9 юни 2014 г.

шареното руло на Пепи






Това рулце съм го затиснала много здраво под грамадата трупащи се и чакащи публикуване снимки и е не крайно,ами много крайно време да го покажа.
Защото цели две години закъснявам да кажа едно сърдечно благодаря на Пепи за тази толкова атрактивна рецепта!
Добре,че поне своевременно си пиша черновите,та сега да си чета как съм го направила. :)
Обаче веднага се сещам две неща - че някак инцидентно се реших да го приготвя,без предварителен запас от нужните продукти и както е видно плънката ми е доста оскъдна,но тогава това се е изнамерило в хладилника.
И второто - че сместа беше доста рядка,както казва Пепи - почти като за омлет и падна голямо мазало . :))
Отначало имах очакването,че ще направя що годе прилични линии от трите цвята,но не би.
Та ,на външен вид със сигурност търпи критика,иска и повечко плънка и да го бях навила малко по-стегнато,ама нейсе.
Важното е,че рулото се хареса много на всички у дома .

Пепи,благодаря ти за переден път,другарче мило! 











Продукти:

6 яйца
2 ч.л. бакпулвер
6 с.л. топено масло
3 с.л. заквасена сметана
6 с.л. брашно / аз сложих 12 с.л.,защото яйцата ми бяха размер XL /

добавки: 

за жълтия цвят - 3 с.л. настърган кашкавал + 1 ч.л. горчица
за оранжевия - 2 пълни с.л. едро смляна лютеница
за зеления - 1 ч.л. песто Дженовезе,1 стрък пресен чесън,листенца босилек,2 с.л. сварен спанак /добре отцеден/ , 1с.л. зехтин - всичко това се пасира









Приготвяне:

Разбийте яйцата,заквасената сметана и стопеното масло заедно с брашното,размесено с бакпулвера.
Ще получите тесто,по-рядко от палачинково.
Разделяте го на три части.
Към първата добавяте  настърган кашкавал / или сирене /.
Към втората - лютеницата.
Към третата - предварително пасираната  смес ,получена от продуктите за зеления цвят.
Насипвате смесите в 3 отделни поша ,отрязвате им крайчетата и се стараете да редувате смесите по дължина на тавата,която е плитката от фурната ви и предварително сте я покрили с пекарска хартия,намазана с меко масло.
Ако нямате пошове действайте с лъжица,пак ще стане - и без това сместа е рядка и доста се разлива.
Печете за 12 мин. в загрята на 175 гр. фурна,долен реотан без вентилатор.
Достатъчно е да усетите,че сместа е стегнала.
Извадете тавата върху решетка  да се охлади.




Намажете блата с крема сирене,подредете слайсове шунка и навийте на руло.



Като изстине напълно, го приберете в хладилника да стегне и предястието е готово.



18 коментара:

  1. Хм, не е достатъчно добре ли, Роси? Хич не съм съгласна, изглежда чудесно и най-важното - вкусно. :)
    Успешна седмица, Роси! :)

    ОтговорИзтриване
  2. еее, Роси, много ме изненада с това руло :) не съм разбрала ,че си го правила.
    Малко млечен пастет носи още в плънката, нооо :) много важно. Виж колко е хубаво!
    Прегръдка и за теб, другарче мило!

    ОтговорИзтриване
  3. Их, Роси, сега и ти ли пък...бях го запланувала да направя за РД -то, за службата, но така и не смогнах ...жалко, но си остава в предстоящи, ти само подклаждаш още повече.

    ОтговорИзтриване
  4. Да си призная честн, малко ме домързява за такива геройства :)
    Но ти си се справила чудесно, Роси!
    И много красиви снимки!
    Хубав вторник от мен!

    ОтговорИзтриване
  5. :) Роси, като извадиш нещо от архивите и можеш да ме подлудиш:))) Страхотно ти е станало, как си се справила, блестящо! Вкусотия ми изглежда, пък и сервирано така апетитно, не бих отказала, дори и след две години престой:) Впечатляващи кадри! Прегръдки, мила!

    ОтговорИзтриване
  6. Яла съм го това руло, в изпълнение на Пепи и е просто божествено! Ометох почти половината сама:) Чудесно е станало и твоето, Роси!

    ОтговорИзтриване
  7. Какви, критики, бе Роси. Идеално е рулото, ех ако сега имаше едно парче. Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  8. Мноого атрактивна рецепта наистина! Изглежда много добре и вкусно! А това е най-важното! Шарката си е много добре.Твоите хора са го оценили подобаващо!

    ОтговорИзтриване
  9. :)Чудесно изпълнение на една разкошна идея!
    Роси,прегръдки от мен:)))))) и лек ден!

    ОтговорИзтриване
  10. Роси, чудесно се е получило рулото, така ми се иска да опитам едно парченце :) Толкова е симпатично и цветно, радва както небцето така и очите :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  11. Красиво изглежда и много добре приготвено, не се критикувай, Роси! Аз съм впечатлена!
    Прегръдка! !

    ОтговорИзтриване
  12. Много цветно и апетитно, Роси! И чудесно приготвено!

    ОтговорИзтриване
  13. Помня го това руло, а още не съм го приготвяла. Ще си взема беУежка;)
    Поздрав, Роска!

    ОтговорИзтриване
  14. Страхотно руло, прекрасно и в твое изпълнение, Роси,
    ефектни и елегантни нови предложения, и кошничките харесах много -
    поздравления и комплименти за теб!

    ОтговорИзтриване
  15. Невероятно красиво и несъмнено вкусно трябва да е, Роси! Щом рецептата е на Пепи, трябва да се опита. Прегръдки! ;)

    ОтговорИзтриване
  16. Благодаря на всички за окуражаващите думи!Макар да си знам пропуските,друго си е да ми ударите едно рамо за кураж,че да имам стимул да се явя на поправка!
    Който като Веси още му се кани на това рулце-да му е сладко!
    Който като Траянка е пил от извора-блазе му! :)
    Пепи,явно съм искала да те зарадвам и сюрпризирам и затова не съм ти казала и ха днес,ха утре и гледай цели две години минали :) .
    Прегръдка за всички вас!

    ОтговорИзтриване
  17. Помня го това руло на Пепи - много ме беше впечатлило и мен, но така и не съм го приготвяла досега... Не знам защо му връзваш разни кусури на рулцето - много артистично изглежда и съм убедена, че е адски вкусно, мила!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Еее,със сигурност иска още малко крема сирене отвътре да е още по-топчесто и сочно,но тогава това е имало из къщи.Благодаря ти,че ми удряш едно приятелско,окуражаващо рамо,скъпа!Поздрави на тримата и хубава седмица да бъде и за вас!

      Изтриване