15 февруари 2013 г.

С пълнени свински медальони на гости на Диляна


Другари и другарки,аз днес пак съм се стъкмила за гости! :))

И пак с огромно удоволствие съм се запътила към своята  домакиня ,в ролята на която този път е  Диляна от Savory adventures, sweet temptations 

Дилянче,сърдечно благодаря за милата покана и за предоставената възможност да стана част от твоето " кътче за солени приключения и сладки изкушения" !






Вярвам,че моята домакиня е известна на всички вам,а ако ли не,
непременно ме последвайте,ако искате и вие да приседнете в компанията на една типична лъвица,както тя сама се описва .
Бърз поглед над рецептите й ще ви даде сигнал,че кулинарните й интереси и възможности са най-разнообразни и могат да предложат нещо много апетитно и изкушаващо за всеки вкус !
Освен отличното й представяне в блога има още нещо,което ми е направило наистина силно впечатление  и то е едно признание за нейната любов,което е много кратко,но достатъчно ярко и затрогващо!

Понеже моята домакиня е изкусен майстор на десерти и особено на невероятно ефектни торти, реших да споделя с Диляна една солена рецепта,която скоро правих за мои гости и много се хареса,надявам се да допадне и на нея!

 

 




Продукти:

1 свинско бон филе или контра филе
за маринатата:соев сос,черен пипер,къри и кориандър,зехтин

горчица
150 гр. кашкавал
300 гр. гъби
200 мл. течна  животинска сметана
150 мл. бяло вино
2 скилидки чесън
магданоз,къри,кориандър,млян черен пипер,шарена сол

брашно за овалване на медальоните







Приготвяне:

Нарежете бон филето на медальони с дебелина 2 см.
На всеки медальон направете напречно разрез през средата,но без да прорязвате до края ,а да се получат джобчета.
Ако ползвам контра филе за по-лесно редувам разрезите през 1 см. - първия не срязвам до края,следващия отрязвам до долу,и после пак така,докато свърши парчето месо.





Приплескайте медальоните с кухненско чукче.
Ако е контра филе начукайте леко с назъбената част.
Направете марината от соев сос,зехтин и подправки .Всеки медальон потопете от двете страни в маринатата и сложете в подходяща купа,покрийте със свежо фолио и приберете в хладилника за няколко часа ( до 1 денонощие) .
Във всяко джобче намажете отвътре по малко горчица,пъхнете резенчета гъби и кашкавал.
Оваляйте медальоните в брашно от двете страни и ги подредете един до друг в подмазана със зехтин тава.Помежду сложете още резенчета гъби и чесън.
В купичка смесете виното,малко горчица,сметаната,подправки и толкова вода,колкото е необходима да покрие месото наполовина.
Посолете,поръсете магданоз и покрийте с алуминиево фолио.
Печете 15 мин. на 190 гр. и още 45 мин. на 150-160 гр.
Махнете фолиото.Ако соса се е сгъстил много долейте вода.
Запечете месото за още 5 мин на функция грил+топъл въздух.





Подредете върху всеки медальон резени кашкавал,поръсете шарена сол 
(по желание) и върнете във вече изключената фурна за още 5 мин.




33 коментара:

  1. Колко вкусно изглежда....
    Роси, чудесна е рецептата ти, въобще не се съмнявам. Както винаги изненадваш гостите си, това е положението.
    А при Диляна не съм се отбивала, но ще наваксам с този пропуск. Изглежда много уютно и вкусно при нея.
    Поздрави и за двете ви!

    ОтговорИзтриване
  2. Роси,за пореден път поредна вкусотия.Много са апетитни снимките ти.Ще направя и аз тази рецепта-много ми хареса.
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Роси, страхотна рецепта си ни показала! Много добре овкусено, крехко и с това разтопено кашкавалче... вкусотия в много красива чиния! :)
    Хубав и усмихнат ден! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Роси, тези ястия стават винаги вълшебни!
    Не познавам домакинята, но е избрала чудесен гост!
    Прегръдка и хубаво настроение!

    ОтговорИзтриване
  5. Боже,колко е прекрасно това ястие!Браво,браво,браво!

    ОтговорИзтриване
  6. Трудно се подминава толкова апетитно ястие!
    Изглежда сочно и вкусно!
    Роси, представила си се чудесно!
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  7. Със сигурност ще изненадам някой път моите гости с това страхотно изглеждащо ястие.
    Страхотно представяне си направила, Роси!

    ОтговорИзтриване
  8. Ау, разкошни медальони, Роси! Толкова са сочни и апетитни, че няма как да не ги опитаме. Благодаря за поредната вкусна рецепта :)
    Хубав уикенд ти желая :)

    ОтговорИзтриване
  9. Както винаги една перфектно представяне! Роси, ястието ти е толкова съблазнително, че не мога да спра да се облизвам. Сочно, апетитно, зовящо да приседна на масата, ох и не само аз... :)
    Колкото до домакинята, аз също не я познавам, но с удоволствие ще се запозная с нейните творби. Щом ти я препоръчваш, значи си заслужава. Благодаря за което!

    Прегръщам ви и двете и пожелавам един прекрасе н weekend от мен & Co!

    ОтговорИзтриване
  10. Ахх колко вкусно, ммм как ми се прияде :) Кате удно!
    Прекрасен уикенд мила :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Офф че съм отнесена ... прощавай Роси, че те прекръстих, точно писах и при Катето и ... добре, че на нея не писах Роси :))
      Та отивам да си направя медальончета, прегръдки :)

      Изтриване
  11. Те…на това му се казва вкусотия:))Вкусиш ли веднъж и го залюбваш:)))

    ОтговорИзтриване
  12. Роси, за мен беше чест да те посрещна в своето местенце за кулинарни приключения и лирични отклонения ;) Благодаря за прекрасните думи, вкусната и съвършено поднесена рецепта и вълшебното гостуване! Благодаря и на всички момичета за комплиментите към моята гостенка и към мен! Пожелавам ви прекрасни, уютни, вкусни и влюбени почивни дни :)

    ОтговорИзтриване
  13. Роси,много хубав избор си направила и добре си се представила,както винаги.Издирвах тези дни една рецепта с пилешко филе и лимонов сос и не можах да я намеря.Така и не разбрах защо.Наложи се да импровизирам.Приятен уйкенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ако тук си я издирвала,Танче,няма и да я намериш,защото и аз все още не съм я направила.При мен има свински медальони с лимонов сос,а при Пепи са рибен и пилешки вариант.Но ти със сигурност си се справила,няма начин.

      Изтриване
  14. Роси, щом си тръгнала по гости, това значи, че си по-добре, което ме радва. А предложението ти е прекрасно както винаги! Поздрави и за гостенката и за домакинята и на двете ви пожелавам прекрасни събота и неделя!

    ОтговорИзтриване
  15. Невроятно вкусно и стилно! Сега тичам да видя къде гостуваш днес:)

    ОтговорИзтриване
  16. Крайно време беше някой да посоли блога на Диляна :)
    С чудесна рецепта, Роси! Няма как да не ми хареса на мен, нали знаеш?
    Прегръдка и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  17. Чудесен избор на рецепта, Роси! Толкова сочно и апетитно изглежда, че си го пожелах на момента :) Не бях попадала на блога на Диляна и го разгледах с интерес.
    Поздрави и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  18. Благодаря още веднъж за поканата на моята домакиня и за топлото посрещане!
    Радвам се,че сред моите приятели тук има и такива,които за първи път посещават нейното кътче и че чрез нашето гостуване са открили още едно интересно местенце ,както и самата Диляна!
    Много ми е приятно,че ви допадна рецептата,благодаря ви за комплиментите и за цялото внимание!

    Много приятна съботна вечер ви пожелавам! :)

    ОтговорИзтриване
  19. Страшна рецепта и прекрасни снимки, Роси, караш ме да слюноотделям! Поздравления!
    Диляна не съм срещала още, не съм попадала при нея и сега отивам да навестя и нейното местенце!
    На тебе красива вечер с много усмивки пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  20. Вкусно, много вкусно!Отново поздравления, Роси!Не познавам домакинята, но отивам да видя!Снимките са толкова апетитни, че май сега ще се наложи да ставам да ровя из хладилника :)!

    ОтговорИзтриване
  21. Незнайно защо съм пропуснала този прекрасен блог, но вече и аз съм там:). Роси, какво да ти кажа, всеки би се радвал на такъв гост, както винаги поднасяш изключително вкусно ястие! Поздравявам те за избора на рецепта, за изпълнението й и за насладата, която ни даряваш тук в кулинарен еликсир! Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
  22. Другарко, Роси, благодаря за вкусната и изкушителна комбинация на свинска мръвчица и гъбки - щом и двете са комбинирани, значи отиват директно в списъка "ще се готвят веднага" (-: Хубава и усмихната неделя!
    Другарката Дидка (-:

    ОтговорИзтриване
  23. Прекрасно гостуване, рецептата е много апетитна!
    Поздрави и за двечките ви!

    ОтговорИзтриване
  24. Ирма,Кате,Диде и Мариянка,благодаря ви!
    Поздрави и хубава седмица! :)

    ОтговорИзтриване
  25. Пак неустоимо вкусно и неподражаемо елегантно поднесено предложение, Роси!!! Кулинарна фея си ми ти :) представям си колко очарована е останала домакинята от гостуването ти :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Надявам се да е било така,Мина,Диляна наистина бе много мила да ме посрещне в нейния блог!Благодаря за комплимента,много ме зарадва! :)

      Изтриване
  26. Роси,днес реших да потърся рецепта за свинско, че ми предстои едно специално гостуване и попаднах на твоята за свинските медальони.Много ми хареса, изглежда апетитно! Ние сме фенове на свинското контрафиле и всичко съвпада с нашия вкус! Ще пиша като ги направя! Благодаря за хубавата рецепта !
    Юлия Кожухарова

    ОтговорИзтриване
  27. Извинявай, честит рожден ден на блога ти!Продължавай все така!
    Юлия кожухарова

    ОтговорИзтриване
  28. Благодаря ти за доверието,Юлия и за честитката!Ще очаквам с интерес отзивите от рецептата!Поздрав с усмивка! :)

    ОтговорИзтриване
  29. Здравейте,
    Благодаря Ви за прекрасната рецепта! Съвсем случайно се порових в нета, видях рецептата и реших да Ви се доверя и да приготвя ястието за мои много скъпи гости и за много важен повод в живота на семейството ми. Вече сте ми фаворит в "търсачката" на "Какво да сготвя?" Още веднъж, благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Еее,страхотно ме зарадвахте с тези отзиви,много ви благодаря!Чувствайте се винаги добре дошла и дано продължите да намирате интересни идеи в моето виртуално местенце!Светъл празник на цялото ви семейство!

      Изтриване