Мина,благодаря,че я сподели,много вкусно се получи филенцето и напълно според препоръките ти без грам еротичен подтекст:))!
охладено пилешко бон-филе около 500 гр.
шунка или бекон
песто Дженовезе или домашно приготвено песто
30 гр. синьо сирене
зехтин
за гарнитурата:
бейби картофи
зехтин
2 скилидки чесън
подправки-естрагон,копър,дафинов лист,черен пипер,червен пипер
плик за печене
Пилешките рулца се оформят много бързо и лесно.
Аз използвах филетирана шунка от кръглите големи калъпи,затова всеки лист разрязах на 3 ленти,трябва ширината на лентичката шунка да съвпада с ширината на бон филенцата.
Тях може леко да ги изтъните с чукче,за да се навиват по-лесно.Но наистина съвсем леко,защото това месо е много финно и може да се надроби при по-силно почукване.
Върху всяка лентичка шунка (или бекон) сложете едно бон филенце.
Намажете го с 1/2 ч.л. песто Дженовезе и го завийте на рулце.
После увийте рулцето с лентичката шунка и забодете края с клечка за зъби,за да не се развие.
Намажете го с 1/2 ч.л. песто Дженовезе и го завийте на рулце.
После увийте рулцето с лентичката шунка и забодете края с клечка за зъби,за да не се развие.
Подредете рулцата в тавичка,поръсете ги с малко зехтин и налейте на дъното на съда 1/2 ч.ч. вода.Сложете ястието да се пече на 200 гр.
Когато рулцата се зачервят ,върху всяко поставете с вилица по малко настъргано синьо сирене и ги върнете във фурната за не повече от 2-3 мин,докато сиренето се разтопи апетитно.
Не съм овкусявала месото с никакви други подправки,тъй като пестото и синьото сирене са достатъчно силни на вкус и аромат.Заради синьото сирене не съм посолявала месото,то е достатъчно солено.
Картофите се измиват и се поставят в плика без да се белят,ако са пресни и са с тънка,нежна кожичка.Прибавят се зехтин,сол,черен и червен пипер,чесън,копър,дафинов лист и естрагон.Пликът се завързва и хубаво се обръща няколко пъти,за да се размесят подправките равномерно.
Надупчете плика на 3-4 места с игла,за да не се спука при печенето.
Изобщо,в приготвянето на картофите в плик няма никаква новост.Надупчете плика на 3-4 места с игла,за да не се спука при печенето.
Лично за мен новост беше естрагона.До сега не бях използвала тази подправка,но много ми хареса.Имайте предвид обаче,че е много силна и с нея трябва да сте доста пестеливи.
За апетитния сос към 2-3 с.л. готварска сметана добавете 1 ч.л. горчица,смесете със соса от печеното ,разбъркайте и го изсипете при рулцата.
Много вкусничко изглежда!
ОтговорИзтриванеЩе пробвам и аз тази рецепта, някога когато имам достатъчно време!
Елинка,благодаря ти!Пробвай я,наистина е вкусно,а и става много бързо!
ОтговорИзтриванеЕликсир, езглеждат много вкусни и ароматни! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
Eликсирче, ласкаеш ме мила :)!! Страхотни миньончета си спретнала!!! И с любомото синьо сиренце - СУПЕР!! А еротичният подтекст е така елегантно туширан! Радвам се, че са се харресали и у вас :))
ОтговорИзтриванеМира,благодаря ти,радвам се,че ти направиха впечатление моите филенца!!Хубава вечер и на теб!
ОтговорИзтриванеМина,нали ти казах още щом ги представи,че нещо подобно ми се въртеше в главата във връзка с това синьо сирене,ама не ми се беше избистрило като идея!Ами ти ми я подсказа точно навреме!
Не само че ни хареса,ами и се приготвя много бързо,а става интересно и вкусно ястие!Благодаря ти още веднъж!!!
Това изглежда толкова вкусно! Какви чудесни кулинарни резултати ражда приятелството и подстрекателството!:) Хубава вечер, Еликсир!
ОтговорИзтриванеГуинет,много се радвам,че ти харесаха филенцата!Използвам случая да ти благодаря за милите думи,които написа в блога на Мина по повод наградата,наистина много ме трогнаха!
ОтговорИзтриванеХубави почивни дни ти пожелавам и аз!