10 май 2015 г.

ягодово-бананова панакота









Продукти за 7 броя :

250 мл. прясно мляко
350 мл. течна неподсладена сметана
100 мл. гъсто кондензирано мляко 
2 п. желатин
400 гр. ягоди
1 голям банан
пудра захар на вкус











Приготвяне:

Накиснете желатина в 3 с.л. студена вода .
В подходящ съд загрейте кондензираното,прясното мляко и 250 мл. течна сметана.
Отдръпнете съда от котлона и добавете желатина.
Бъркайте,докато се разтвори.
В купата на блендер поставете банана,ягодите,100 мл. течна сметана и пудра захар на вкус.
Разбийте и пасирайте до хомогенност.
Обединете двете смеси.
Разпределете крема в чашки и приберете в хладилника,за да се желира.
Украсете по желание.







Цветът на панакотата леко потъмнява заради банана.Ако искате да остане ярък, може да го пропуснете и да приготвите десерта само с ягоди.
Аз не прецеждам семките на ягодите,но за по-изчистен розов цвят и консистенция може да го направите,след като сте ги пасирали и преди да ги обедините с млечнта смес.






13 коментара:

  1. Роси, каква ягодово-бананова фантазия си сътворила - и вкус, и аромат и визия... Прекрасно предложение, заслужено си му отделила време, ама и снмките какви са красиви! Сега как се спи?!
    Прегръдки, другарче, и хубава седмица ти желая!

    ОтговорИзтриване
  2. Великолепен десерт със страхотни снимки, Роси! Грабвам си лъжичката, за да опитам това ягодово изкушение! :)
    Прегръдка и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Ооо, много вкусно, Роси! Ще хапвам и ще пея!
    Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Вкусотийка, Роси! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Тя ли те ядоса, Роси :)
    Добавяш много апетитна нова рецепта за този десерт в каталога си, другарче мило! Представям си колко е вкусно това ягодово-бананово изкушение :) Дръпвам си една чашка, че в къщи май не я предпочитат и не правя.
    Прегръдка и хубава нова седмица на теб!

    ОтговорИзтриване
  6. Роси, каква красота. Обожавам панакота, а в този вариант си е вълшебна!!! Чудесно предложение!

    ОтговорИзтриване
  7. Страхотна панакота, Роси! Само си представям вкуса..., а и е поднесена прекрасно. Много ми хареса идеята с ключа сол:) Поздрави от мен и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  8. Ох, това го искам, ама веднага :)
    Фантастично предложение и така стилно и елегантно предложено, както само ти го можеш!! А снимките са просто прекрасни!! Грабвам и аз лъжичката (голямата, де) и се редя на опашката...
    Поздрави и прегръдки мила - за всички ви!!!

    ОтговорИзтриване
  9. Скъпа, така си се развихрила напоследък, че все по-често ми се иска да ти погостувам!:))) Кое от кое по-прекрасни предложения, фантазии, изкушаващи сладки и солени чудеса! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  10. На всички изпращам сърдечен поздрав за вниманието и топлото отношение,страхотни сте,благодаря ви!

    ОтговорИзтриване
  11. Роси, много свежа идея! Отскоро съм фен на панакотата и с удоволствие бих си хапнала от твоята!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се,че ти допада рецептата,Весе,да ви е сладко!

      Изтриване