7 януари 2015 г.
дип с печени чушки и извара
Продукти:
6-7 печени белени чушки
80 гр. краве сирене
200 гр. извара
1 скилидка чесън
40 гр. орехи (по желание )
3-4 с.л.зехтин
3 с.л. с връх едро смляна лютеница
щипка млян черен пипер
Приготвяне:
Сложете орехите в блендера и пулсирайте няколко пъти, докато се надробят на едро.
Добавете всички останали продукти и отново пуснете блендера,докато всичко се хомогенизира.
Не е нужно пастета да става съвсем гладък и фин,аз го харесвам като е смлян на по-едро.
Може да добавите и магданоз.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Аз всякак го харесвам, рецептата е много вкусна:)...благодаря, че ми я напомни, Роси!
ОтговорИзтриванеПрегръдка с пожелание за топла и уютна вечер!
Това ще е чудесно с препечена филийка, нали, Роси? :) Много апетитно сосче!
ОтговорИзтриванеПрепоръчвам ти някога да опиташ и този - http://www.menumag.bg/recepta/oktopod-na-skara-sys-sos-ot-pecheni-chushki . Според Ивето е много подходящ за месо, а според мен е чудесен и само върху филийка хляб. Опитай го, ако имаш възможност, с пушения червен пипер.
Прегръдки, другарче! :)
Вкусно, ароматно и както в твой стил красиво поднесено,
ОтговорИзтриванеблагодаря за чудесната идея, Роси!
Поздрави за теб и хубава вечер!
Вкуснотийско....Прегръдки,Роси!
ОтговорИзтриванеОбожаваме чушки у дома и задължително ще се изпрабва, Роси!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Е, много ми харесва как поднасяш всичко с финес, винаги добавяш нещо от теб. Ей тази розичка, където си я врътнала отгоре, например. Страхотен е дипа, много вкусен. Поздрави!
ОтговорИзтриванеНяма как да му устои човек, чуден е!
ОтговорИзтриванеРазкош си сътворила, Роси! Голяма прегръдка! :)
ОтговорИзтриванеМного обичам такова, а твоето само като го гледам - и огладнявам :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и прегръдки на всички, Роси!!!