13 май 2015 г.

панирани пилешки бон филенца с пармезан



 

 

Тези пилешки филета си харесах преди доста време в една рекламна брошура на Лидъл.Имаше доста рецепти,от които аз си разпечатах две - Карамелов сладкиш с козунак,който защо ли изобщо съм записала като у дома до направата му едва ли ще се стигне :).
Втората  рецепта бе - Пилешки шницели с два вида боб.
Е,при мен ще са без боб,съвсем самостоятелни :) .








Продукти:

около 500 гр. пилешко бон филе
2 големи яйца
около 30-50 гр. фино настърган пармезан
марината за филето-соев сос,червен и черен пипер,къри, 1 с.л. зехтин
брашно за овалване
олио за пържене







Приготвяне:

Филенцата се мариноват в любими подправки,соев сос и лъжица зехтин.
Ако имат време - отлежават в хладилника,за да си поемат ароматите.
Ако нямат - едно по едно ги топвате в брашно от двете страни,изтупвате излишното,после в сместа от разбити яйца и пармезан, и се гмурват в тиганчето.
Мазнината за пържене трябва да ги покрива наполовина,не много силна степен на котлона,за да не останат отвътре сурови.
От пармезана коричката става много компактна,добре споена и много вкусна.
У дома обичаме да гарнираме месните блюда с някакво сладко,в случая е от червени боровинки.






19 коментара:

  1. Много вкусни филенца, Роси! А както ни ги представяш, може ли да им устои човек?!
    В брошурите на Лидл често има добри рецепти, привличащи вниманието ми.
    Прегръдки и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Тц, не пържа у дома. Но като дойда по вашия край, може да ме нагостиш с тези красоти. Ухае вкусно и изглежда така. А и аз си падам по добавката на сладко към месо. Боровиката е най-чудесния избор. Прегръдка, Роси.

    ОтговорИзтриване
  3. Супер пухкави и сочни изглеждат. Имам усещането, че ще цвърнат като ги захапе човек. Супер са!

    ОтговорИзтриване
  4. И аз не бих съчетала с боб Роси :) те Лидъл си правят реклама на боба :)
    А филенцата ти са голямо изкушение!
    Поздрави мила!

    ОтговорИзтриване
  5. Изглеждат разкошно, Роси! непременно ще ги пробваме! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Точно са за моето синче. :) Обожава панирано пилешко филе, а за къри си мре, за разлика от мен. И като ти гледам порцията, няма и да му стигне, Роси - изглеждат и сочни, и крехки, и коричката е върховна! Да ви е сладко, мила!
    Прегръдки и усмихнати майски дни!

    ОтговорИзтриване
  7. Роси, чуднички са! И аз често приготвям, с тази разлика, че не ги пържа, но няма какво да се лъжем - горещите пържени хапки са направо магия! А тези направо съблазняват от екрана! поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване
  8. Много, много апетитни, Роси! Дори реших с какво ще ги гарнирам :) но май ще ги изпека :) покрай други пържени зеленчуци у дома, пилешките филенца знаеш, че ги пека вече :)
    Прегръдка от мен, другарче мило и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  9. Роси, много са изкушаващи! Точно по мой вкус са и в комбинация със сладко...ммм... Но и аз като Пепи си мисля да ги пробвам печени, за да не пържа. Поздрави от мен и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  10. Разкошни! Много по мой вкус! Пърженки ги предпочитам, повече ми допадат на вкус, но сигурно и печени ще са вкусни. Чудесно изпълнение! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  11. Благодаря за овациите,Дами и очаквам да споделите отзиви как са се получили печени!Да ви е вкусно,наздраве!

    ОтговорИзтриване
  12. Самостоятелни без боб ми харесват повече, Роси! В сезона на салатите и най-вече на любимите ми тиквички, бих ги съчетала с някаква такава гарнитура.А и с този златист цвят и апетитно поднасяне няма как да не му се прияде на човек! :)
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Светле,много си мила,благодаря ти!Прегръдка и от мен!

      Изтриване
  13. Аз не бих ги отказала, макар и да са пържени. Изглеждат и сигурна съм, че са много вкусни, Роси! Голяма прегръдка! :)

    ОтговорИзтриване
  14. Еви,радвам се,че ти харесва рецептата, благодаря ти,мила, голяма прегръдка ти изпращам и аз!

    ОтговорИзтриване
  15. Апетитни и фотогенични - страхотно си ги приготвила тези филенца, Роси - страшно вкусни изглеждат и всички вкъщи бихме им отдали заслужена почит :)
    Поздрави и прегръдки, мила!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще се радвам да ги опитате,скъпа,благодаря ти!Прегръдки и от нас!

      Изтриване