Днешната юбилейна публикация под номер 500 в блога съм избрала да отбележа с една чудесна рецепта на Милена ,за която сърдечно й благодаря!
Продукти за порцията от снимките:
3 броя калмари-туби
250 гр. готов доматен сос ( за паста)
1/3 зелена чушка
1/3 червена чушка
1 морков
50 мл. бяло вино
2 стръка пресен лук
2 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
сол,черен пипер,босилек и магданоз
щипка лют червен пипер-по желание
Приготвяне:
Почистете калмарите от тънката ципа.
Нарежете ги на шайби.
Нарежете на дребно чушките,лука,чесъна и моркова.
Сотирайте чесъна ,моркова и чушките в зехтина.
Сложете капака,защото чушките пръскат много.
Когато се запържат добавете калмарите.
Гответе ги 2 минути и добавете виното.
Продължете готвенето още 3-4 мин.,докато се изпари алкохола.
Добавете доматения сос и лука.
Ако има нужда долейте малко вода.Посолете.
Похлупете съда и оставете да се готви още 5 мин.
Подправете ястието с наситнените босилек и магданоз,малко млян черен пипер и по желание -щипка лют пипер.
Аз предпочитам калмарите с по-малко сос,но ако искате да си топите с препечени филийки,може да добавите повече вода при готвенето и ако се налага,сгъстете соса с чаена лъжичка натурално нишесте,размито в малко вода.
Сервирайте ястието топло с чаша охладено бяло вино или розе.
А може и с биричка. :-)
Роси, така замириса на море и лято от тази публикация! Истинска прелест! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеЧестита 500-тна публикация, Роси!!! Прекрасна рецепта за прекрасен повод :), а снимките са повече от прекрасни!!! Желая ти още много по 500, мила!!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и целувки, мило другарче :)
За мен с биричка, моля :)
ОтговорИзтриванеАз освен панирани, по друг начин калмари не съм приготвяла, но мисля, че на този вариант у дома никой не би устоял. Много ми харесва рецептата, Роси!
Прегръдка!
Оууее :) Това ще се хареса и у нас :) доматени сосове обичаме, а твоето предложение за калмари, Роси, няма как да пропусна. Много изкушаваща снимка с тиганчето е :) Да го отмъкна, дано няма друг, минал преди мен и придърпал го :)
ОтговорИзтриванеПрегръдка, другарче мило и хубав край на седмицата!
А може и само натюр (само ястието, без напитка), нали? :) Защото, сигурна съм, е много вкусно и питателно.
ОтговорИзтриванеЧестита публикаци №500, Роси! Пожелавам ти да са много повече, а вдъхновението да расте с тях. :)
Прегръдки, другарче!
Чудесни калмари, Роси!
ОтговорИзтриванеХубав петък!
Много лятно и апетитно ястие, Роси! Посрещаш лятото много изкушаващо! :)
ОтговорИзтриванеИ честита 500-тна публикация! Още много вдъхновяващи публикации ти пожелавам! :)
Прегръдка!
Росиии! Идвам ти на гости! От вчера ми се върти тази снимка във фейса! Може ли да ме изкушаваш така с тези калмари?!?!? Идвам с бирата или виното...което предпочиташ!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
А тук 500 аплодисмента за рецептата, с пожелания и за 5000 и 50 000:))). Обичам ги тези морски изкушения, рецептата е супер. Поздрави!
ОтговорИзтриванеКомплименти,Роси!
ОтговорИзтриване:)Благодаря и прегръдки !
Невероятно вкусно ми се вижда, Роси! Поздрави!
ОтговорИзтриванеЧудни калмари, нареждам се и аз за малко лютичко! Честита публикация номер 500, Роси! Неспиращо вдъхновение и много щастие! Приятен уикенд!
ОтговорИзтриванеЧестита 500 публикация Роси ! Продължавай да радваш почитателите си с нови и вкусни кулинарни изненади и творения.Нека вдъхновението те спохожда винаги при приготвянето и публикуването на всяка рецепта.Никога не сме приготвяли калмари у дома, дори не знам как се почистват.Но ястието е чудесно за всички любители на морската храна.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Роси, първо - честита ти публикация с номер 500! Още 500 по 500 ти пожелавам! Ястието е просто мечта! Не съм яла калмари приготвени по този начин, но снимките не оставят много на въображението. сигурна съм, че много вкусно! Поздравления, мила!
ОтговорИзтриванеАх, вие дразнителки, такива! :) Разкошни са, Роси, разкошни!
ОтговорИзтриванеС 500 рецепти можеш спокойно и рецептурник да издадеш, мила и то какъв само! Поздравления!
Прегръдки!
Честита ти юбилейна публикация, Роси!
ОтговорИзтриванеЖелая ти безкрайно кулинарно вдъхновение и предизвикателства! И много усмивки и добри приятели на страниците на блога ти! Комплименти, както за това ястие, така и за всичко, което с много труд и желание си публикувала в това прекрасно местенце!
Роси, прекрасно предложение за началото на лятото и за твоята 500 публикация!
ОтговорИзтриванеРазкош ... с настроение, вкус и аромат на лято, с вдъхновение, стил и финес.
Поздравления за теб, вдъхновение за още много пъти над 500.
Достойна рецепта за юбилейна публикация :)
ОтговорИзтриванеОще много по 500! Целувки от мен!
Най-сърдечно благодаря на всички за поздравленията,комплиментите и пожеланията!
ОтговорИзтриванеХубава неделя ви пожелавам!
Роси, приеми с малко закъснение и от мен 500 поздравления за всяка една от чудесните ти рецепти! А тази ми хареса много!
ОтговорИзтриванеПрегръдка! Хубав неделен следобед!
Честита 500-тна публикация! Прекрасна рецепта!
ОтговорИзтриванеПожелавам ти още много вдъхновение за нови вкусни и красиво поднесени ястия!
Прегръдка!
Ваня и Инче,благодаря ви,момичета!Прегръдки и от мен за вас!
ОтговорИзтриванеБлагодаря и за тази рецепта, Роси! Обожавам калмари, но рецептите по които ги приготвям се броят на пръстите на едната ми ръка. По-точно 2 рецепти правя. На коктейл и панирани. Ха ха
ОтговорИзтриванеКрайно време е да опитам нещо ново, примерно като тази рецепта.
Дари,аз пък не съм опитвала на коктейл,дано споделиш как ги приготвяш.Надявам се да ти харесат и в този вариант,аз и миди обожавам с доматен сос.
Изтриване