Днес имам удоволствието да се запозная отблизо с новия проект на верига супермаркети Билла ,а именно списанието Кулинариум.
Първият брой на изданието е наличен в магазините от вчера - 3 декември 2015 г.
Периодичността е 4 пъти годишно и очаквано тематиката в първия брой е в унисон както със сезона,така и с предстоящите празници.
Много ми хареса концепцията на списанието, доста приятно,цветно и полезно четиво.Допадна ми начинът по който рецептите са съчетани с кратка,но интересна информация.
Например към рецептите за Бъдни вечер може да прочетете и за значението на самия празник,за традициите свързани с трапезата и песните на коледарите.
Рецептите с кисело зеле са в съчетание със самия метод на неговото залагане и подготовка.
Има интересни статии - за сурвакниците,за препоръки на кой празник какво вино подхожда,на кой имен ден какво ястие се приготвя,как се произвежда и с какво се отличава нефилтрираната бира и др.
Има много полезен материал за това коя част от различните видове месо за какъв вид ястие е най-подходяща и с какви подправки си подхожда .
Интересна е темата за характерните особености на подправките и тяхното приложение в здравословен и кулинарен аспект.
Поднесени са и интересни лайфстайл теми като аранжирането на празничната маса,забавления в снега,интересна туристическа информация за Австрия и т.н.
Списанието се чете с лекота,темите преливат от една в друга и неусетно стигате до края,където ви очакват множество талони за отстъпки на продукти,с които не само ще си възстановите сумата за покупка на списанието,но и ще спестите средства.
Първата рецепта от списанието,която избрах да опитам е за зимна напитка с аромат на портокал ,ванилия и канела.
Продукти за 2 порции:
500 мл. прясно изцеден портокалов сок
100 мл. прясно мляко (или течна млечна неподсладена сметана)
2 с.л. светъл ром (може и повече :) ,ако сте много премръзнали )
мед или захар на вкус
ванилена захар,щипка канела
2 с.л. пудинг за варене ванилия
100 мл. течна животинска сметана за разбиване
1 с.л. пудра захар
Приготвяне:
Разтворете нишестето в 100 мл. прясно мляко или течна сметана.
Загрейте на котлона портокаловия сок,ванилията и захарта,ако ще подслаждате с нея.
Когато течността кипне,оттеглете от огъня и добавете с разбъркване разтвореното нишесте .
Варете напитката 2-3 мин.
Оттеглете съда от котлона,добавете рома и меда (ако не сте слагали захар),разбъркайте .
Сипете напитката в две термоустойчиви чаши.
Разбийте студената течна сметана заедно с лъжица пудра захар,докато стане пухкава.
Гарнирайте напитките с бита сметана.
Поръсете с щипка канела и поднесете коктейлите топли с нещо сладичко и вкусно.
В случая аз ги комбинирах с фини канелени бисквити и шоколадови трюфели от Премиум селекцията на BILLA .
И двата продукта са с първокласно качество и вкус,топят се в устата и галят небцето с наслада.
Идейно - ще те последвам и ще разгледам списанието :)
ОтговорИзтриванеМного хубаво са те изненадали, Роси! Пожелавам ти при всеки брой на списанието им да е така!
ОтговорИзтриванеСнимката и изпълнението на рецептата са супер!
Прегръдки! Пожелавам ти хубава петъчна вечер!
Полезен проект на Билла и чудесен коктейл, Роси! Снимки като за списание! :)
ОтговорИзтриванеСпокойна петъчна вечер!
Трюфелите са много вкусни (лично опитани вече), портокаловата напитка бих опитала с удоволствие :) но сандъчето е много кокетно :)
ОтговорИзтриванеЧудесна изненада, Роси :) да се подсладите със здраве!
Прегръдки мила и хубави почивни дни!
Роси, мила, не остави нищо за нас, така хубаво и подробно си описала всичко за проекта :))) Чудесна, зимна напитка си представила. Прегръдки
ОтговорИзтриванеИ аз съм възхитена от този проект на Била. Чудесни подаръци, чудна напитка, прекрасно списание, добра компания, а бе тук направо ми е уютно:). Ако си нямах такива вкусотийки, бих отмъкнала твоите, но напитката ти я взимам:))). Прегръдки!
ОтговорИзтриванеЧудесна топла напитка, Роси! И прекрасни подаръци! Рецептата звучи много вкусно и изкушаващо! Страхотни почивни дни и прегръдки!
ОтговорИзтриванеАромата се разнесе :)
ОтговорИзтриванеПоздрави
Изглежда страхотно, Роси! Ще потърся списанието, поздрави!
ОтговорИзтриване