И пак с огромно удоволствие съм се запътила към своята домакиня ,в ролята на която този път е Диляна от Savory adventures, sweet temptations
Дилянче,сърдечно благодаря за милата покана и за предоставената възможност да стана част от твоето " кътче за солени приключения и сладки изкушения" !
Вярвам,че моята домакиня е известна на всички вам,а ако ли не,
непременно ме последвайте,ако искате и вие да приседнете в компанията на една типична лъвица,както тя сама се описва .
Бърз поглед над рецептите й ще ви даде сигнал,че кулинарните й интереси и възможности са най-разнообразни и могат да предложат нещо много апетитно и изкушаващо за всеки вкус !
Освен отличното й представяне в блога има още нещо,което ми е направило наистина силно впечатление и то е едно признание за нейната любов,което е много кратко,но достатъчно ярко и затрогващо!
Понеже моята домакиня е изкусен майстор на десерти и особено на невероятно ефектни торти, реших да споделя с Диляна една солена рецепта,която скоро правих за мои гости и много се хареса,надявам се да допадне и на нея!
Продукти:
1 свинско бон филе или контра филе
за маринатата:соев сос,черен пипер,къри и кориандър,зехтин
горчица
150 гр. кашкавал
300 гр. гъби
200 мл. течна животинска сметана
150 мл. бяло вино
2 скилидки чесън
магданоз,къри,кориандър,млян черен пипер,шарена сол
брашно за овалване на медальоните
Приготвяне:
Нарежете бон филето на медальони с дебелина 2 см.
На всеки медальон направете напречно разрез през средата,но без да прорязвате до края ,а да се получат джобчета.
Ако ползвам контра филе за по-лесно редувам разрезите през 1 см. - първия не срязвам до края,следващия отрязвам до долу,и после пак така,докато свърши парчето месо.
Приплескайте медальоните с кухненско чукче.
Ако е контра филе начукайте леко с назъбената част.
Направете марината от соев сос,зехтин и подправки .Всеки медальон потопете от двете страни в маринатата и сложете в подходяща купа,покрийте със свежо фолио и приберете в хладилника за няколко часа ( до 1 денонощие) .
Във всяко джобче намажете отвътре по малко горчица,пъхнете резенчета гъби и кашкавал.
Оваляйте медальоните в брашно от двете страни и ги подредете един до друг в подмазана със зехтин тава.Помежду сложете още резенчета гъби и чесън.
В купичка смесете виното,малко горчица,сметаната,подправки и толкова вода,колкото е необходима да покрие месото наполовина.
Посолете,поръсете магданоз и покрийте с алуминиево фолио.
Печете 15 мин. на 190 гр. и още 45 мин. на 150-160 гр.
Махнете фолиото.Ако соса се е сгъстил много долейте вода.
Запечете месото за още 5 мин на функция грил+топъл въздух.
Подредете върху всеки медальон резени кашкавал,поръсете шарена сол
(по желание) и върнете във вече изключената фурна за още 5 мин.
Колко вкусно изглежда....
ОтговорИзтриванеРоси, чудесна е рецептата ти, въобще не се съмнявам. Както винаги изненадваш гостите си, това е положението.
А при Диляна не съм се отбивала, но ще наваксам с този пропуск. Изглежда много уютно и вкусно при нея.
Поздрави и за двете ви!
Роси,за пореден път поредна вкусотия.Много са апетитни снимките ти.Ще направя и аз тази рецепта-много ми хареса.
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Роси, страхотна рецепта си ни показала! Много добре овкусено, крехко и с това разтопено кашкавалче... вкусотия в много красива чиния! :)
ОтговорИзтриванеХубав и усмихнат ден! :)
Роси, тези ястия стават винаги вълшебни!
ОтговорИзтриванеНе познавам домакинята, но е избрала чудесен гост!
Прегръдка и хубаво настроение!
Боже,колко е прекрасно това ястие!Браво,браво,браво!
ОтговорИзтриванеТрудно се подминава толкова апетитно ястие!
ОтговорИзтриванеИзглежда сочно и вкусно!
Роси, представила си се чудесно!
Поздрави и хубава вечер!
Със сигурност ще изненадам някой път моите гости с това страхотно изглеждащо ястие.
ОтговорИзтриванеСтрахотно представяне си направила, Роси!
Ау, разкошни медальони, Роси! Толкова са сочни и апетитни, че няма как да не ги опитаме. Благодаря за поредната вкусна рецепта :)
ОтговорИзтриванеХубав уикенд ти желая :)
Както винаги една перфектно представяне! Роси, ястието ти е толкова съблазнително, че не мога да спра да се облизвам. Сочно, апетитно, зовящо да приседна на масата, ох и не само аз... :)
ОтговорИзтриванеКолкото до домакинята, аз също не я познавам, но с удоволствие ще се запозная с нейните творби. Щом ти я препоръчваш, значи си заслужава. Благодаря за което!
Прегръщам ви и двете и пожелавам един прекрасе н weekend от мен & Co!
Ахх колко вкусно, ммм как ми се прияде :) Кате удно!
ОтговорИзтриванеПрекрасен уикенд мила :)
Офф че съм отнесена ... прощавай Роси, че те прекръстих, точно писах и при Катето и ... добре, че на нея не писах Роси :))
ИзтриванеТа отивам да си направя медальончета, прегръдки :)
Те…на това му се казва вкусотия:))Вкусиш ли веднъж и го залюбваш:)))
ОтговорИзтриванеРоси, за мен беше чест да те посрещна в своето местенце за кулинарни приключения и лирични отклонения ;) Благодаря за прекрасните думи, вкусната и съвършено поднесена рецепта и вълшебното гостуване! Благодаря и на всички момичета за комплиментите към моята гостенка и към мен! Пожелавам ви прекрасни, уютни, вкусни и влюбени почивни дни :)
ОтговорИзтриванеРоси,много хубав избор си направила и добре си се представила,както винаги.Издирвах тези дни една рецепта с пилешко филе и лимонов сос и не можах да я намеря.Така и не разбрах защо.Наложи се да импровизирам.Приятен уйкенд!
ОтговорИзтриванеАко тук си я издирвала,Танче,няма и да я намериш,защото и аз все още не съм я направила.При мен има свински медальони с лимонов сос,а при Пепи са рибен и пилешки вариант.Но ти със сигурност си се справила,няма начин.
ИзтриванеРоси, щом си тръгнала по гости, това значи, че си по-добре, което ме радва. А предложението ти е прекрасно както винаги! Поздрави и за гостенката и за домакинята и на двете ви пожелавам прекрасни събота и неделя!
ОтговорИзтриванеНевроятно вкусно и стилно! Сега тичам да видя къде гостуваш днес:)
ОтговорИзтриванеКрайно време беше някой да посоли блога на Диляна :)
ОтговорИзтриванеС чудесна рецепта, Роси! Няма как да не ми хареса на мен, нали знаеш?
Прегръдка и хубави почивни дни!
Чудесен избор на рецепта, Роси! Толкова сочно и апетитно изглежда, че си го пожелах на момента :) Не бях попадала на блога на Диляна и го разгледах с интерес.
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмихнат ден!
Благодаря още веднъж за поканата на моята домакиня и за топлото посрещане!
ОтговорИзтриванеРадвам се,че сред моите приятели тук има и такива,които за първи път посещават нейното кътче и че чрез нашето гостуване са открили още едно интересно местенце ,както и самата Диляна!
Много ми е приятно,че ви допадна рецептата,благодаря ви за комплиментите и за цялото внимание!
Много приятна съботна вечер ви пожелавам! :)
Страшна рецепта и прекрасни снимки, Роси, караш ме да слюноотделям! Поздравления!
ОтговорИзтриванеДиляна не съм срещала още, не съм попадала при нея и сега отивам да навестя и нейното местенце!
На тебе красива вечер с много усмивки пожелавам!
Вкусно, много вкусно!Отново поздравления, Роси!Не познавам домакинята, но отивам да видя!Снимките са толкова апетитни, че май сега ще се наложи да ставам да ровя из хладилника :)!
ОтговорИзтриванеНезнайно защо съм пропуснала този прекрасен блог, но вече и аз съм там:). Роси, какво да ти кажа, всеки би се радвал на такъв гост, както винаги поднасяш изключително вкусно ястие! Поздравявам те за избора на рецепта, за изпълнението й и за насладата, която ни даряваш тук в кулинарен еликсир! Прегръщам те!
ОтговорИзтриванеДругарко, Роси, благодаря за вкусната и изкушителна комбинация на свинска мръвчица и гъбки - щом и двете са комбинирани, значи отиват директно в списъка "ще се готвят веднага" (-: Хубава и усмихната неделя!
ОтговорИзтриванеДругарката Дидка (-:
Прекрасно гостуване, рецептата е много апетитна!
ОтговорИзтриванеПоздрави и за двечките ви!
Ирма,Кате,Диде и Мариянка,благодаря ви!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава седмица! :)
Пак неустоимо вкусно и неподражаемо елегантно поднесено предложение, Роси!!! Кулинарна фея си ми ти :) представям си колко очарована е останала домакинята от гостуването ти :)
ОтговорИзтриванеНадявам се да е било така,Мина,Диляна наистина бе много мила да ме посрещне в нейния блог!Благодаря за комплимента,много ме зарадва! :)
ИзтриванеРоси,днес реших да потърся рецепта за свинско, че ми предстои едно специално гостуване и попаднах на твоята за свинските медальони.Много ми хареса, изглежда апетитно! Ние сме фенове на свинското контрафиле и всичко съвпада с нашия вкус! Ще пиша като ги направя! Благодаря за хубавата рецепта !
ОтговорИзтриванеЮлия Кожухарова
Извинявай, честит рожден ден на блога ти!Продължавай все така!
ОтговорИзтриванеЮлия кожухарова
Благодаря ти за доверието,Юлия и за честитката!Ще очаквам с интерес отзивите от рецептата!Поздрав с усмивка! :)
ОтговорИзтриванеЗдравейте,
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ви за прекрасната рецепта! Съвсем случайно се порових в нета, видях рецептата и реших да Ви се доверя и да приготвя ястието за мои много скъпи гости и за много важен повод в живота на семейството ми. Вече сте ми фаворит в "търсачката" на "Какво да сготвя?" Още веднъж, благодаря!
Еее,страхотно ме зарадвахте с тези отзиви,много ви благодаря!Чувствайте се винаги добре дошла и дано продължите да намирате интересни идеи в моето виртуално местенце!Светъл празник на цялото ви семейство!
Изтриване