16 юли 2013 г.
желе от пъпеш и продуктите на др. Йоткер - един отличен избор
Днес имах удоволствието да получа подарък от представителите на марката Др. Йоткер и бързам да благодаря най-сърдечно на г-н Петър Енчев за поканата да се запозная с някои нови техни продукти !
Др. Йоткер е марка,която едва ли се нуждае от представяне и реклама,
защото е доста популярна,утвърдена на пазара,предпочитана заради постоянното и високо качество.
Ползвала съм почти всичко от техния асортимент и то с успех и съм била винаги доволна.
У дома винаги имам от трите вида течни есенции-лимон,ванилия и ром и съжалявам,че нямат портокалова такава,а толкова я харесвам. Всъщност мисля,че съм виждала извън България,че се предлага,не знам защо у нас не се.
Друго,което имам в наличност в сладкарския шкаф неизменно,това са бакпулвер,какао,желатин,сода бикарбонат,пудинги разни,крем Оле - ванилия и шоколад.
Харесваме и кремчетата Його.
Онова,което открих наскоро в собствен опит и горещо съжалих,че съм се забавила толкова много са гел-фиксовете за конфитюри и желета.
Миналата година ви представих конфитюра от сини сливи и този от праскови .
Това,което ме очарова при тези фиксове е,че те напълно задоволяват изискванията ми към подобен тип продукти :
* мога да си направя сладко с колкото захар ми понася,т.е. с много по-малко от общоприетите кило плод-кило захар ( брррррр,ужас )
*стават гъстички,не ми се разтичат на филийка или в палачинка
*задължително си ги ароматизирам с повечко ванилия,понякога канела или ром,портокалова есенция-зависи какво желе правя и какъв аромат ще му подхожда
*плодовете се запазват осезаеми на вкус,не са разварени
*цвета на конфитюра - е такъв купешки още не съм виждала - ярък ,
натурален,прекрасен
* ползвам ги в щрудели,кифлички и козунаци,сладкото не се разтича при печенето,а изделията не стават клисави
Тази година вече си направих от кайсии,ягоди и череши ( не съм ги снимала,че все по късна доба ги майсторя ).
Остава ми да затворя пак малко от праскови и сини сливи.
Все още не съм ви показвала онова желе от пъпеш с ванилия и есенция портокал,което ви анонсирах тук миналата година,ето го :
Всъщност то ми се получи малко по-рядко,подобно на плодов сос и с него съм снимала един крем в чашки,който обаче не се знае в коя петилетка ще сколасам да покажа.
Това сега няма значение де,исках да отметна,че благодарение на този подарък си дадох сметка,че гел фиксовете са два вида - Класик и Екстра.
Също благодарение на изпратените книжки с информация за продуктите и рецепти установих,че за повече гъстота на желето е добре освен фикса да се добави и пакетче лимонена киселина.
От същите пък книжки,където има страхотни идеи и комбинации за конфитюри като например кайсиев конфитюр с мента или пиян конфитюр от нектарини със сладко бяло вино Просеко,научих,че този гел-фикс Класик може да се използва и за направа на плодови ликьори.
Още две рецепти са жестоко атрактивни за небцето,а именно кетчуп с френско грозде и салса от боровинки за барбекю.
Фиксовете за кисели краставички и туршии ми бяха известни,но не се бях зачитала в тях.Вече смятам,че биха ми били полезни.
Новост ми е продукта Компот фикс.
Трябва да призная,че в началото на семейния живот съм правила компоти.
Постепенно обаче взе да не ми се занимава,най-вече заради тегавото стерилизиране на бурканите.
Ето че Йоткер са ни отменили и в това отношение с този нов фикс,който елиминира нуждата от подваряване на компотите.
Остава да го изпробвам. :)
Друга новост за мен е бурбонската ванилова захар - не съм я виждала все още в търговската мрежа.
Още докато отворих пакета с изпратените продукти,моята госпожица възкликна с широко отворени очи - "Иееее,това е супер яко!" и на момента искаше да си направи крем Оле с ягода,който също не бях купувала до сега.
Още веднъж благодаря на Петър Енчев за изпратената колекция продукти и книжки!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Росинце, да ти е честита наградата! Чудесно звучи всичко, със здраве да си го ползваш и все вкусотии да си твориш.
ОтговорИзтриванеПрекрасна вечер ти желая! :)))
Как забравих желето от пъпеш... Прости ми, Роси, малко съм разсеяна в момента... Не знам колко е рядко, но пък със сигурност е вкусно и различно. Абсолютно сигурна съм, че идеално се вписва на чудните ти десерти. :)
ИзтриванеЛека вечер, изпращам ти много усмивки, Росинце!
Роси, страхотен подарък и напълно заслужен! Този "компотфикс" ме изуми, него не съм ползвала и виждала никога.Жалко,че у нас няма такова разнообразие от техните продукти, а есенциите ги има в Румъния- цели 7 вида, но нямам път натам за нови, вече са на финала милите....Чакам с нетърпение да видя какви ще ги сътвориш с тези кремчета...
ОтговорИзтриванеРоси, честито! Днес аз също получих подобен пакет, много се радвам на придобивките! С "компот фикса" преди повече от седмица направих една импровизация-опит с нещо като пюре-нектар от джанки. Изчаквам да мине малко време, за да отлежи и видя крайния резултат. А с получената днес опаковка ще пробвам да направя компот.
ОтговорИзтриванеПоздрави и успешен нов ден!
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеРоси, честито!
ИзтриванеПрекрасни продукти, които освен че са вкусни ни спестяват
и време!
Съблазни ме рецептата за "кетчуп с френско грозде"
Прегръдка и хубава сряда!
Роси, давай бързо рецептата за кетчупа с френско грозде, докато съм на неговата територия,че ми остават броени дни. Честито за подаръците. С нетърпение ще очаквам да споделиш изпитани рецепти с тях. Поздрави!
ОтговорИзтриванеМного ароматно изглежда, Роси. Не съм планирала да правя тази година сладка и желета, но и аз имам такъв подарък и може да ме изкушиш да пробвам това пъпешово разкошество.
ОтговорИзтриванеА Бурбонската захар пробвах на кифлички. Станаха разкошни. Скоро ще ги напиша :)
ОтговорИзтриванеСамо френско грозде трябва да се сетя да си набера при мама :)
ОтговорИзтриванеЧудно е желето, Роси!
Продуктите на Доктора отдавна си ги харесвам, доволна съм и ги споменавам всеки път с добро :) Особено фиксовете за сладко и трушии.
Познай у нас какво се направи веднага, след получената пратка :) Шоколадовото кремче...От девойчето. Въпреки, че имах две Оле-та шоколад в шкафа, но кой да ги види.
Ако се наканя, в неделя ще пробвам компотения фикс. У нас се ядат 2 вида компоти - праскови и кайсии, при това на нектар, тъкмо ще видя дали ще мога да избягна варенето и на бурканите.
Прегръдка, другарче мило и хубава сряда ти пожелавам!
Много хубав подарък, Роси - със здраве и удоволствие да му се насладите!!!
ОтговорИзтриванеИ аз си имам едно тяхно мини книжле с идеи за сладка и всяка година си обещавам, че е те сега ще ги пробвам :), но уви си оставам само с добрите намерения, затова и ще се наслаждавам, макар и виртуално, на твоите вкусотии!!!
Прегръдки, мила - и поздрави на всички :)
Много благодаря на всички за оставените поздравления и вниманието!
ОтговорИзтриванеРецептата за кетчупа от френско грозде ще ви препиша довечера,че са у дома книжките.
Хубава сряда да е за всички ви! :)
Честита награда, Роси! Полезна, практична и напълно заслужена от кулинар като теб! Желето е чудесно! Усмивки и прегръдки! Слънчеви летни дни! :)
ОтговорИзтриванеМисля, че вече 15 години съм привърженик на марката, първо от Германия получавах пакетчета с крем и сухи супи, ако не се лъжа, синът ми още беше бебе - в усилните години 96-а, 97-а.
ОтговорИзтриванеСега си взимам често и пробвам всичко ново, миналата година открих ягодовото Оле и го правя често в по-хладното време, а съвсем наскоро си взех от бурбонската ванилова захар и вече два-три сладкиша ароматизирах с нея:)
Харесвам марката, да ти е честит подаръкът!
ОтговорИзтриванеЧестити придобивки, Роси! И аз харесвам кремчетата им, но се чудя защо в България асортиментът продукти им е малък. Сигурно, защото пазарът ни е малък.
ОтговорИзтриванеС пожелание за слънчева седмица от мен :)
Честито, Роси! Вкъщи и аз винаги имам от течните есенции! Даже предпочитам ваниловата течна есенция пред пръчка ванилия :D Смей ми се, но снощи правих торта и естествената ванилия не ми допадна на аромат, та слагах от течната :D
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви за честитките,дами!
ОтговорИзтриванеОбещах да напиша тук рецептата за кетчуп с нотка на френско грозде,предложена в книжката на Йоткер,ето я :
Продукти:
500 мл. нектар от червено френско грозде
100 мл. доматен сок
80 мл. винен оцет
350 гр. доматено пюре
2 ч.л. горчица
около 1 ч.л. сол
1/2 к.л. черен пипер
1/2 к.л. червен пипер
240 гр. захар
1/2 пакет гелфикс Екстра
Приготвяне:
Смесете съдържанието на пакетчето гелфикс Екстра с 2 с.л. захар и ги разбъркайте.Прибавете ги към останалите продукти без захарта и ги сложете в тенджерка да заврят при средна температура като разбърквате непрекъснато.След завиране прибавете останалата захар.Кетчупът трябва да ври 5 минути при непрекъснато бъркане ( при нужда отстранете пяната).
Свалете съда от огъня и веднага разсипете кетчупа в предварително измити и подсушени бурканчета.Затворете ги и ги обърнете с капачката надолу.Оставете ги така 5 минути.
Съвет: По желание добавете и една глава накълцан кромид лук.
Роси, вкусничко да си похапнете всичко приготвено с Йоткер! Ще възкликна подобаващо "Оле, оле, оле":))) Кетчупа ме заинтригува. Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеРоси, и на мен ми липсват много от асортимента на Йоткер, който се предлага извън България, но засега това е положението-ще си ги набавяме от чужбина липсващите. Портокалова есенция имат, както и много други декорации, кремове, и желета.Харесвам продуктите им и винаги имам наличности от тях. Хареса ми предложението ти. А техните гелфиксове не съдържат желатин, а пектин. Всъщност на мен затова ми харесват.И когато нямам техния продукт използвам пектин за сгъстяване на конфитюрите.
ОтговорИзтриванеИ аз хвърлих око на този кетчуп.
А, така, аз защо не съм те поздравила за вкусните и полезни подаръци, къде ли съм била? Роси, честито, знам, че си от кулинарите, които много уважават тези продукти и доста често ги използваш, затова съм сигурна, че ще сътвориш чудеса с тях! Поздрави!
ОтговорИзтриванеСнажи,Бети и Кате,благодаря ви,дами!
ОтговорИзтриванеБети,верно било така,сега обърнах внимание,ще се коригирам.
Сърдечни поздрави,момичета!