В предходната публикация анонсирах,че едната консерва аншоа от Лидъл ще използвам за spaghetti alla puttanesca по рецепта на Дж. Оливър .
Като се замисля италианската кухня е дала щедър принос в световната кулинарна класика.В така популярната рецепта присъстват каперси,които аз пропуснах,защото не обичам,но вие можете да добавите.
Препоръчва се да са изкиснати,за да не добавят допълнителна соленост и киселина към соса.
Продукти :
500 гр. спагети или друг вид суха паста ( може и с прясна )
400 мл. готов доматен сос за паста
2-3 скилидки чесън
2 филенца аншоа
2-3 с.л. зехтин
2 шепи нарязани обезкостени маслини
млян черен пипер
босилек
сушен риган
настърган пармезан - за поръсване
опция - каперси
Приготвяне:
Сложете спагетите да се варят в кипяща,подсолена вода.
През това време пригответе соса.
За целта в малко зехтин запържете до златисто нарязания на филийки чесън.
Добавете маслините и филенцата аншоа.
След минута следват доматения сос ,черен пипер,сушен риган и нарязан на едро пресен босилек.
Ако соса се сгъсти прекалено, добавяйте му по малко от водата,в която се варят спагетите.
Отцедете пастата и я прибавете към соса,разбъркайте внимателно.
Сервирайте веднага като поръсите всяка порция с пресен пармезан и босилек.
Роси, ама какви снимки само! Обядвах, а пак огладнявам при вида им... Чудесно изглежда!
ОтговорИзтриванеПрегръдки, другарче!
Разкошна паста! Толкова съм гладна, невероятно ме изкуши, Роси :)
ОтговорИзтриванеАз и без това съм фен на всичко тестенко, а пастите са едни от най-големите ми фаворити във всякакви варианти! Ще пробвам задължително рецептата!
Прегръдка :)
много апетитно предложение, Роси!
ОтговорИзтриваневземам си виличката и се нареждам :)
Дай една порция насам,Роси-много обичам спагети....
ОтговорИзтриванеАх, Роси какви спагети си сервирала! Чудни! Чудесни са!
ОтговорИзтриванеХубава вечер!
Любимите спагети в класика вариант:) Чудесни са, Роси!
ОтговорИзтриванеЧудесни, точно за вечеря, Роси! Прекрасни снимки! Хубаво утре, мила! :)
ОтговорИзтриванеПриказна вечеря за топлите вечерри. Пък и се настройвам на гръцка вълна;)
ОтговорИзтриванеПрегръни се, Роси!
Елегантно, лятно и много вкусно предложение, Роси! Комплименти, мила!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви за вниманието,дами!
ОтговорИзтриванеВчера се възползвах от гръцката седмица доволно,а лозовите им сарми се оказаха наистина превъзходни и съжалих,че не взех повече,препоръчвам ви ги и аз.
Хубав ден!
Ей, как ми даде идея за утрешните пълнозърнести спагети! Тъкмо се чудех с какъв сос да ги поднеса!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Нали това е целта,Инче,да си обменим идеи,много се радвам,че тази ти идва точно навреме и да ви е сладко!Поздрави и хубаво утре!
ИзтриванеНаистина беше навреме! Замених аншоата и пармезана с русенско варено и кашкавал (това имах под ръка) и стана чудно ястие! Благодаря за идеята!
ИзтриванеПрепоръчай ми марка русенско варено,Инче,не съм го хапвала от соц. времена.
ИзтриванеМного, много лятно и вкусно предложение! Наздраве, Роси! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти,скъпа!Сърдечен поздрав!
ИзтриванеМного вкусно, Роси! Много!
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмивки!
Благодаря ти,Или,сърдечни поздрави и на теб!
Изтриване