21 юни 2015 г.

запечени кайсии с козе сирене






Това фино предястие може да приготвите изключително лесно и бързо с минимален набор продукти  .
Аз го овкусих само с млян черен пипер,но повече би му подхождал млян бял или розов пипер.А също и ако ви се намира сушена горска мащерка.
Купешката или култивирана мащерка не върши работа,тя има дъх близък до този на чубрицата,а горската мащерка е с леко сладникава нотка,която приляга изключително добре на този вид предястия.








Продукти:

4 едри твърди кайсии
100 гр. козе сирене
млян бял,черен или розов пипер

за гарниране: течен мед или балсамова редукция








Приготвяне:

Загрейте фурната на 190 гр.
Разполовете измитите кайсии,махнете костилката им и ги подредете в малка тавичка .
Върху всяка кайсия сложете от козето сирене и поръсете с млян бял,черен или розов пипер (ако ви се намира - поръсете и със сушена горска мащерка) .
Запечете кайсиите за 10 мин.
Поднесете ги гарнирани с тънка струйка течен мед или с балсамова редукция.



12 коментара:

  1. Съвсем по мой вкус, са тия прелестни кайсии, Роси!! Имам малко козе сирене и точно се чудех с какво нещо по-специално да го запека :)
    Прекрасна нова седмица ти желая и прегръдки за всички!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Сочните и сладки плодове са вкусни с ароматно сиренце. Но запечени имат някак по-различен чар. :) Да кажем - разтапящ... :) Изглеждат чудесно тези кайсийки, Роси! А снимките ти са все по-красиви и апетитни!
    Усмихната и спорна седмица ти пожелавам, Росинка! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Може да играе ролята не само на предястие, ами и на десерт. Много вкусно изглежда, Роси!
    А като са охладени все така вкусни ли са или задължително е добре да се консумират топли?
    Поздрави и усмихната седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесна идейка, Роси! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Габи,всякак са вкусни,само трябва да се внимава да се пекат за кратко,защото ако омекнат прекалено,кайсиите ще се скашкат.Трябва да останат леко хрупкави.
    Габи,Мина,Гери и Траяна,благодаря ви,дами,много сте мили!Прекрасна нова седмица и на вас!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря за отговора! Ще ги опитам тези дни! Поздрави!

      Изтриване
  6. разкош на квадрат! Печен плод със сирене и мед :) Само кайсии не съм пекла със сирене, Роси, но скоро ще поправя тази несправедливост. Прекрасно си ни ги поднесла!
    Прегръдка, мила и хубав вторник!

    ОтговорИзтриване
  7. Много вкусно! И с козе сирене!- перфектни са Роси! С горската мащерка още повече, аз си пекнах и поръсих с лавандула и също много ми хареса.
    За култивираната мащерка си е точно така. Преди години си засях от семена, а в градината имам и горска. Различаван се много и в аромата и в твърдостта на листенцата. Предпочитам горската.

    ОтговорИзтриване
  8. Росинка, ако знаеш само колко апетитно ми изглеждат тези творения!
    Много обичам съчетанието на сладко и солено, а печеното козе сирене ми е слабост и заема специално място в сърцето ми! :))
    Поздрави и прегръдки, мила Роси!

    ОтговорИзтриване
  9. А на мен ми се подмята ли подмята козето сирене...

    ОтговорИзтриване
  10. Интересно предястие! Два любими продукта в едно. Никога не съм срещала досега такава рецепта.
    Отбелязано - ще се пробва :)

    ОтговорИзтриване
  11. Пепи,Ели,Бети,Весе и Дари,благодаря ви,момичета,радвам се,че ви допада рецептата и ви е по вкуса и на вас!

    ОтговорИзтриване