Продукти :
13 еклерчета
13 кръгли бисквити без дупка
2 яйца
90 гр. черен шоколад
1/2 ч.ч. захар
150 мл. прясно мляко
50 мл. олио
40 гр. разтопено масло
1 ч.ч. брашно
настъргана кора на 1 портокал
1 ванилия
1 ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в малка тенджерка с тежко дъно.
Сложете по 1 ч.л. масло върху всяка бисквитка .
Към останалото масло в тенджерката добавете начупения на дребно шоколад и бъркайте на слаб огън,докато се разтопи.
Изчакайте сместа леко да се охлади и сложете едно след друго двете яйца,след всяко разбърквайте.
Добавете захарта,кората от портокала,млякото и олиото,ванилията и накрая брашното с бакпулвера.Хомогенизирайте.
Добавете захарта,кората от портокала,млякото и олиото,ванилията и накрая брашното с бакпулвера.Хомогенизирайте.
Печете мъфините в предварително загрята на 170 гр. фурна,до суха клечка,но гледайте да боднете извън еклера.
Охладете на решетка и поръсете с пудра захар.
По желание вместо пудра захар, можете да шприцовате върху мъфините по една розичка от бита сметана.Идеята за тази рецепта дойде от един шоколадов кекс с еклери,който харесах преди много време в бг-мама и направих под формата на мъфини.
Когато съм писала черновата не съм запазила линк към източника.
Убих се да го търся из нета и намерих само това , но не е моят източник,защото там рецептата е качена през 2013 г. , а моите снимки отлежават от края на 2011 г.
Ако някой има идея от къде съм се вдъхновила ,моля да ми подскаже,за да приложа линк.
Ей това е изненада, пълно удоволствие и от всичко в една хапка, великолепна идея! Прегръдка, мноого голяма!
ОтговорИзтриванеМного интересна (отново) идея с еклерите, Роси! Имам въпросче - замразени ли са, или не еклерите, когато ги слагаш?
ОтговорИзтриванеНе знам от кога ти отлежават снимките, но са чудесни с този фон, чиния и чашки на точки :) Розово и сладко!
Прегръдка и лека нощ :)
добре че снимките не са като храната,могат да отлежават с години :) без да им се отрази,освен ако не ги затрия междувременно
ИзтриванеПепи,чашките и чинийките са ми подарък от Катерина от Банкя,бах анонсирала това преди години.Много са сладурски и се получи добра композиция,благодаря ти,че забеляза и отбеляза,много ме зарадва!
Еклерчетата са замразени от Кауфланд и ги сложих без да ги размразявам.Но точно тези са с някакъв въздушен крем,който почти се изпари при печенето.Най-добре с домашни еклери или някакви по-качествени с хубав сладкарски крем.
Прегръдка и от мен!
Изглеждат много добре, Роси! И много вкусни.
ОтговорИзтриванеЗа съжаление не мога да ти помогна с рецептата, въпреки че от 7 години се подвизавам в бг-мамма.
Поздрави и усмихнат ден!
Идейна рецепта,Роси!Прегръдки и слънчев ден:)!
ОтговорИзтриванеРоси, със сигурност бих хапнала няколко кексчета! Харесва ми съчетанието на текстурите и изненадата вътре!
ОтговорИзтриванеМного интересна идея, Роси, предизвикателна при това! :)
ОтговорИзтриванеБлаженство на квадрат, Роси!!! Обичам вкусотии с изненада, а твоите са от най-изкусителните :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и прегръдки, мила - и целувки за девойката!!!
Много ви благодаря за отделеното време да надникнете отново при мен,момичета!
ОтговорИзтриванеРадвам се на одобрението ви!
Пожелавам на всички усмихнат ден и ви изпращам голяма дружеска прегръдка!
Чудесни мъфини, Роси! Мога да си представя само колко сочни стават с тези еклерчета вътре. Идеята е просто чудесна и по-честичко ни показвай такива поостарели снимки :)
ОтговорИзтриванеМного оригинално! Представям си, и прекрасния вкус, и изненадата вътре! Поздравления!
ОтговорИзтриванеНежни снимки и предполагам много интересни на вкус кексчета. Идеята е фантастична, Роси! Поздравления!
ОтговорИзтриванеМного усмивки и хубаво настроение ти желая!
Страхотна идея, Роси! Разкошни са станали!
ОтговорИзтриванеРоси, може ли да си открадна от тези шоколадови облачета... Толкова пухкави да изглеждат! И определено ще е било вкусотия! И как пък от 2011... Значи си си роден талант в стайлинга още от самото начало, страшно ми хареса как си нагодила всичко. :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки, другарче!
Ама хич не ме вълнува от къде е вдъхновението ти! Важно е, че това е твоето изпълнение и снимки!
ОтговорИзтриванеФантасични съставки! Бих си взела с голямо удоволствие за сутрешното кафенце! Прегръдки Лекси*)
Роси, много сладурски мъфинки с изненадки. ММмм, изглеждат превъзходно. Поздрави!
ОтговорИзтриванеСтрахотни - разкошна комбинация, Роси,
ОтговорИзтриванехаресах и свежото ризото, но тези мъфинчета са невероятни,
като оригинална идея и изкушаващо изпълнение...
Поздрави за теб и хубаво лято!
Оле, не стига, че мъфинки, ами и бисквитки и еклери и то направени от теб, Роси, не бих могла да устоя и долитам от Париж:))) Страшно вкусни снимки, къде ги кри досега? Прегръдки и прекрасни почивни дни, мила!
ОтговорИзтриванеЕха, чудесно си използвала идеята! Снимките са толкова апетитни и приканващи!
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
Тези мъфини са истинско блаженство! Невероятна си, Роси! Снимала си ги точно по мой вкус - в розовата гама и с тези сладурски прибори! Ама как ти дава сърце 3 години да ги оставиш да отлежават!!! Ех, водолейска му работа!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Страаааашни!!! Любопитна съм как изглеждат в разрез :). А еклерчетата имат ли пълнеж?
ОтговорИзтриванеМного топли думи от всички,благодаря ви,с тях усмихнахте деня ми!
ОтговорИзтриванеДианка,еклерите имат пълнеж,можеш да използваш готови или домашни.
Поздрави на всички и пожелание за успешен вторник!