29 април 2015 г.

кокосова панакота с манго / coconut mango panna cotta








Продукти:

400 мл. кокосова сметана ( или кокосово мляко )
200 мл. течна сметана ( неподсладена )
150 мл. гъсто кондензирано мляко ( може и повече по ваш вкус )
1п. (10 гр.) желатин
1 капсула есенция ванилия
няколко капки есенция кокос

1 бр. манго
4 с.л. портокалов сок ( или вода )
1/2 п. желатин ( може и без него )











Приготвяне:



Накиснете едно пакетче и половина желатин в 30 мл. вода.
Загрейте кокосовата, течната сметана и кондензираното мляко,докато започнат да излизат мехурчета.
Дръпнете съда от котлона и добавете набъбналия желатин.
От топлината на млечната смес той ще се разтвори,бъркайте.
Ароматизирайте сместа с ванилия и есенция кокос .
Ако не ви е достатъчно сладко,може да увеличите кондензираното мляко или да добавите захар.
Разпределете млечната смес в чашки и ги приберете в хладилника,за да се желира крема.
Обелете кората на мангото и отделете месестата част,изхвърлете костилката.
Пасирайте плода на гладко пюре.
Ако не ви е достатъчно сладко,добавете малко пудра захар ( моето беше много сладко ).
Накиснете половин пакетче желатин в портокаловия сок и го разтопете на водна баня.
Добавете желатина към пюрето от манго.
Разпределете жълтия крем върху вече стегналия кокосов.
Охладете преди сервиране.
Може да не добавяте желатин към мангото,а директно да гарнирате панакотата с пюрето.







източник на рецептата

18 коментара:

  1. Ехааа,само да "пукне"лятото и това е първия десерт на дневен ред.........Чудесно кремче!

    ОтговорИзтриване
  2. Много е красиво, Роси -
    цветно, слънчево, ароматно и елегантно предложение...
    Харесва ми, комплименти и поздрави за теб!

    ОтговорИзтриване
  3. Обожавам панакота, но правя рядко, защото само аз си я хапвам. Тази изглежда много вкусна, Роси!
    Ще опитам. Прегръдка! Усмихнати почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  4. Роси, панакотата изглежда невероятно! Никога не съм приготвяла такъв десерт, май е време да се поправя. Страхотни, изкусителни снимки! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Ммм, Роси, истинско, вълшебно лято лъха днес оттук. Само така! :)
    Красиво, вкусно, разхлаждащо, а и чашките ти са страхотни!

    ОтговорИзтриване
  6. Чудесна екзотична комбинация, Роси! Прекрасен десерт си направила!

    ОтговорИзтриване
  7. Отлично приготвена и представена панакота! Постигнала си двоен разкош в една порция, Роси! С една хапка бих се изстреляла в облаците от кеф! :)))
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  8. Скъпа, напоследък рецептите са в едно друго гурме измерение! Неустоим десерт! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  9. Чудесен и свеж десерт, Роси! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  10. Роси,много свежо предложение.Хем красиво,хем вкусно!
    Страхотни почивни дни ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  11. Еее, много нежно е днешното предложение, Роси! Страхотен десерт ни представяш - подходящ да украси масата за всеки празник :) за делничните дни съм навита на такъв всеки ден да ям :)
    Прегръдка и хубави почивни дни на теб!

    ОтговорИзтриване
  12. Този десерт, Роси ме прехвърли направо в лятото! Красиво, свежо с тази мента и неописуемия аромат на манго...Представих си се на тераса с изглед към морето, с чашка от твоята панакота в ръка.
    Хубав месец май!

    ОтговорИзтриване
  13. Освен на вид, съм сигурна, че ще ми хареса и на вкус, прекрасен десерт, Роси. И шалчето е красиво:)

    ОтговорИзтриване
  14. Ммм, Роси, лятото ли е дошло във вашия вилает?;) То пъстри шалчета, то манго, то леки сладкишчета.... то...то...
    Прекрасно е! Прегрърни се!

    ОтговорИзтриване
  15. Благодаря на всички за комплиментите и вниманието,много сте мили!
    Честит празник на вас и близките ви,бъдете здрави!

    ОтговорИзтриване
  16. Оооо, това си е пиршество за сетивата, Роси - представям си как се преплитат и допълват вкусовете - истинско съвършенство!! Снимките ти са бо-жест-ве-ни :)
    Прегръдки, мила!!

    ОтговорИзтриване
  17. Снимките са привликатени и аз дори го пробвах ,но желатина е прекалено много е има вкус на гума.Ако се намали желатина ще се получи желания ефек и вкус.Останалите продукти са добра комбинация.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте,Румяна!По принцип 1 п. желатин от 10 гр. се препоръчва за 500 мл. течност,а тук е 750 мл. и теоретично би трябвало пакет и половина да са добре.При мен консистенцията беше приятна,но ще приема забележката ви и съжалявам,ако съм ви разочаровала.Ще намаля количеството на 1 п. ,дано някой не се оплаче,че му е останала рядка панакотата.

      Изтриване