16 юли 2013 г.

желе от пъпеш и продуктите на др. Йоткер - един отличен избор





Днес имах удоволствието да получа подарък от представителите на марката Др. Йоткер и бързам да благодаря най-сърдечно на г-н Петър Енчев за поканата да се запозная с някои нови техни продукти !

Др. Йоткер е марка,която едва ли се нуждае от представяне и реклама,
защото е  доста популярна,утвърдена на пазара,предпочитана заради постоянното и високо качество.
Ползвала съм почти всичко от техния асортимент и то с успех и съм била винаги доволна.
У дома винаги имам от трите вида течни есенции-лимон,ванилия и ром и съжалявам,че нямат портокалова такава,а толкова я харесвам. Всъщност мисля,че съм виждала извън България,че се предлага,не знам защо у нас не се.
Друго,което имам в наличност в сладкарския шкаф неизменно,това са бакпулвер,какао,желатин,сода бикарбонат,пудинги разни,крем Оле - ванилия и шоколад.
Харесваме и кремчетата Його.

Онова,което открих наскоро в собствен опит и горещо съжалих,че съм се забавила толкова много са гел-фиксовете за конфитюри и желета.
Миналата година ви представих конфитюра от сини сливи и този от праскови .
Това,което ме очарова при тези фиксове е,че те напълно задоволяват изискванията ми към подобен тип продукти :
* мога да си направя сладко с колкото захар ми понася,т.е. с много по-малко от общоприетите кило плод-кило захар ( брррррр,ужас )
*стават гъстички,не ми се разтичат на филийка или в палачинка
*задължително си ги ароматизирам с повечко ванилия,понякога канела или ром,портокалова есенция-зависи какво желе правя и какъв аромат ще му подхожда
*плодовете се запазват осезаеми на вкус,не са разварени
*цвета на конфитюра - е такъв купешки още не съм виждала - ярък ,
натурален,прекрасен
* ползвам ги в щрудели,кифлички и козунаци,сладкото не се разтича при печенето,а изделията не стават клисави

Тази година вече си направих от кайсии,ягоди и череши ( не съм ги снимала,че все по късна доба ги майсторя ).
Остава ми да затворя пак малко от праскови и сини сливи.
Все още не съм ви показвала онова желе от пъпеш с ванилия и есенция портокал,което ви анонсирах тук миналата година,ето го :








Всъщност  то ми се получи малко по-рядко,подобно на плодов сос и с него съм снимала един крем в чашки,който обаче не се знае в коя петилетка ще сколасам да покажа.
Това сега няма значение де,исках да отметна,че благодарение на този подарък си дадох сметка,че гел фиксовете са два вида - Класик и Екстра.
Също благодарение на изпратените книжки с информация за продуктите и рецепти установих,че за повече гъстота на желето е добре освен фикса да се добави и пакетче лимонена киселина.

От същите пък книжки,където има страхотни идеи и комбинации за конфитюри като например кайсиев конфитюр с мента или пиян конфитюр от нектарини със сладко бяло вино Просеко,научих,че този гел-фикс Класик може да се използва и за направа на плодови ликьори.
Още две рецепти са жестоко атрактивни за небцето,а именно кетчуп с френско грозде и салса от боровинки за барбекю.

Фиксовете за кисели краставички и туршии ми бяха известни,но не се бях зачитала в тях.Вече смятам,че биха ми били полезни.







                               Новост  ми е продукта Компот фикс.







Трябва да призная,че в началото на семейния живот съм правила компоти.
Постепенно обаче взе да не ми се занимава,най-вече заради тегавото стерилизиране на бурканите.
Ето че Йоткер са ни отменили и в това отношение с този нов фикс,който елиминира нуждата от подваряване на компотите.
Остава да го изпробвам. :)

Друга новост за мен е бурбонската ванилова захар - не съм я  виждала все още в търговската мрежа. 









Още докато отворих пакета с изпратените продукти,моята госпожица възкликна с широко отворени очи - "Иееее,това е супер яко!" и на момента искаше да си направи крем Оле с ягода,който също не бях купувала до сега.







Още веднъж благодаря на Петър Енчев за изпратената колекция продукти и книжки!

22 коментара:

  1. Росинце, да ти е честита наградата! Чудесно звучи всичко, със здраве да си го ползваш и все вкусотии да си твориш.
    Прекрасна вечер ти желая! :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Как забравих желето от пъпеш... Прости ми, Роси, малко съм разсеяна в момента... Не знам колко е рядко, но пък със сигурност е вкусно и различно. Абсолютно сигурна съм, че идеално се вписва на чудните ти десерти. :)
      Лека вечер, изпращам ти много усмивки, Росинце!

      Изтриване
  2. Роси, страхотен подарък и напълно заслужен! Този "компотфикс" ме изуми, него не съм ползвала и виждала никога.Жалко,че у нас няма такова разнообразие от техните продукти, а есенциите ги има в Румъния- цели 7 вида, но нямам път натам за нови, вече са на финала милите....Чакам с нетърпение да видя какви ще ги сътвориш с тези кремчета...

    ОтговорИзтриване
  3. Роси, честито! Днес аз също получих подобен пакет, много се радвам на придобивките! С "компот фикса" преди повече от седмица направих една импровизация-опит с нещо като пюре-нектар от джанки. Изчаквам да мине малко време, за да отлежи и видя крайния резултат. А с получената днес опаковка ще пробвам да направя компот.
    Поздрави и успешен нов ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси, честито!
      Прекрасни продукти, които освен че са вкусни ни спестяват
      и време!
      Съблазни ме рецептата за "кетчуп с френско грозде"
      Прегръдка и хубава сряда!

      Изтриване
  5. Роси, давай бързо рецептата за кетчупа с френско грозде, докато съм на неговата територия,че ми остават броени дни. Честито за подаръците. С нетърпение ще очаквам да споделиш изпитани рецепти с тях. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Много ароматно изглежда, Роси. Не съм планирала да правя тази година сладка и желета, но и аз имам такъв подарък и може да ме изкушиш да пробвам това пъпешово разкошество.

    ОтговорИзтриване
  7. А Бурбонската захар пробвах на кифлички. Станаха разкошни. Скоро ще ги напиша :)

    ОтговорИзтриване
  8. Само френско грозде трябва да се сетя да си набера при мама :)
    Чудно е желето, Роси!
    Продуктите на Доктора отдавна си ги харесвам, доволна съм и ги споменавам всеки път с добро :) Особено фиксовете за сладко и трушии.
    Познай у нас какво се направи веднага, след получената пратка :) Шоколадовото кремче...От девойчето. Въпреки, че имах две Оле-та шоколад в шкафа, но кой да ги види.
    Ако се наканя, в неделя ще пробвам компотения фикс. У нас се ядат 2 вида компоти - праскови и кайсии, при това на нектар, тъкмо ще видя дали ще мога да избягна варенето и на бурканите.
    Прегръдка, другарче мило и хубава сряда ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  9. Много хубав подарък, Роси - със здраве и удоволствие да му се насладите!!!
    И аз си имам едно тяхно мини книжле с идеи за сладка и всяка година си обещавам, че е те сега ще ги пробвам :), но уви си оставам само с добрите намерения, затова и ще се наслаждавам, макар и виртуално, на твоите вкусотии!!!
    Прегръдки, мила - и поздрави на всички :)

    ОтговорИзтриване
  10. Много благодаря на всички за оставените поздравления и вниманието!
    Рецептата за кетчупа от френско грозде ще ви препиша довечера,че са у дома книжките.

    Хубава сряда да е за всички ви! :)

    ОтговорИзтриване
  11. Честита награда, Роси! Полезна, практична и напълно заслужена от кулинар като теб! Желето е чудесно! Усмивки и прегръдки! Слънчеви летни дни! :)

    ОтговорИзтриване
  12. Мисля, че вече 15 години съм привърженик на марката, първо от Германия получавах пакетчета с крем и сухи супи, ако не се лъжа, синът ми още беше бебе - в усилните години 96-а, 97-а.
    Сега си взимам често и пробвам всичко ново, миналата година открих ягодовото Оле и го правя често в по-хладното време, а съвсем наскоро си взех от бурбонската ванилова захар и вече два-три сладкиша ароматизирах с нея:)

    ОтговорИзтриване
  13. Харесвам марката, да ти е честит подаръкът!

    ОтговорИзтриване
  14. Честити придобивки, Роси! И аз харесвам кремчетата им, но се чудя защо в България асортиментът продукти им е малък. Сигурно, защото пазарът ни е малък.

    С пожелание за слънчева седмица от мен :)

    ОтговорИзтриване
  15. Честито, Роси! Вкъщи и аз винаги имам от течните есенции! Даже предпочитам ваниловата течна есенция пред пръчка ванилия :D Смей ми се, но снощи правих торта и естествената ванилия не ми допадна на аромат, та слагах от течната :D

    ОтговорИзтриване
  16. Благодаря ви за честитките,дами!
    Обещах да напиша тук рецептата за кетчуп с нотка на френско грозде,предложена в книжката на Йоткер,ето я :

    Продукти:
    500 мл. нектар от червено френско грозде
    100 мл. доматен сок
    80 мл. винен оцет
    350 гр. доматено пюре
    2 ч.л. горчица
    около 1 ч.л. сол
    1/2 к.л. черен пипер
    1/2 к.л. червен пипер
    240 гр. захар
    1/2 пакет гелфикс Екстра

    Приготвяне:
    Смесете съдържанието на пакетчето гелфикс Екстра с 2 с.л. захар и ги разбъркайте.Прибавете ги към останалите продукти без захарта и ги сложете в тенджерка да заврят при средна температура като разбърквате непрекъснато.След завиране прибавете останалата захар.Кетчупът трябва да ври 5 минути при непрекъснато бъркане ( при нужда отстранете пяната).
    Свалете съда от огъня и веднага разсипете кетчупа в предварително измити и подсушени бурканчета.Затворете ги и ги обърнете с капачката надолу.Оставете ги така 5 минути.

    Съвет: По желание добавете и една глава накълцан кромид лук.

    ОтговорИзтриване
  17. Роси, вкусничко да си похапнете всичко приготвено с Йоткер! Ще възкликна подобаващо "Оле, оле, оле":))) Кетчупа ме заинтригува. Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  18. Роси, и на мен ми липсват много от асортимента на Йоткер, който се предлага извън България, но засега това е положението-ще си ги набавяме от чужбина липсващите. Портокалова есенция имат, както и много други декорации, кремове, и желета.Харесвам продуктите им и винаги имам наличности от тях. Хареса ми предложението ти. А техните гелфиксове не съдържат желатин, а пектин. Всъщност на мен затова ми харесват.И когато нямам техния продукт използвам пектин за сгъстяване на конфитюрите.
    И аз хвърлих око на този кетчуп.

    ОтговорИзтриване
  19. А, така, аз защо не съм те поздравила за вкусните и полезни подаръци, къде ли съм била? Роси, честито, знам, че си от кулинарите, които много уважават тези продукти и доста често ги използваш, затова съм сигурна, че ще сътвориш чудеса с тях! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  20. Снажи,Бети и Кате,благодаря ви,дами!
    Бети,верно било така,сега обърнах внимание,ще се коригирам.
    Сърдечни поздрави,момичета!

    ОтговорИзтриване