Ето го поредното ми предложение под мотото:Бързо,лесно,достъпно и вкусно :) !
Това вретено изобщо не беше планувано,получи се в резултат на внезапен изблик да импровизирам :)).
Намираше ми се парче свинско контра филе без кост и като започнах да го режа на стекчета ми хрумна да направя джобчета с плънка,които да изпека на плочата.
Речено-сторено :) .
Продукти за 4-5 вретена:
около 500 гр. свинско контра филе /котлет без кост/ ,но става и с пилешко филе
1/2 пакетче крема сирене
4-5 лъжички песто Дженовезе или домашно песто
4-5 резена кашкавал
Начин на приготвяне:
Ако филето не е с много голям диаметър,като започнете да го режете на тънки пържолки срязвате първата до 1 см. преди края,а следващата-изцяло до края.Така оформеното джобче разтворете и начукайте тънко.
Намажете всяка пържолка с лъжичка песто.Ако желаете можете да поръсите и някакви подправки.Аз не го направих,защото вкусът на песто Дженовезе ми е напълно достатъчен като баланс от вкусове и аромати.
Сложете парче крема сирене и кашкавал и навийте пържолката на руло / вретено /.
Закопчавате вретеното с клечки за зъби да не се развие докато го печете.Може да го завържете и с конец,но на мен с клечките ми е по-бързо.
Намажете отгоре месцето с олио или зехтин посредством четка и изпечете на плоча или оребрен тиган.Може и на скара.А може и да ги панирате и да ги цвърнете в тиганчето.
Оставете изпечените вретена да отдъхнат 5 минути,след което нарежете и поднесете с подходяща салата.
Чудесни! И много апетитни :)) защо те видях точно по обедно време.........
ОтговорИзтриванеСупер идейно вретено, а несъмнено и убийствено вкусно!
ОтговорИзтриванеХубав петъчен ден!
Май идвам тъкмо навреме за обяд :) Страхотни са - леко златисти и с намек за разтопен кашкавал ... ммм, вкусно! Благодаря за рецептата Елексирче :) Пожелавам ти много лъчезарни и усмихнати почивни дни!
ОтговорИзтриванеО, това с пестото е убийствено :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки, Еликсирче и хубав ден!
Ох, великолепно изглежда!!!
ОтговорИзтриванеСигурна съм, че е и божествено на вкус :)
Хубав уикенд :)
Това е прекрасно мила.Прекрасно!
ОтговорИзтриванеЛичи си че всички тук гледат Черешката на тортата :)
ОтговорИзтриванеНяма лошо :)
Пепи,мерси!На гладно не бива да гледаш чинийки с мръвка,не си ли го знаеш вече,душа :))?!
ОтговорИзтриванеМони,както винаги си много мила,благодаря ти!
Габи,идвай,добре си дошла на софрата,верно кашкавалчето се е поразтопило и с крема-сиренето става много сочна комбинация!
Дани,песто Дженовезе май ни беше любимо и на двете :),нали?!
Инче и Йоли,добре се завърнали,липсвахте ми!
Valkocompany,от въпросното предаване съм гледала три епизода-изтърваните на земята пържоли на Лечев,гостито при Райна и онзи ден мярнах дома и градината на Камелия Воче,но до там,какво ги храни не успях да догледам :).
Кой нагости народа с като мойте месенца?
Благодаря ви за вниманието и одобрението,приятели!Пожелавам ви страхотни почивни дни!
Еликсирче,ма много са ти хубави месенцата!Ако е останало ще си взема и аз!Хубав уикенд!
ОтговорИзтриванеМного ми хареса мотото, както и самото предложение! Много апетитни снимки!
ОтговорИзтриванеВесел уикенд! Поздрави,
Милена
Къде ти ще остане,Кате!Омете се много скоропостижно до последната хапка.Радвам се,че ти харесват месенцата ми!
ОтговорИзтриванеМиленка,то моят блог изцяло се движи под това мото :) .Благодаря ти за комплиментите!
Хубав уикенд и на вас,момичета!
Ех, че вкусно :)) Еликсирче, при първа възможност ще го пробвам, тъкмо моя човек се отвори на тема песто ;))
ОтговорИзтриванеХубаво и усмихнато утре!
Танче,много ще се радвам да ви хареса!Пестото си е вкусно нещо,пробвайте го и така,с месце също много си подхожда!
ОтговорИзтриванеХубава неделя и на теб!
Ауууууу, това си го приготвила точно като за сина ми, Елексирче :)!!! Сега, като се върне от Пловдив щему гиприготвя;)преди да го пусна към морето... Прекрасна рецепта,мила :)
ОтговорИзтриванеМина,е не склони да дойдеш и ти с детето и това си е!А толкова ми се искаше да се видим!Непременно предай прегръдки и поздрави на юнака!Да му е сладко!Благодаря ти!
ОтговорИзтриванеСтрахотни вретенца! Директно рецептата е в любимия вече wish list и търпеливо ще изчака да се върне у дома ценителя на мръвката,половинката ми. Подравления за поредната идея и вкусотия!
ОтговорИзтриванеНинче,много ми е драго,че ти е привлякла вниманието тази рецепта,да му е сладко на половинът ти!Благодаря ти,мила!
ОтговорИзтриванеЕликсирче, това е ужасно вкусно! Комплименти от всички вкъщи за хубавата рецепта!
ОтговорИзтриванеМария,много благодаря,че се отби да споделиш отзиви,много се радвам,че ви се е усладило!
ОтговорИзтриване