22 април 2011 г.

руладини в сос от сирена







Продукти:

6 свински котлета без кост
6 листа шунка
6 листа топено сирене за сандвичи
4-5 едри гъби
50 гр. синьо сирене
50 гр. настърган кашкавал
200 мл. готварска сметана
100 мл. бяло вино
1 с.л. брашно
сол,бял пипер,мадраско къри
кр.масло



Начин на приготвяне:

Изтънете с с гладката страна на кухненско чукче всяко котлетче, да стане тънко не повече от 3-4 мм.
Поръсете го с щипка сол и смлян бял пипер.
Отгоре сложете по един лист шунка и топено сирене.
Понеже моите карета станаха доста широки ги разрязах на две по дължина.Навийте на рулце.




Подредете рулцата в една голяма или две по-малки керамични тавички,предварително намаслени.
Отстрани и помежду рулцата сложете филийки гъбки.





В купа разбъркайте 1 с.л. брашно с 200 мл. течна  готварска сметана ,виното,смлян бял пипер,кърито и настърганото синьо сирене.
С тази млечна смес залейте рулцата и ги сложете да се пекат в загрята на 180 гр. фурна.
Когато са готови (около 45-50 мин.), поръсете с настъргания кашкавал и върнете във фурната за още 2-3 мин.
Някои от рулцата се бяха развили при печенето,затова би било добре предварително да им се бучне по една клечица,или да се подредят много плътно едно до друго.
Както виждате се приготвя много бързо и лесно,а на финала се получава едно неустоимо, ароматно и сочно ястие !




Йоли,благодаря за чудесната рецепта,единодушно беше високо оценена у дома!


7 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. Красиво, вкусно и апетитно се е получило, Еликсир!:)
    Рецептите на Йоли са великолепни - винаги прецизни, вкусни и артистични.
    А първата снимка е станала чудна!
    Сърдечен поздрав и светъл, хубав празник!

    ОтговорИзтриване
  3. Лети,думите ти на одобрение много ме радват!А за Йоли си напълно права-тя е кулинар със собствен стил от висока класа,въпреки че не й е професия!
    Благодаря за отзива за снимката,и той много ме въодушевява,защото аз съм абсолютен лаик на тема фотография!

    Честит светъл празник на теб и семейството ти!

    ОтговорИзтриване
  4. Ами да пробвала съм тази невероятна рецепта, много са вкусни. А какви снимки си им направила само изглеждат страхотно.Поздравления чудни са!

    ОтговорИзтриване
  5. Невероятно ястие, поздравления!!! А снимките много хубаво описват начина на приготвянето :)))

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотно вкусно, Еликсирче!!! И много красиво поднесено!! А като чета съставките - нямам търпение да го пробвам това неустоимо предложение :)

    ОтговорИзтриване
  7. Елена,Маги и Мина,благодаря ви,дами!Много се радвам,че ви допада моето представяне на рецептата,а думите ви на одобрение за снимките ме трогват и възрадват страшно много,защото наистина полагам усилия да представя ястията максимално добре,но само на принципа проба-грешка,защото даже не познавам възможностите на апаратчето си,камо ли да се възползвам от тях!Радвам се,че са се получили добре и са ви харесали!
    Мина,пробвай непременно,със сигурност ще ви хареса,много е вкусно!

    Поздрави най-сърдечни на всички!

    ОтговорИзтриване