28 февруари 2016 г.
пилешки кюфтенца в сметанов сос
Продукти:
500 гр. пилешки пържоли от бут без кожа
1 скилидка чесън
1/2 глава лук
1 яйце
няколко лъжици галета
2 с.л. брашно
200 мл. течна неподсладена сметана
1 ч.л. натуално нишесте
100 гр. настърган кашкавал
1 с.л. горчица
магданоз,сол и черен пипер на вкус
2-3 с.л. олио или зехтин
Приготвяне:
Блендирайте пилешкото месо заедно с нарязаните лук и чесън , докато станат на кайма и прехвърлете в купа.
Добавете млян черен пипер и сол на вкус,яйцето,малко ситно нарязан магданоз и 1-2 с.л. галета.
Омесете каймата.
Ако има нужда,добавете още малко галета.
Съд за печене намажете тънко със зехтин.
Оформете кюфтета от каймата,оваляйте всяко в брашно и ги подредете едно до друго в съд за печене.
Сложете тавичката в загрята на 180-190 гр. фурна за около 20 мин.
Извадете кюфтетата от фурната и бързо ги намажете посредством четка с малко зехтин,за да станат по-сочни (все пак пилешкото е бедно на мазнини) .
Върнете тавичката във фурната за още 10 мин.,да се запекат до златисто.
През това време в купичка разбъркайте сметаната,горчицата,нишестето,щипка сол,млян черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Полейте кюфтетата със соса,поръсете ги с настърган кашкавал (тук -там в соса може да пуснете бучици синьо сирене да се разтопят при печенето) и върнете ястието във фурната да се запече за още 10 мин.
източник на рецептата
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много апетитни кюфтенца, Роси! Ще си запиша тази лесна и бърза рецепта, че вече ми се изчерпват идеите за приготвяне на ястия през делничните дни. :)
ОтговорИзтриванеПрегръдка и хубав неделен ден!
Такава красота, Роси! Непременно ще ги пшробваме!
ОтговорИзтриванеЕдно много нежно и категорично вкусно ястие си сготвила, Роси! Много обичам кюфтенца с бял сос, а това фино, пилешко месце, сметаната и кашкавалът,гарантират божествен вкус!
ОтговорИзтриванеМного апетитни снимки! :)
Хубава неделна вечер от мен! Прегръдка!
Лесно и вкусно! Роси, възбуди ми апетита с тези кюфтенца и соса! Само хляба липсва да си топна! :)
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
Идвам направо на гости с тези вкусни кюфтенца, Роси!
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмихнато начало на новата седмица и месец!
Ще си глътна езика... Ама преди това запазвам рецептата за проба! Роси, униклани са всичките ти идеи. Не знаеш колко съм ти благодарна, че ги споделяш с нас. :)
ОтговорИзтриванеЧудни кюфтенца - че и пилешки, че и с такова вкусно сосче, ммм... :)
Прегръдки и хубава вечер ти пожелавам!
Звучат разкошно! А сосът е само за топене.
ОтговорИзтриванеМили дами,радвам се,че и вие харесвате рецептата!
ОтговорИзтриванеНаистина много бързо,лесно и вкусно ястие ,все от моята любима категория и вярвам ще се услади и на вас!
Преди време опитах това ястие на гости,хареса ми и потърсих в нета рецептата.
Сърдечен поздрав за всички с пожелание за прекрасен месец март!
Ех, че вкусни кюфтенца, Роси! Обожавам твоята страст към разтопените сирена и кашкавал - винаги ме карат да огладнявам!
ОтговорИзтриванеУсмихната седмица, мила!
Не можах да се стърпя при тази гледка..., истинско пиршество за моите сетива!! Задължително ще опитам рецептата, защото съм сигурна, че ще открия и други нейни фенове в семейството си :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря за споделената рецепта, Роси!
Много апетитни кюфтенца, Роси! И у нас днес ще са кюфтета с бял сос, ама съвсем не такива, а прости... .преглъщам при тази гледка! И аз в групата на тези, които ще пробват рецептата - задължавам се :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава, спорна да ти е седмицата, другарче мило!
Разкошна идея, Роси! Невероятни са кюфтенцата и с това сосче....Не мога да откъсна очи:)Поздрави и прекрасен ден от мен!
ОтговорИзтриванеЕхе, Роси, тази рецепта е шедьовър мила! Страхотно изглеждат кюфтенцата в този сач! Честита баба Марта, бъдете здрави и засмени!
ОтговорИзтриванеСтрахотно ме радвате,дами,благодаря ви,Честита Баба Марта и на вас с пожелание за здраве и много усмивки!
ОтговорИзтриванеАх, че вкусни са...ще се правят, у дома ще се харесат!
ОтговорИзтриванеМного апетитни кюфтенца,Роси!И с това сосче...
ОтговорИзтриванеАпетитно
ОтговорИзтриванеБОЖЕСТВЕНО!! И като рецепта, и като изпълнение, и като снимки - възхитително предложение, Роси!! Никога не съм приготвяла така кюфтенца, но обещавам, че съвсем скоро ще се поправя :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и прегръдки, мила!!
Веси,Нат и Мина,много ще се радвам да се усладят и на вас както на нас,наистина е чудна гозба,препоръчвам!Сърдечни поздрави за всички вас!
ОтговорИзтриванеНепременно ще опитаме тази вкусна рецепта с френски привкус:) Честита Баба Марта!
ОтговорИзтриванеНадявам се да ви е харесала рецептата, хубави пролетни и празнични дни!
ОтговорИзтриване