Ето че неусетно се изтърколи една година от създаването на Кулинарен еликсир и първата рецепта!
Забелязвам,че в много голям процент кулинарни блогове се отбелязва поредната им годишнина точно по това време-януари и февруари.
Може би защото тогава имаме повече свободно време за престой у дома,на компютъра или край печката размятаме тигани и фотоапарати.
Днес обаче аз няма начин да не отбележа отново,че основен инициатор,подстрекател и спомоществувател на моето кътче е Мина!
Ако не беше тя да настоява толкова упорито и убедително,а и да ме напътства , още щях да отлагам или изобщо нямаше да започна.
Все си казвах - е,то пък голямата кулинарка дето съм,та чак и личен блог,и рецепти и т.н.
Но..... не съжалявам,напротив!
Защото тук намерих много приятели,с някои се запознах лично,с други надявам се предстои,с трети се чуваме по телефона,разменихме си много добри думи,похвали,пожелания,подаръци - все жестове на внимание и човешка доброта!
Кулинарен еликсир се превърна в местенцето,където споделям и празници,и делници,и където всеки ден намирам повод за ведро настроение и радост дори и да съм тъжна или да съм изморена.
Невероятно стимулиращо и тонизиращо ми действат вашите думи!
Благодаря ви,че се отбивате,че ми пишете,всичко това ми е много ценно и скъпо!
Мина,благодаря и на теб,не само за подкрепата за Кулинарен еликсир,а и за приятелското рамо,което имам винаги в твое лице!
И тъй като днес отново имам повод за почерпка на скъпи приятели тук,то няма начин да минем без десерт!
Често ви говоря за моите любими десерти.
Но не съм ви казала все още КОЙ ми е НАЙ-любимият !
Десертът с главно "Д" !
Този сладкиш няма да изненада никого,защото е много популярен,но тъй като у дома сме в единодушен възторг от вкуса му,и то всеки път,не мога да не го включа в страниците на блога.
Лесен,непретенциозен откъм направа,продукти и на вид,но може би вече сте забелязали,че аз си падам точно по такива сладости - сочни,с плодове или кремче,и задължително с количества захар,масло или шоколад в разумните граници.
Правила съм го с ябълки,праскови,сини сливи,череши,комбинация от праскови и банан, и т.н.
Практически не виждам причина да не бъде направен с всякакви плодове.
Най-любимата ми хапка е карамеленото ръбче,пропито с масло и сироп-ммммм,е голяма наслада е!
Както се очаква, и този път съм редуцирала захарта и на нас така ни е идеален,но който си пада по по-сладичко може да я увеличи.
Продукти:
3 големи или 4 малки яйца
1/2 ч.ч. захар / ако ще сиропирам с компот ,както е в случая, слагам 1/3 ч.ч. /
1 ч.ч. брашно / може да има нужда от още някоя лъжица в зависимост от големината и броя на яйцата /
кора от портокал и лимон
ванилия
1 п. бакпулвер
плодове по избор ,аз използвах този път белени праскови в лек сироп,отцедени
80 гр. масло
1/3 ч.ч. кафява захар / може и повече /
Приготвяне:
Подгответе си плодовете.
Разбийте яйцата и захарта до пухкав крем.Добавете брашното,бакпулвера,кората от портокала и лимона,ванилията и разбийте отново.
В тавичката,в която ще печете разтопете / трябва да е с незалепващо покритие и да не е откопчаваща / на котлона маслото.
Имате две възможности за направата на карамела.
Първата,както е в оригинал,е да поръсите равномерно захарта по дъното,върху разтопеното масло, и да оставите на котлона БЕЗ да бъркате,докато започне да се карамелизира.
Аз този път не правих карамел,а взаимствах от метода на Танита,който преди това бях видяла и в Пекарната на Джулия по Фиестата.
Като се разтопи маслото поръсих дъното равномерно с кафявата захар.
Аз сложих 1/3 ч.ч.,но може и повече,за да има повече карамел отгоре като се обърне.
Върху нея подредих отцедените плодове.
Покрих плодовете с тестото.
Сложих сладкиша да се пече в предварително загрята на 175 гр. фурна до суха клечка.
Сладкишът се похлупва с поднос и се обръща.Аз го правя още докато е горещ,защото после карамела по дъното ще стегне и ще залепне за тавата.
Ако по дъното на тавичката има останал карамел,налейте чаша вода и го кипнете на котлона.
С получения горещ захарен сироп ще сиропирате сладкиша,когато вече е изстинал.
Можете да сиропирате и с предварително загрят сок от компот.
Поднесете с топка сладолед,с бита или подсладена квасена сметана,с ванилов или шоколадов сос.
Дори и с нищо от прежде изброеното да не го гарнирате,този десерт пак ще остави трайна следа по небцето ви!
Опция : Преди да залеете плодовете с кексовото тесто можете да поръсите стафиди,други сушени плодове или едро счукани ядки.
Ако правите сладкиша с круши,сини сливи или ябълки,когато ги подредите,можете да ги поръсите с малко канела,тя им подхожда!
Мило Еликсирче, честита първа годинка на блога! Не мога да не отбележа, че твои рецепти съм опитала много и всички са изключително добре приети у дома. Пожелавам ти да напълниш това местенце с още много вкусни идеи, а на себе си пожелавам да видя скоро тук някоя от прекрасните рецепти от новата ти шоколадова книга :)
ОтговорИзтриванеМного прегръдки от мен и един прекрасен ден! И отмъквам 2 големи парчета от тази сладост, за силен старт на деня! ;)
Мария,много ти благодаря!Много ми е драго,че опитваш от моите идейки и че са ви допаднали.Това е много стимулиращо за всеки блогър!
ИзтриванеПо книгата ще ми се отвори много работа,смятам още утре да я подхвана :).
Много прегръдки и от мен,мила!
Честит първи блогов рожден ден, Елексир! Желая ти още много спорни блогови години и преди всичко, радост и удоволстие готвейки и пишейки! Не е най-важното да е човек супер голям кулинар, ами да има желание и да прави нещата! С любов всичко изглежда по-добре!
ОтговорИзтриванеОх, така хубаво си описала сладкиша, че имам чувството, че го опитах!
Приятел ден ти желая
Поздрави Валентина
Вале,съвсем си права,така е!Пък и само с практика се става добър!Много ти благодаря и се радвам,че пак ме навести!
ИзтриванеПоздрави и на теб!
Честит рожден ден и от мен! За тази година ти успя много! Блогът ти е един от най-любимите ми. И въпреки, че пиша и коментирам рядко - тук съм постоянене гост и те наблюдавам с любопитсво с какво пореден път радваш семейството ти и нас покрай тях :) Още много нови открития в кулинарен свят ти пожелавам!
ОтговорИзтриванеПоздрави,
Юлия
Еее,Юлка,много ме зарадва,че ме следиш!Винаги си добре дошла!Благодаря ти за хубавите пожелания!
ИзтриванеПоздрави и от мен!
Роси, честит еликсирски рожден ден! Пожелавам ти още много години да ни радваш с прекасните си рецепти и вкусни рецепти, да ни зареждаш с положителни емоции и ведро настроение!
ОтговорИзтриванеВземам си парченце от този разкош, че от няколко дни го мисля и днес ти тотално ме довърши :))
Прегръдки, мила!
Танче,благодаря ти,мила!
ИзтриванеНе го мисли повече,действай смело и му се наслади!
Прегръщам те и аз!
Роси, тук сме на едно мнение - Любим сладкиш!
ОтговорИзтриванеПоздравявам те за Рождения Ден на " Еликсир "!
Благодаря ти за всяка вкусна рецепта, за всяка мила дума, с пожелания за среща на живо!
Мариянче,чувствата ни са взаимни!А среща ще има обезателно само да намина към София!Радвам се,че и ти имаш желание за това!
ИзтриванеХубав петък!
Роси, честита годинка! И аз благодаря на Мина, че те е амбицирала! Блога ти е прекрасно място и аз с удоволствие се отбивам тук! А сладкиша е невероятен, ще се почерпя от карамеленото ръбче:)! Снимките са много слънчеви и създават невероятно настроение, като за празник! Прегръщам те и се радвам, че съм част от приятелите ти в кулинарния свят!
ОтговорИзтриванеО,Кате,наистина много го отлагах и се дърпах,ама Мина ми влезе под кожата и.....се получи все пак!А благодарение на нея имам възможност да се радвам на толкова мили отзиви,като твоите!Много ме радваш,дружке,мерси!
ИзтриванеСилна прегръдка и за теб!
Честита първа година на блога ти, Роси!
ОтговорИзтриванеСъздала си слънчево местенце за споделяне и срещи.
Относно сладкиша - този е любимият на мама, не пропуска да го направи по повод и без :)
Сърдечни поздрави!
Диве,мерси!
ИзтриванеМного ми е приятно да те срещам тук,чувствай се винаги добре дошла!
И аз бих го правила със и без повод ,ако не бяха стотиците други рецепти,които ми се иска да опитам :)!
Сърдечни и за теб!
Честит празник! Годинките да се множат! Да ни радваш все така с вкусните си предложения! Много, много усмивки и прегръдки!
ОтговорИзтриванеРоси,честита първа година на блога -това е едно вълшебно място,където отсядам с удоволствие.Желая ти здрве и нови кулинарни изкушения!
ИзтриванеСладкиша у разкошен....
Прегръщам те-целувки!
Роси, Честита годишнина! Нека още дълги години ни радваш с вкусните си рецепти и изкушаващи снимки!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
П.П. Сладкиша го обожавам!
Еми,Живе и Петя,много ви благодаря,дами,за поздравите и пожеланията!
ИзтриванеХубав петък ви пожелавам!
Честита годинка!Блогчето е чудесно!От както съм го открила все намирам време да поседна и да разгледам какво ново има!А сега дано е останало едно карамелено ръбче и за мен,защото точно такива сладкиши харесвам!А снимките са невероятни и направо ми приседна да ги гледам!
ОтговорИзтриванеБъди здрава и винаги с ведро настроение!
Редуцирай захарта и множи кулинарните си изкушения!
С по малко захар те пак са много вкусни!
Сърдечен и слънчев поздрав!
Данче,радвам се,че намираш време да ме навестяваш и ти благодаря за милите думи,трогната съм!
ИзтриванеО,задължително я намалям,защото иначе няма да се изяде у нас,и тримата не обичаме да ни накъртва от сладост.
Прегръдки от мен!
Роси,честита ти годинка!
ОтговорИзтриванеТи си чудесен приятел и кулинар!Радвам се, че си направила блога си, който е пълен с вкусни ястия, десерти и пити!
Желая ти много вдъхновение и да си все така усмихната, не сме се виждали, но от всичко,което съм прочела имам такова усещане..:-))!
Прегръдки!
Бети,благодаря ти!Надявам се скоро да имаме възможност да се видим,само малко да се постопли!
ИзтриванеПрегръдки и от мен! :))
Роси, честит рожден ден на блога! Не мога да повярвам, че е едва на 1.. Имах чувството, че е на поне на 2-3 :) Толкова много приятели, читатели, изпипани рецепти:) Пожелавам ти да стават още повече с всеки изминал ден!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Зорничка,повярвай така е :).
ИзтриванеА многото приятели и читатели са ми най-скъпото тук!
Много ти благодаря,дано!
Прегръдки и от мен!
Честита първа годинка на блогът, Еликсир!Пожелавм ти още много годининки изпълнени с вдъхновение и кулинарни приключения! И веднага си взимам едно голямо парченце от страхотния сладкиш, който си приготвила!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Хей,Мария,къде се губиш?Липсваш ни да знаеш!
ИзтриванеМного ти благодаря за пожеланията!
Поздрави и от мен!
Прекрасен пост !Учудих се ,като разбрах ,че е на една година.Рецептата е чудна и много добре поднесена,страхотни снимки!Да си жива и здрава и все така емоционална ,да ни радваш !
ОтговорИзтриванеНелка,много ти благдаря за комплиментите и хубавите пожелания!
ИзтриванеСамо годинка? Имам чувството, че от повечко време те следя, Роси :))
ОтговорИзтриванеЧестита да ти е годишнината му, мило другарче! Много се радвам, че те познавам :) надявам се до другата годинка и на живо да е.
А до тогава ще се любувам на изкушаващите предложения, които предлагаш (и които няма да мога да направя, като този сочен сладкиш.)
Поздрави и много усмивки през почивните дни ти пожелавам!
Пеп,и аз се надявам да се видим!Ако имате пак среща и ме поканиш обещавам да хвана влака :))!Обявила съм го на домочадието,пък и те вече знаят от коя страна се хваща черпака,така че ще се оправят.
ИзтриванеЕй така като ми кажеш за някой сладкиш без шоколад и направо ми скъсваш сърцето!Чак ми идва да отвъртя един и да го пратя за Ст.Загора!
Но,знаех,че така ще кажеш,затова вече съм го подготвила и във вариант какао!
И аз се радвам на приятелството ни,другарче!
Много прегръдки и за теб!
Честит рожден ден на Кулинарен Еликсир!Страхотен блог,цветен ,вкусен и много уютен!Роси ,желая ти много кулинарни вдъхновения да изпълват твоето местенце!Да продължаваш да ни изненадваш с вкусни и красиви изкушения!
ОтговорИзтриванеСладкишът е станал чудесен!Откривам, че вкусовете ни съвпадат,що се отнася до сочните десерти.
С удоволствие се отбивам при теб!
Поздрави!
Мира,сърдечни благодарности за пожеланията!Много ми е драго,че тук ти харесва,идвай винаги,за мен е удоволствие!
ИзтриванеЕликсирче, да ИЛЯДИШ, както се казва....и ти, и блога ти!
ОтговорИзтриванеА този сладкиш знам от свекърва ми и също е на почит у дома. Вече така съм се специализирала, че го правя за отрицателно време и за също толкова свършва, правя го с всякакви плодове и вариации...и все е неустоим!Ако плодовете позволяват слагам и орехи, за разкош...
И понеже идва уикенд- вкусно и усмихнато да ви е!
мария
Хей,Мария,пак ме радваш с твоя неподражаем стил,мила!
ИзтриванеЗаслужава си правенето десерта,много е спорен,и у нас не успява да замръкне :)!
Хубав нека бъде и вашият уикенд,дружке!
Честита ти годинка ,Роси ! Аз си мислех ,че си по големшка :)),пък то само годинка :)! Желая ти още много ,много по годинка :)!Винаги те посещавам с удоволствие и намирам много хубави и вкусни рецепти ! Сладкиша ти е чудесен и се черпя за празника ти веднага:)! Аз съм го правила само с ябълки ,но ще опитам и с праскови ,хареса ми :)!
ОтговорИзтриванеЧао и хубав ден ! Весел уикенд !
Ванюша,чувствай се винаги добре дошла!Много ти благодаря,радвам се,че ти допада идеята за прасковите,но можеш да го опиташ с всякакви плодове!
ИзтриванеМалко е блогчето на годинки,но е с много приятели за моя радост!
Чао и хубава вечер!
Пожелавам ти да отбележиш още много рождени дни на този прекрасен и лъчезарен блог :-)
ОтговорИзтриванеВкусния сладкиш си го снимала много красиво!
Поздрави и хубави почивни дни, Роси!
Дени,благодаря ти,приятно ми е,че ти харесва тук!А комплимента за снимките особено много ми е важен,защото само така се ориентирам дали съм се справила читаво!Пък като знам ти какви правиш-още повече!
ИзтриванеПоздрави и на теб!
Рос, благодаря ти за "Кулинарен Еликсир" :)
ОтговорИзтриванеЗащото това не са само споделени, вкусни и оригинални рецепти, а това си самата ти!
Позитивна, сладкодумна, лъчезарна!
Сладкишът и при мен ще попадне в графа с голямо "Д"
Топла прегръдка от мен, с пожелания за още много вкусни рецепти
и среща "на живо"!
Ей,душица си ми голяма ти,благодаря ти,Дани!
ИзтриванеГоляма прегръдка изпращам и аз,а срещата на живо е гарантирана само да има сгоден момент!
Еликсирче, честита годинка!
ОтговорИзтриванеЧестити наградки!
Радвам се, че си създала това "вкусно" местенце, където винаги се "отбивам" с удоволствие!
Чудесен десерт и много свежи снимки.
Сърдечен поздрав!
Леви,благодаря ти за подкрепата и похвалите!
ИзтриванеСърдечен поздрав и от мен!
Честита първа годинка на блога ти, Роси!
ОтговорИзтриванеПожелавам ти много кулинарно вдъхновение и още много направени вкусотии, които да споделяш с нас!
Вземам си парченце от почерпката ;)
Поздрави и хубав ден!
Благодаря ти,Ели!
ИзтриванеПоздрави и хубви почивни дни!
А, аз си мислех, че Кулинарен еликсир е на много повече, а то само на една година, какво да ти пожелая освен да продължаваш все така и честно да ти кажа много ми е ведро винаги при теб и чета с удоволствие! Поздравявам те много!
ОтговорИзтриванеПавлинче,много ми е приятно,че отмаряш тук и ти е интересно,винаги си добре дошла!
ИзтриванеХубаво утре пожелавам!
Росии, честит рожден ден на Кулинарен Еликсир! Продължавай все така да ни радваш и вдъхновяваш с красивите си и вкусни изкушения! А сладкиша ми е един от любимите, винаги става и толкова сладък и сочен - точно по мой вкус!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Ради,много ти благодаря!
ИзтриванеСърдечни прегръдки и от мен!
Елексир - е нашата наслада
ОтговорИзтриванеЕлексир - душата ни сгрява
Елексир - усминат и весел
Елексир - другар е чудесен :)
Честит Блогоден! Роска, някак ме провокира към стихоплетство след като видях това карамелено вълшебство, което си приготвила за този празничен ден. Не ме бива много, но е от сърце! Радвам се, че те има! Прегръщам те!
Е как не те бива,Габи,че ти направо ме накара да сияя!
ИзтриванеГоляма изненада ми спретна с това стихче,много,много ти благодаря!Страхотно е!И аз се радвам,че се отбиваш и винаги така ведро коментираш!
Прегръдки и от мен!
Мила Роси, честита годишнина! Пожелавам ти да си все така неуморна и да продължаваш да твориш, защото твоите изкушения са наистина неустоими. Ти даряваш еликсир както за небцето ни, така и за душата ни. Обожавам рецептите ти, които са точно по мой вкус, леки, вкусни и в повечето случаи лесно изпълними. Като приятел си истинско съкровище, еликсир за душата, сърцето и ума. Щастлива съм, че те познавам, макар и само виртуално.
ОтговорИзтриванеСърдечна прегръдка и пожелание за един прекрасен ден и изпълнени с духовна и кулинарна наслада събота и неделя!
Колко съм разсеяна, Роси, но така се получава, когато човек е омаян от кулинарния еликсир :). Исках да ти честитя и наградите. Винаги когато получиш награда е напълно заслужена! Пожелавам ти още много от тях!!!
ОтговорИзтриванеВени,както винаги не пестиш похвалите и ме радваш по своя си начин!
ИзтриванеМного ти благодаря,мила!Много съм научила от теб и наистина имаме съвсем сходни вкусове!
Много сърдечни пожелания си ми поднесла,имаш голяма прегръдка от мен!
Оххх, много, много изкушаващи снимки, наистина! Аз също много обичам подобни сладкиши, а любимият ми е Тарт Татен. Само при мисълта свят ми се завива! Но да си дойдем на думата! Честита първа годинка успешна и много важна годинка! пожелавам ти да продължиш с това начинание толкова дълго, колкото ще ти достави удоволствие. Да намериш още повече приятели и изкушаващи рецепти, които да представяш! Поздрави от мен!
ОтговорИзтриванеБоряна,твоят любим още ми предстои,но подозирам,че и на мен ще ми хареса много!Радваш ме с отзивите и за десерта,и за снимките,и дано наистина имам време и занапред за това си занимание,защото най-после открих хобито си!
ИзтриванеПоздрави и хубави почивни дни с малката Радост!
Честит рожден ден на "Кулинарен еликсир" и на виновника за да го има Росето.
ОтговорИзтриванеТова е блога в който влизам винаги с желание и излизам с напълнени очи от видяното и усмивка от преживяното(прочетеното).
Пожелавам ти мила Росе бъди все такава, продължавай по същата пътека тя е правилната.
Силно те прегръщам и целувам!
С теб се разбираме и с половин дума,скъпа,затова ще ти кажа само,че много си те обичам!
ИзтриванеПоздравления и от мен. Ще си позволя едно допълнение. С една част от сиропа на компота сиропирам сладкиша, а останалата с една лъжица нишесте правя на крем и глазирам сладкиша отгоре.Така се подобрява и вида и вкуса.
ОтговорИзтриванеСиса,благодаря за поздрава и допълнението!Една идея в повече е винаги добре дошла!С крем вярвам ще е още по-сочен и вкусен!
ИзтриванеРоси,честита първа годинка на блога! Тя като че ли е някак по-специална!
ОтговорИзтриванеМного елегантно е поднесен любимия ти сладкиш!
Диди,благодаря ти!Специална е за мен най-вече,защото ви има вас и ми носите винаги хубави емоции!А този комплимент от човек,в чийто блог се чувствам толкова уютно все едно,че съм си у дома,е голяма награда за мен!
ИзтриванеЧестит рожден ден, "Еликсирче"!Бъди здрава, винаги позитивна, пълна с идеи и радост от всяко нещо, до което се докоснеш! Благодаря за идеите, вдъхновението и ведротата, с която даряваш виртуалните си приятели, а и да благодаря на Мина за това, че е твой ангел-подстрекател!!! Вземам си парченце от сладкиша и до нови срещи!
ОтговорИзтриванеИглика,колко хубаво си го написала,много ме зарадва и ти благодаря сърдечно!
ИзтриванеЧестит първи рожден ден на Блога Елексирче,сигурна съм,че ще има още много след него,защото този талант и тази страст не могат да останат скрити,ще очакваме нови и нови рецепти ,красиви снимки и разкошни презентации както до сега
ОтговорИзтриванети си невероятна и блога ти е едно чудесно местенце ,което посещавам с огромно удоволствие
сладкиша изглежда просто невероятно,записвам си рецептичката и с нетърпение,ще очаквам да опитам тази прелест
прегръдки миличка и прекрасен уикенд
Мими,думите ти са чудесен страт на деня за мен!Радвам се,че тук се чувстваш така добре,винаги си добре дошла!Да ви е сладко и вкусно с рецептата!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави от мен!
Давай все така миличка!Много те прегръщам и честита първа годинка! Ще има още много такива по 100!
ОтговорИзтриванеЙоли,благодаря ти!Много прегръдки и от мен,мила!
ИзтриванеЧестито и от мен , Роси! Много успехи, вкусни рецепти и слънчеви мигове!
ОтговорИзтриванеТраянче,мерси!Както винаги си моя честа гостенка и вярна подкрепа!
ИзтриванеМила Роси, честита 1 годинка на твоето,а и наше - любимо, прекрасно, вкусно и красиво местенце! Пожелавам ти още много години той да е твоето вдъхновение, твоята радост и твоята наслада! Нека приятелствата, които създаде чрез него, те правят много, много щастлива!
ОтговорИзтриванеА десертът, който си ни поднесла, е възхитителен - вкусен, нежен, ароматен! Снимките ти са невероятни, поздравления!
Желая ти прекрасни почивни дни!
Прегръщам те!
Мариета,мила моя,наистина тези приятелства ме правят щастлива и най-хубавото е,че добрият тон и позитивни емоции съществуват и на яве,когато се срещнем,а не са плод на фантазиите ни,както биха си помислили странични хора,които посещават блоговете ни!
ИзтриванеВсъщност ние сме реални хора и когато се видим се радваме една на друга съвсем истински и ти го знаеш!
Много ми е драго,че се запознахме и с нетърпения чакам да се срещнем отново на пролет!
Знаеш,че и тук много ти се радвам и си винаги добре дошла!
Хубава вечер и от мен на цялото семейство!
Честит празник, Роси! Още много публикации и непресъхващо вдъхновение ти пожелвам!
ОтговорИзтриванеп.с.Днес на обяд хапнах такъв сладкиш при свеки :)
Благодаря ти,Зори!
ОтговорИзтриванеНищо чудно....много е вкусен и затова много популярен!
Аз с малко закъснение, честит празник, Ели!
ОтговорИзтриванеОще много вкусни рецепти и любов към всичко, с което се захванеш :)
Сладкишът е трепач, две мнения няма :))
Честита годинка Роси! Пожелавам ти още много такива годинки да празнуваш :). Сладкиша е чудесен, вземам си с удоволствие.
ОтговорИзтриванеХубава неделя!
Ей,Роси!
ОтговорИзтриванеИ с теб сме почти набори!!!!
Честит празник на твоето местенце, голям кеф е да минавам насам- да знаеш;)
Сладкишът е прекрасен, прекрасни снимки, а е толкова прасковен и навява спомени за лято;)
Продължавай все така@!
Инче,Дианка и Мъхче,много ви благодаря ,дами , за поздравите и похвалите!
ОтговорИзтриванеНадявам се и в бъдеще да сте ми все така приятна компания тук!
Честит празник, Роси,
ОтговорИзтриванекаквото и да напиша, ще бъде потвърждение и допълнение на името ти:
кратко и ясно - "Кулинарен Еликсир"!
Сърдечни поздрави и пожелания за вдъхновение и още много публикации!
Още едни страхотен сладкиш и чудесни снимки.
Прегръдки и усмихната нова седмица, Диана
Макар и с малко закъснение - Честит рожден ден, на едно от любимите ми местенца в блогпространството :)! Мила, Роси, продължавай в същият дух да ни радваш с вкусни, интересни и красиво поднесени кулинарни еликсири!
ОтговорИзтриванеСладкишът е вълшебен - изглежда толкова ароматен и вкусен! Поздрави и усмихнат ден!
Със закъснение, но от сърце честит празник, Роси! Нестихващо вдъхновение, безброй читатели и приятели ти пожелавам от сърце!
ОтговорИзтриванеСладкишът е невероятен! Прегръдки! :)
Честит юбилей Елексирче!!!Продължавай все да си такова слънчице, което ни огрява всички с много топлина, и ни подарява много любов и вкусни , апетитни моменти! Наистина си.... Елексирче за душата! Винаги ми е много приятно да идвам на гости в твоето вълшебно блогче!!!
ОтговорИзтриванеПлодовото ти сладкишче изглежда много изкушаващо,....чак до тук усещам аромата на карамел!!! Честити наградки!!! Нека ти носят много щастие и късмет!
Желая ти една прекрасна нова седмица, изпълнена с хармония, слънце, красота, романтика и....много , много любов!!! Прегръщам те сърдечно!
Диянка,Яна,Ева и Албена,сърдечни благодарности,мили дами,за настроението,което ми донесохте с вашите поздрави и похвали!
ОтговорИзтриванеТака всеки празник е двойно по-приятен и е много стимулиращо и вдъхновяващо!
С пожелание за усмихната нова седмица!
Роси, би ли ми върнала отговор на l.slokoski@goodfood.bg?
ОтговорИзтриванеИскам да публикувам рецептата ти в следващия ни брой :)
Людмила,няколко пъти препрочетох въпроса ти,докато повярвам,че е истина!
ИзтриванеОтговорих ти,но и тук ще кажа,че за мен би било огромна чест и удовлетворение!
Ех, Роси, Честита ти първа годинка на патерици /все не съм в крак с хората :), пък и този лаптоп само ядове напоследък ми създава/. Желая ти още много години да създаваш нови, прекрасни и вкусни рецепти, да ни изкушаваш със страхотните си снимки и да намериш още верни приятели тук.
ОтговорИзтриванеСлед тестените неща, плодовите десерти са ми голямото изкушение. Страхотно ти се е получило сладкишчето, както винаги. Много апетитно изглежда и със сигурност ще го пробвам!
Целувки и прегръдки мила!
Елианче,много ме радваш с думите си и ти благодаря сърдечно!
ИзтриванеИ аз съм малко закъсняла, но за добрите чувства няма срок!
ОтговорИзтриванеЧестита годишнина, Роси!Не съм предполагала, че пишеш само от една година!Твоят блог е сред най-любимите ми места и винаги те посещавам с любопитство( какво ли си приготвила?) и с удоволствие! Тук се зареждам не само с нови идеи , но и с настроение!
Желая ти още много вълнуващи моменти в кухнята и зад фотоапарата за да радваш и твоето семейство и нас с нови кулинарни достижения!Прегръщам те!
За сладкиша си знаеш:), и на мен ми е любим, снимките са великолепни, греят достойно празнични!
Соня,благодаряние на толкова мили думи като твоите и за мен блога се превърна в извор на настроение!Чувствай се винаги добре дошла,мила!
ИзтриванеМного си ме похвалила и ми е много приятно наистина!
Да се възмутя и тук от себе си, слънчице - как съм могла да пропусна да ти честитя на време първата годинка на изключително слънчевото ти и уютно местенце - СРАМ И РЕЗИЛ :)!!!
ОтговорИзтриванеНо ти знаеш, че блогът ти е празник за душата ми - и без значение дали успявам да минавам на време за всеки един от еликсирите ти - винаги си наваксвам :)) И няма защо да ми благодариш за това си творение, мила - то си е плод изцяло на артистичната ти натура и на таланта и вкуса ти към красотата!!!
Сладкишът ти е уникален и много любим, а снимките - абсолютно неустоими!!
Прегръщам те силно, мило другарче - и ти желая неизчерпаемо кулинарно вдъхновение и безброй положителни емоции - и още поне 100 годинки на Кулинарен еликсир!!! :)
Мина,просълзи ме....извинявай,но не се стърпях да ти се похваля,защото знам,че рано или късно ще ме изчетеш за всичко пропуснато,но все пак този празник не би бил пълен без теб!
ИзтриванеКаквото и да си говорим в едно няма спор-че най-важното е някой да ти повярва и да те накара и теб да повярваш в себе си!
А ти направи точно това!
Без теб можеш да бъдеш сигурна,че и до днес нямаше да имам блог!
Много прегръдки и от мен,вярно мое другарче!
Роси, моля да приемеш и моят закъснял поздрав.
ОтговорИзтриванеЧестита първа годинка!
Колко бързо лети времето :)
Пожелавам ти вдъхновението и желанието да не те напускат никога, а годините и читателите да се множат постоянно!
Десертът и на нас ни е любим :)
Прегръдки с пожелание за хубав уикенд :-)
Тони,много ти благодаря!За уважението и вниманието няма дата,затова много се радвам,че ме поздрави!
ИзтриванеПрегръдки и от мен и до нова среща скоро!
Честита 1 годинка на блога ти, Еликсирче!
ОтговорИзтриванеТук е едно чудесно място, човек да отмори, да се обогати, да се зареди с красота и вдъхновение и да оплакне очи. Винаги ми е било приятно да разглеждам твоето местенце и да опитвам, къде реално, къде виртуално от твоите рецепти.
Пожелавам ти занапред, много вдъхновения, много реализирани рецепти, все така прекрасни публикации и снимки и само приятни емоции в блогърстването!:)
Хубав, усмихнат и лъчезарен ден!:)
Дари,много ти благодаря!Много ми е драго,че ме посещаваш с удоволствие,винаги си добре дошла!
ИзтриванеЕ, има и доста закъснели поздрави!
ОтговорИзтриванеЧестита ти първа блогогодинка, Роси! И аз мисля, че за мил и сърдечен коментар няма дата, така че се надявам да приемеш сърдечните ми пожелания по случай първия рожден ден на твоето уютно и вкусно местенце, което е като магнит за всички нас, които те обичаме и уважаваме. Макар и доста нередовна напоследък (но повярвай, не е нарочно!), твоят блог е любимият ми и затова ми е приятно да си наваксам ВСЯКА едно твоя публикация, която съм пропуснала в отсъствието си от блогопространството.
Нека никога не те напускат вдъхновението, желанието и ентусиазма при поддържането на блога, нека се увеличават читателите, почитателите и най-вече приятелите ти и не спирай да ни радваш с нови и нови кулинарни еликсири!!
Прегръщам те сърдечно!!
Мони,факта,че успя да изчетеш и коментираш всичко пропуснато,което беше доста и си ми отделила толкова много време специално на мен повярвай бе оценен изключително високо!Много ми липсваше тук с твоето винаги мило и позитивно отношение и ми е много приятно,че си отново на линия в блогпространството!Винаги посрещам с охота коментарите ти,много са зареждащи с настроение и ти благодаря и аз от все сърце!
ИзтриванеПрегръдки,мила!
Открих за какво говориш!:) Роси, незнайно защо не се сетих да проверя тук, може би ,защото не е бил със сливи. Непременно ще го направя и със сироп. Представям си тогава какво ще е!!! Отново хубави почивни дни от мен, ще сложа линк в моята рецепта, като идея:)
ОтговорИзтриванеО,Кате,много мило от твоя страна,благодаря ти!Непременно го сиропирай следващия път,ще видиш,че е една идея по-по-най!А иначе този обърнат карамелен сладкиш е обиколил всички възможни блогове и сайтове,та е невъзможно да изброиш всичките,важното е в момента ти откъде си се вдъхновила.
ИзтриванеОсвен това в твоето тесто има прясно мляко,което аз все се каня да приложа и вярвам,че така вкусът е още по-разкошен!
Много хубава почивка и за твоето семейство,мила!