасната идея!
ОтговорИзтриванеХубави да са за всички последните почивни дни на август !
Прекрасно изглеждат тия кюфтенца, Роси - чак ме е яд, че не мога да ги спретна веднага...
ОтговорИзтриванеНаистина заслужават внимание,Мина,непременно ги опитайте и вие,да ви е сладко!
ОтговорИзтриване