29 януари 2016 г.

кантучини с шоколад







У дома най-запален фен на кантучините е половинката.
Реших този път да му направя без какао,но с шоколадови капки и кандирани портокалови корички.
Отворих опаковката на коричките и така и си останаха без да влязат в сместа,а вече бях оформила багетите и не ми се разваляха,за да ги добавя.Та съвсем скоро ще пека пак,този път с кандираните корички :) .
Ако вие не се отплеснете като мен,непременно сложете,а ако нямате може да добавите някакви други сушени плодове,нарязани на кубчета.





Продукти:

3 яйца
200 гр. захар
350 гр. брашно
1 п. (10 гр.) бакпулвер
ванилия
настъргана кора от 1 портокал
100 гр. шоколадови капки или нарязан на ситно шоколад

опция:100 гр. кандирани портокалови кори или други сушени плодове





Приготвяне:

Размесете брашното с бакпулвера и настърганата портокалова кора.
Разбийте яйцата,захарта и есенцията ванилия на пухкава пяна.
Към тях прибавете сухата смес.
Сместа става много гъста и лепкава,затова по-лесно ще ви е да хомогенизирате с миксера и бъркалките за тесто.
Малко преди финала добавете шоколадовите капки и кандираните корички ( или други сушени плодове),продължете да разбърквате,докато се разпределят в тестото .
За по-лесно оформяне на тестото разстелете лист прозрачно фолио.
Подредете една до друга купчинки от тестото.
Завийте фолиото и моделирайте тестото така,че да получите форма на франзела.




Леко я минете отгоре с точилката,но не изтънявайте прекалено,защото при печенето тестото допълнително ще се разлее настрани .
По същия начин оформете и втората франзела.
Поставете ги в хладилника да стегнат за 30 мин.
Отвийте ги от фолиото и сложете в плитка тава,покрита с хартия за печене.




Изпечете двете франзели на 180 гр. за около 25 мин.




Оставете ги на решетка да изстинат за 5 мин. и все още леко топли ги нарежете под наклон на филийки.
Подредете филийките отново върху тава,покрита с пекарска хартия.



Върнете кантучините за 10-15 мин. във фурната ,загрята на 170 гр.,за да се изсушат допълнително и станат хрупкави .




Оставете бишкотите да изстинат напълно и ги приберете в кутия.



                      Поднесете ги с топла напитка. 




кантучини с шоколад и кандирани портокалови корички





15 коментара:

  1. Купувам тази вкусотия доста често, но сега ще си ги приготвя. Страхотни са,Роси!
    Обожавам ги!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Вкусничко е при теб, Роси! Не съм опитвала никога кантучини, но определено някога ще ги направя :)
    Усмихнат уикенд ти желая.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. При теб все още ухае на Коледа, Роси!
    Прекрасни кантучини, няма лошо да повториш и с коричките :)
    У дома винаги трябва да се намира по нещо вкусничко за хапване, особено щом има и фенове, нали така? ;)
    Поздрав сърдечен от мен!

    ОтговорИзтриване
  4. Фантастични Кантучи! Обичам тези сухари, а твоите изглеждат все едно италианка от Тоскана ги е правила! Страхотни!

    ОтговорИзтриване
  5. Вече им хванах цаката, благодарение на теб, Роси, така че и тези ще направя, чудесни са!

    ОтговорИзтриване
  6. Аз съм хапвала кантучини в Италия и при вида на твоите, Роси, ми идва да ги грабна всичките :))
    Весели почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  7. Страшно ги харесвам тези сладки, наскоро пак се любувах на шоколадовата ти версия, Роси. И какво... Ти пак изкушваш! Изглеждат прекрасно! :)
    Прегръдки и хубав ден. :)

    ОтговорИзтриване
  8. Винаги съм мислела, че кантучините са в графа "времеемки и сложни рецепти". След тази рецепта ги махам от там. Чудесно изглеждат!

    ОтговорИзтриване
  9. Прелестни са, Роси!!! Представям си как допълват сутрешното кафе :)
    Прегръдки, мила - и прекрасна нова седмица от утре!!

    ОтговорИзтриване
  10. Оотплеснах се по кантучините и... Страхотни снимки, мила <3

    ОтговорИзтриване
  11. Чудни са, Роси! Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  12. Благодаря на всички за подарената частица внимание,много сте мили!
    Пожелавам ви успешна и ползотворна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  13. Роси, чудесни кантучини си приготвила! Обичам тези хрупкави биствити, особено с горещо какао! Портокаловият аромат би ги направил още по-неустоими! Прелестни са!

    ОтговорИзтриване
  14. И аз искам да си хрупкам кантучини! Майстор си абсолютен, Роси на тези бисквитки. Снимките са впечатляващи! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  15. Роси, изглеждат зашеметяващо! Ще ги направя по твоята рецепта и няма да променя нищо! Грабнаха ме веднага! Благодаря ти, че сподели с нас! Поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване