Днешната публикация,която е под номер 400 в блога, е изцяло инспирирана от рецептите на Рони,за чието споделяне най-сърдечно й благодаря!
Тези нейни картофи ме впечатлиха не само с невероятно апетитните си снимки,но и с наличието на соев сос и балсамов оцет в маринатата им,което срещах като идея за първи път.
Много вкусни се получиха наистина,препоръчвам ви да ги опитате.
Продукти:
около 1 кг. дребни пресни картофи
сол,червен и черен пипер,къри и мащерка на вкус
няколко с.л. разтопено краве масло
2 с.л. течен мед
1 с.л. кетчуп
1 с.л. медена горчица
1 с.л. тъмен балсамов оцет
Приготвяне:
Картофите си измиват много добре без да се белят.
Подсушават се и се слагат в купа.
Посоляват се,поръсват се с мащерка.
Добавят се останалите продукти без маслото и хубаво се разбъркват,за да се глазират от всички страни.
Подсушават се и се слагат в купа.
Посоляват се,поръсват се с мащерка.
Добавят се останалите продукти без маслото и хубаво се разбъркват,за да се глазират от всички страни.
Разпределят се в тавичка и се поливат с топеното масло.
Пекат се в загрята на 200 гр. фурна,докато омекнат.
Аз не сложих много масло,някъде около 5-6 с.л.
По време на печенето добавих и 1 каф. чашка вода и няколко пъти хубаво разбърквах картофите ,за да се запекат и глазират равномерно.
Десертът също е по рецепта на Рони - немска палачинка,поднесена с пудра захар,мед и сладко от червени боровинки.
Няма да пиша рецептата,защото я изпълних съвсем дословно,затова който проявява интерес към продуктите и начина на приготвяне на палачинката,моля нека последва линка.
Ще използвам случая да ви похваля и хрупкавите й калмари,които вече няколко пъти съм приготвяла - страхотни са!
Моите всеки път остават без снимка,което обаче не е никаква загуба на фона на толкова красноречивите фотографии на Рони. :)
Роси, и картофче ще си бодна, и от палачинката ще си опитам. И двете изглеждат прекрасно! :)
ОтговорИзтриванеДа са ти честити 400-те публикации, още много по толкова и все така с желание да ги пишеш. :)
Усмихната вечер, Росинце!
Честити 400 вкусни публикации, Роси!
ОтговорИзтриванеС много апетитни картофки отбелязваш повода, а десерта е не по-малко апетитен.
Прегръдка, мила и хубаво утре!
Die aardappeltjes zien er zo hemels lekker uit.
ОтговорИзтриванеgroetjes
Много хубава глазура, Роси!
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
Роси, твоите снимки са не по-малко апетитни и красноречиви! :) Много вкусни предложения показваш! Пожелавам ти още много публикации и читатели! :)
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
Честита юбилейна публикация, Роси!!! Още много по 400 ти желая, мило другарче!!! Страхотни са картофките - непременно ще ги пробваме :) И на палачинката отдавна се каня...
ОтговорИзтриванеПрегръдки за теб и за Дани, мила и поздрави на половинката!! Прекрасна седмица ви желая :)
Честита 400 публикация!
ОтговорИзтриванеБъди все така четена и обичана от толкова много хора, полагаш огромни усилия и това личи.
Бъди здрава!
Благодаря ти за доверието!
Честита ти закръглена публикация, Роси! Още многооооо по толкова! :)
ОтговорИзтриванеА по повода ни показваш в близък план такива вкусотии, че огладнях 3 пъти, докато стигна до края на статията... Сега какво?! Да ставам да хапна нещо?! :)
Усмивка от мен :)
Росинка, невероятни рецепти си ни поднесла, отново, за броя им нищо няма да кажа, картофките са невероятни, харесват ми всичките им съставки, ще бъдат употребени! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеЧестита 400 публикация,Роси!
ОтговорИзтриванеМоже ли рецептата за палачинката,защото и трите линка са с рецепта за картофките. :) И аз правя голяма и накъдряща се палачинка,но тази ми се видя особено апетитна,затова моля за рецептата. :)
Поздрави и успешна седмица!
Дея,много благодаря,че ми обърна внимание,коригирах линка!Да ви е сладко!Поздрави!
ИзтриванеЧестита публикация, Роси! Още много все така вкусни да има в блога ти! Нестихващо вдъхновение и безброй читатели пожелавам от сърце! Картофите и палачинката ме накараха да се облизвам. :)
ОтговорИзтриванеОще днес ще се възползвам и от двете рецепти-благодаря ти,Роси!
ОтговорИзтриванеХУБАВ ДЕН !
Роси, честити ти 400, пожелавам ти още много по 400. И двете ти предложения са чудесни, но виж палачинката ме грабна. Хубав ден, другарче!
ОтговорИзтриванеНа всички благодаря най-сърдечно за честитките и комплиментите,много ме радвате и вашето мнение ми е много ценно!
ОтговорИзтриванеРони,с най-топли пожелания и към теб за щастливи летни дни!Благодаря ти!
Пожелавам на всички хубаво лятно настроение! :)
Още довечера ще направя тези картофки...но мисля да сложа и пилешко, такава ми беше идеята преди да видя тази рецепта, да видим какво ще се получи. За по сигурно може да сготвя отделно.
ОтговорИзтриванеВесе,същата марината можеш да ползваш за пилешко или свински ребърца,ще стане божествено!Вкусно похапване,мила! :)
ИзтриванеОще нещо щях да казвам....защо ще цапаш два съда,сготви си ги заедно.
ИзтриванеХи, приготвих ги аз картофките - фантастични, сега пъшкам предоволно. Колкото до пилешкото - отиде на фрикасе последно:) Благодаря!
ИзтриванеРадвам се,че сте похапнали сладко,Весе,благодаря ти,че намина да ми споделиш впечатленията си!Поздрави и хубав ден!
ИзтриванеМерси за хубавата идея, Роси! Обожавам пресни картофи и всякакви варианти са добре дошли! Изглеждат супер апетитно, ама направо страхотно (-:
ОтговорИзтриванеНаистина изглеждат много примамлвино тези картофи, Роси. Ще ме накараш и аз да пробвам май. Ще докладвам после. Благодаря ти.
ОтговорИзтриванеИзглеждат чудесно. Много обичам картофки и всеки път ги приготвям различни, така не ми е хрумвало да ги направя. С удоволствие ще пробвам и твоят вариант.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Честита юбилейна публикация, Роси! Предложенията се прекрасни, особено тези картофки с толкова апетитна коричка....Хубава вечер!
ОтговорИзтриванеРоси, честита ти 400-тна публикация!
ОтговорИзтриванеВинаги усмихната и позитивна и все така вкусно готвеща!
Прекрасни картофки и палачинка!
400 публикации и всичките впечатляващи! Страхотна си, Роси, блогът ти е е сред любимите ми, рецептите ти са винаги сполучливи и много вкусни, не веднъж съм правила от тях. Чудесен избор за деня - блогът на Рони също е пълен със страхотни рецепти и аз не веднъж съм черпила вдъхновение и от двете ви. Продължавай, мила да внасяш различният си и страхотен стил в кулинарията, удоволствие е, че го споделяш с нас! Поздрави!
ОтговорИзтриванеРоси, добре, че си ти да ми даваш идеи как да си готвя картофите :) Надупените бяха супер, утре и тези ще пробвам! Прегръдка!
ОтговорИзтриванеРоси, честита публикация! Щом препоръчваш задължително ще пробвам :) !
ОтговорИзтриванеНеустоимо изкушаващи предложения, вече 400 ...
ОтговорИзтриванеПрекрасни рецепти и снимки, очаквам вдъхновяващи още много х400.
Сърдечни поздрави, Роси и благодаря за удоволствието!
Роси благодаря за споделеното мила ... картофките станаха чудесни!
ОтговорИзтриванеПоздравления и за 400-та ти публикация! Здраве и нестихващо кулинарно вдъхновение за много години напред!
Големи вкусотии, Роси! Картофките ще пробвам, а за палачинката отдавна не съм се сещала:)
ОтговорИзтриванеМного благодаря на всички за поздравленията и топлото отношение,страхотни сте и ми усмихнахте деня!
ОтговорИзтриванеБлагодаря на Весето,Живето и Дани,че толкова бързо опитаха рецептата и споделиха отзиви,много ми е драго!
Пожелавам ви приятен и успешен ден!
Честити 400 вкуснотии, Роси! Още много по толкова!
ОтговорИзтриванеКартофките са супер! И палачинката де :)..
Прегръдка!
Ех че вкусно.., няма да остана и аз без да опитам тези сладурчета, изглеждат невероятно изкушаващо :)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Роси!
Ваня и Таня,много ви благодаря!
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава седмица! :)
Честита юбилейна публикация, Роси :) Още много кулинарни вдъхновения ти пожелавам!
ОтговорИзтриванеТо и при теб имало вкусни пресни картофки и то, с още повече екстри.
Ахааааа, сега разбрах защо толкова им разбираш с какво вървят, опитвала си вече :)
Поздрави и прегръдка!
Благодаря ти за пожеланието,Креми!Да,най-после стана време не само за картофки,но и за бира,че до скоро все студено беше.
ИзтриванеПрегръдка и от мен и хубаво лято да ти е!
Интересна е тази комбинация на печени картофи със соев сос.През зимата аз пека картофите направо отгоре на печка с дърва,захлюпвам ги с метален съд.Така те се задушават от парата и чудесно се изпичат.Обръщам ги от време на време докато станат готови.След това ги гарнирам както пожелая.
ОтговорИзтриванеПоздрави!