4 август 2013 г.

още споделено от Кулинарен еликсир





След въпросите на Милена,Любка и Вили Шейтанова  продължавам с тези на Катето и Руми.




Болата


Въпросите на Руми:


1. Кога, как и защо създадохте своя  блог?
Кулинарен еликсир стартира на 17 февруари 2011 г. Както пише и на визитката под аватара основен инициатор,подстрекател и помощник беше Мина Ангелова.Аз като едно инатливо магаре бая се опъвах,все си казвах-какво пък толкова имам аз да покажа като кулинар,че чак и блог,но Мина бе не само настоятелна,но й ми даде увереност,че има смисъл от начинанието.Помагаше ми ежедневно в извървяването на всяка стъпка,създаването на всеки един елемент,водеше ме за ръката и ми показваше кое как да направя.Виртуалната ни близост се превърна в реална дружба и взаимна симпатия.Винаги ще й бъда благодарна,за всичко!

2. Какво приготвяте в кухнята с по-голямо желание сладкиши, манджички или тестени?
Десерти и козунаци. 
3. Какво от всичко което приготвяте най-много радва вашето семейство?
 Десерти всякакви,пици,паста,тестени .
4. Обичате ли да експериментирате с вкусове, съставки и подправки в ястията или стриктно се придържате към рецептата?
Вече изключително рядко се придържам стриктно към рецепта.Все по-често просто грабвам някаква идея по снимка и заглавие без да чета състав и приготвяне,доразвивам я в главата си,вадя продукти и го правя по усет.Друг път работата тръгва от някой продукт,който трябва да оползотворя и пак по същата схема-обмислям варианти,вадя продуктите и го правя,много често в процеса на правене го преправям. :) Не знам дали експериментирам,но се забавлявам....да видя какво ще се получи.
5. Има ли неща което не ядете? 
Да - пача,курбан,шаран,целувки,отровно сладки десерти,суши.


Русалка


6. От какво може да се разсмеете до сълзи и давате ли воля на чувствата си?
И аз самата не мога да знам кога ще се разсмея до сълзи,спонтанно става.Давам им воля даже повече ,отколкото ми се иска.
7. Какво може да ви натъжи, та дори и разплаче?
Всякакви нещастия и несгоди ме натъжават.
8. Какво предпочитате: книга, филм  или интернет?
Личното ми свободното ми време се запълва от занимаване с блога ,интернет,книга или телевизия.Семейното свободно време е друго нещо.
9. Къде и как предпочитате да възстановите силите си след уморителен ден?
След уморителен ден занимаването с блога и интернета отпадат,малко книга или тв преди сън и Адио,Рио ! :))
10. Ако трябва да останете на самотен остров какво бихте взели със себе си?
Много нещо ще трябва да се носи като се знам....има ли ограничения за багаж?  :))


Камен бряг


Камен бряг


  

Въпросите на Катето:


1. Как и защо избрахте името на блога си?


На този въпрос отдавна исках да хвърля светлина.Знам,че Кулинарен еликсир звучи ужасно високопарно,но със сигурност не е плод на непремерената ми самоувереност в кухнята.Името идва като последствие от един ник в един форум,а пък ника произлезе от първата и последната дума на любим парфюм,който с времето бях съкратила само до последната дума еликсир.Когато създавах блога се чудих ,маих и ми изникна това наименование и още едно.Сондирах мнение с Мина и тя също хареса това.


2. Защо създадохте вашият блог и какво означава той за вас?

По-горе вече отговорих как се стигна до блога.За мен означава,че съм намерила хобито,което ме влече на този етап и ми осмисля много голяма част от свободното време.Носи ми настроение,нови знания,нови контакти,полжителни емоции и удовлетворение .
 
3. Комична случка в кухнята:)?


Сигурно не е една,но тортата за рождения ми ден бе завършена с безспорно комична случка,а именно,че направих ужасно много ганаш (лакомия,какво да правиш),който на всичкото отгоре нямах търпението да изчакам да се поохлади и посгъсти и започнах да заливам тортата.
Аз налиииииивах,а ганаша се стичаше по подноса,после по плота,после потече на пода,аз виждах,но продължавах да наливам.Сигурно съм била под някаква хипноза,иначе не мога да си обясня собствените налудничави дейтвия :) .



4. Мечтана дестинация?


От всички най-най-мечтана ми е Пунта Кана.


Камен бряг


5. Любимо място, ястие и сезон?


Под любимо място ако трябва да разбирам в страната,а не у дома,е Родопите.Сезон-пролет,а ястията са много.


6. Има ли черта в характера ви, която не харесвате?


Да,че съм импулсивна.


7. Какво ви вдъхновява?



По отношение на кулинарията по-скоро ме подстрекават....разни неустоими кадри.

8. Какво мислите за виртуалното приятелство?
 
Всъщност като се замисля и в реалното,и във виртуалното приятелство нямаш застраховка против разочарование,но пък за радост тя се оказва нужна изключително рядко и в пренебрежимо малък процент спрямо успешните приятелства.


9. Романтични ли сте?

Съвсем умерено.


10. Какво правите в момента?:)))


В момента бързам да публикувам  и дим да ме няма  :)) . 




Камен бряг



С това смятам да финализирам участието си в тази игра,затова няма да отправям въпроси на свой ред.



15 коментара:

  1. Роси, ти направо се раздаде тия дни;) Но пък едва ли знаеш какво удоволствие ми достави. И макар като повечето хора, вече да съм си създала някаква представа за теб, има неща които ме изненадват;) Беше ми драго. И аз тия дни ще пусна снимки от Камен бряг. И съвсем е възможно да сме се разминавали онези дни, защото и на Болата бяхме;) Кой знае колко пъти са се пресекли пътищата ни.
    Много хубава, спокойна и усмихната седмица ти желая@!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Марта,както ти писах точно,когато ти отворих писмото в пощата и преди няколко дни бяхме там и разбрах,че сме се разминали,но....здраве да е,трябва да дойда някой път с госпожицата за един по-приличен престой в Сф,та да успея да се видя с всички,с които отдавна искам да се срещна.Все някога ще е....благодаря ти,много хубав август пожелавам на семейството ти! :)

      Изтриване
  2. Толкова неща ми се въртят из главата, а сега след коментара на Мартето, още повече. Но може би най-много искам да кажа, че наистина се радвам, защото познавам хора като вас, пък макар и виртуално. А още повече бих се радвала, ако "стъпим" и в реалността... Знае ли се...
    Росинце, прекрасна си! Все повече се убеждавам и все повече ти благодаря, че си такава. Сърдечни поздрави, много усмивки и приятелска прегръдка от мен! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери,толкова си сърдечна всеки път,благодаря ти !Поздрав на теб и Лондон и нека ти е един ползотворен август!Прегръдка!

      Изтриване
  3. Аз като си те познавам от първа ръка и от всичките "разговори", които сме водили долу горе така си мислех и аз, но най-готиният отговор е "с пачата", хи-хи! Прегръдка, много голяма!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Линка,къде се губиш от хоризонта? :))
      Прегръдка и от мен!

      Изтриване
  4. Приятно и интересно ми бе да прочета за теб, Роси! Представях си те от най-романтичните и се изненадах на това "умерено" :))) Снимките са страхотни!
    Хубав вторник!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :)) Ето,че съм хвърлила известна светлина върху представите ти,Снежи.
      Хубав вторник и на теб! :)

      Изтриване
  5. :) честно казано ми се щеше да изкрещя че те обичам:):):) толкова се забавлявам с теб, и така ми е интересно да чета споделеното, че се надявам тайничко и на някакво продължение! Отговорите ти само потвърдиха мнението ми за теб, че си супер интересен човек, много отговорен, но забавен, просто си невероятна! И да не забравя да благодаря на Мина, че те е вдъхновила да си тук! Радвам се, ще те познавам, засега дори и само виртуално! Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хоп, забравих и аз, нали все бързам:), снимките са много красиви, не съм била на това местенце, благодаря, че го показа!

      Изтриване
    2. Кате,често идвате към моренцето,имаш ми номера,може и да пием по кафе някой ден и много ще ми е драго! :)Благодаря ти за топлото отношение!Хубава сряда пожелавам,мила! :)

      Изтриване
  6. това с пачата ме развесели сутринта, Роси :) имаш още неща, които не ядеш, признай си. Всъщност нормално е, не може човек всичко да яде.
    Но с това,че си много емоционална ме изненада -от разговорите ни съм останала с убеждението, че си много спокоен човек :) така ми звучиш.
    Знаеш, че много ще се радвам налична среща :) Хайде, има време до ваканцията, организирай екскурзия в този край на страната :)
    Хубав и спорен ден,мила Роси!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И крака,и ушета.....сигурно има и друго,което ми убягва,а ти си се присетила,дай жокер :) .
      Пепи,освен да хвана влака и да идвам :) .Чакам да насрочите обща сбирка,но ако няма да има и специално за теб ще дойда. :)
      Приятен ден и на вашето задружно семейство,мила Пепи!

      Изтриване
  7. Чудни местенца и усмихващи споделености, Роси! Красиви летни дни да предстоят и все да има с какво да те изкушава животът!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти,Марта,много мило пожелание,дано!Сърдечен поздрав и хубави летни дни и на теб! :)

      Изтриване