31 март 2016 г.

банички с пилешка кавърма





Продукти:

500 гр. пилешко бон филе
2 с.л. соев сос
2 глави лук
2 скилидки чесън
2 моркова
1 червена чушка
5 с.л. зехтин
около 300 мл. гъст доматен сос (за паста)
1 ч.л. захар
сол,черен пипер на вкус и чубрица

1 пакет фини кори за баница
50 мл. зехтин, олио или разтопено масло
1 яйце
щипка сол
100 гр. настърган кашкавал






Приготвяне:

на кавърмата:
Нарежете пилешкото месо на хапки и го мариновайте в соевия сос,2 с.л. зехтин и подправки по ваш избор.
Нарежете на ситно лука и чесъна,а чушката и морковите -малко по-едро.
Загрейте тиган с незалепващо покритие и запечатайте месото от двете страни.Пилешкото бон филе се готви изключително бързо,не го препичайте или препържвайте,ще стане сухо.
Извадете месото в затоплен съд и го похлупете.
В същия тиган загрейте 3 с.л. зехтин и сотирайте лука и чесъна.
Добавете морковите и чушката и продължете готвенето като разбърквате леко.
Следва готовия доматен сос и подправки.
Киселината на соса може да я коригирате с лъжичка захар.
Върнете пилешкото месо в соса и гответе още 2 минути.
Аз имах отворена 1/2 малка кутийка сладка царевица и добавих и нея,но не е задължителна.

на баничките:
Вземете лист фини кори за баница и го намажете до половината с мазнина.




Прегънете листа като похлупвате намазаната с ненамазаната половина.
В началото на образувания двупластов правоъгълник поставете малко от пилешката кавърма.




Завийте краищата навътре,за да не изтича плънката и навийте напред като сарма.






По същия начин оформете и останалите листи от пакета.
Разбийте яйцето с шипка сол и с него намажете баничките.
Върху всяка пуричка поставете настърган кашкавал като го притиснете добре към яйцето,за да не изпадне.
Изпечете баничките до златисто.
Може да ги поднесете с млечно-чеснов сос.


  


Бележка: Аз направих банички само от половината количество кавърма,понеже с другата част преди това приготвих  две гювечета с кавърма,отгоре чукнато яйце и настърган кашкавал.




Други интересни и много вкусни банички от подобен вид са тези с пилешко месо и гъби.


10 коментара:

  1. Чудесни банички!
    Поздравления за хубавата идея, Роси! Много ми хареса!
    Прегръдка, мила! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ауууу страхотно предложение, Роси! Много апетитни и красиво поднесени! Отмъквам си няколко банички за закуска :) пък на моите хора ще приготвя още тези дни - ще ги харесат!
    Прегръдки, другарче мило и хубав петък!

    ОтговорИзтриване
  3. Роси, станали са невероятни! У дома ще ги ометат незабавно. И ми даде бърза идея за днес-:) Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  4. Това се казва богати банички :) Чудесни са, Роси! Усмивки от мен!

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесни банички, Роси! Могат лесно да се хапват и за обяд на крак, както се казва. :) Записвам си идеята за проба тази седмица! :)
    Прекрасни априлски дни! :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Много интеpесно пpедложение! Ухае на pазкош :)
    Чудесни просто!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Влюбена съм в тия твои банички, Роси - перфектни са и за основно хапване, и за предястие!! Много вкусни изглеждат, а снимките са абсолютно неустоими и красиви!!
    Поздрави и прегръдки за цялото семейство и успешна и усмихната седмица, мила :)

    ОтговорИзтриване
  8. Хареса ми! Наподобяват ми енчилади, за това съм убедена, че много ще ни се усладят:) Поздрави, Росинка!

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря ви за похвалите,мили дами,изключително ми е приятно,че ви е харесала идеята за такива банички!
    Сърдечен поздрав с усмивка за всяка от вас!

    ОтговорИзтриване