21 юни 2015 г.
запечени кайсии с козе сирене
Това фино предястие може да приготвите изключително лесно и бързо с минимален набор продукти .
Аз го овкусих само с млян черен пипер,но повече би му подхождал млян бял или розов пипер.А също и ако ви се намира сушена горска мащерка.
Купешката или култивирана мащерка не върши работа,тя има дъх близък до този на чубрицата,а горската мащерка е с леко сладникава нотка,която приляга изключително добре на този вид предястия.
Продукти:
4 едри твърди кайсии
100 гр. козе сирене
млян бял,черен или розов пипер
за гарниране: течен мед или балсамова редукция
Приготвяне:
Загрейте фурната на 190 гр.
Разполовете измитите кайсии,махнете костилката им и ги подредете в малка тавичка .
Върху всяка кайсия сложете от козето сирене и поръсете с млян бял,черен или розов пипер (ако ви се намира - поръсете и със сушена горска мащерка) .
Запечете кайсиите за 10 мин.
Поднесете ги гарнирани с тънка струйка течен мед или с балсамова редукция.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Съвсем по мой вкус, са тия прелестни кайсии, Роси!! Имам малко козе сирене и точно се чудех с какво нещо по-специално да го запека :)
ОтговорИзтриванеПрекрасна нова седмица ти желая и прегръдки за всички!!!
Сочните и сладки плодове са вкусни с ароматно сиренце. Но запечени имат някак по-различен чар. :) Да кажем - разтапящ... :) Изглеждат чудесно тези кайсийки, Роси! А снимките ти са все по-красиви и апетитни!
ОтговорИзтриванеУсмихната и спорна седмица ти пожелавам, Росинка! :)
Може да играе ролята не само на предястие, ами и на десерт. Много вкусно изглежда, Роси!
ОтговорИзтриванеА като са охладени все така вкусни ли са или задължително е добре да се консумират топли?
Поздрави и усмихната седмица!
Чудесна идейка, Роси! Поздрави!
ОтговорИзтриванеГаби,всякак са вкусни,само трябва да се внимава да се пекат за кратко,защото ако омекнат прекалено,кайсиите ще се скашкат.Трябва да останат леко хрупкави.
ОтговорИзтриванеГаби,Мина,Гери и Траяна,благодаря ви,дами,много сте мили!Прекрасна нова седмица и на вас!
Много ти благодаря за отговора! Ще ги опитам тези дни! Поздрави!
Изтриванеразкош на квадрат! Печен плод със сирене и мед :) Само кайсии не съм пекла със сирене, Роси, но скоро ще поправя тази несправедливост. Прекрасно си ни ги поднесла!
ОтговорИзтриванеПрегръдка, мила и хубав вторник!
Много вкусно! И с козе сирене!- перфектни са Роси! С горската мащерка още повече, аз си пекнах и поръсих с лавандула и също много ми хареса.
ОтговорИзтриванеЗа култивираната мащерка си е точно така. Преди години си засях от семена, а в градината имам и горска. Различаван се много и в аромата и в твърдостта на листенцата. Предпочитам горската.
Росинка, ако знаеш само колко апетитно ми изглеждат тези творения!
ОтговорИзтриванеМного обичам съчетанието на сладко и солено, а печеното козе сирене ми е слабост и заема специално място в сърцето ми! :))
Поздрави и прегръдки, мила Роси!
А на мен ми се подмята ли подмята козето сирене...
ОтговорИзтриванеИнтересно предястие! Два любими продукта в едно. Никога не съм срещала досега такава рецепта.
ОтговорИзтриванеОтбелязано - ще се пробва :)
Пепи,Ели,Бети,Весе и Дари,благодаря ви,момичета,радвам се,че ви допада рецептата и ви е по вкуса и на вас!
ОтговорИзтриване