29 юни 2015 г.

соленки със сирене котидж и чедър






За тези разкошни соленки сърдечно благодаря на Еви!
Без съмнение за мен това са най-вкусните соленки ,които съм опитвала до сега и ви ги препоръчвам горещо!



Продукти:

1 яйце размер L
150 гр. меко краве масло
300 гр. брашно
1/2 п. ( 5 гр.) бакпулвер
1 ч.л. сол
1 ч.л. сух риган
щипка смлян черен пипер
50 гр. настъргано сирене Чедър (може да замените с кашкавал)
200 гр. сирене Котидж







Приготвяне:

Настържете сиренето Чедър и го размесете с брашното,солта,ригана,черния пипер и бакпулвера.
Така чедъра няма да стане на топка в тестото,а ще се разпредели равномерно.
Добавете яйцето и маслото, и стрийте с длани до маслени трохи.
Накрая сложете сиренето Котидж и омесете компактно тесто.
С влажни ръце откъсвайте и оформяйте топчета тесто .
Подредете ги на разстояние 2 см. в тава,покрита с пекарска хартия.
Изпечете соленките в загрята на 180-190 градуса фурна до златисто ( около 20 мин.).
Охладете ги на решетка,след което ги подредете в поднос.




20 коментара:

  1. Нареждам се за едничка, докато има още. ;) Как хубво са се наредили само, а и снимките как греят! Чудни са се получили, Роси, прегръдки! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Фаворитът ми за тази седмица! :-) Прекрасни са, Роси!

    ОтговорИзтриване
  3. Изглеждат много вкусни Роси! По визията почти ми напонят за едни рошави бисквити, които правя. Непременно ще опитам и тези.
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Сигурна съм, че ще ни харесат!
    Хубав вторник, Роси :)

    ОтговорИзтриване
  5. Изглеждат страхотно, Роси! След такава вкусна реклама, може ли да им устои човек! Притрябват ли ми соленки, тези ще направя!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  6. Явно няма да е останала нито трохичка от тези вкусни соленки,но минавам само да ти кажа,Роси,че са просто неустоими,съдейки и по вид и по състав....,записвам рецептата:)!
    Прегръдки:)))))

    ОтговорИзтриване
  7. Лесно, бързо и явно доста вкусно:) Чудесни са, Роси!

    ОтговорИзтриване
  8. Разкошни са, Роси! Още веднъж благодаря за доверието! Голяма прегръдка! :)

    ОтговорИзтриване
  9. Соленките с крема сирене са ми любими, а представям си само тук за какво чудо иде реч. Ами неустоими са, Роси, а и щом Ева има пръст в тази работа, не мога да нахваля картинката просто:)! Изкусителна работа, откъдето и да я погледнеш. Прегръдки, вълшебнице!

    ОтговорИзтриване
  10. Как приканват човек да ги опита! Страхотни са!
    Слънчев месец юли, Роси!

    ОтговорИзтриване
  11. Видях ги при Ева тези бижута Роси ... ще се пробват, видно е :)
    Поздрави и голяма прегръдка :)*

    ОтговорИзтриване
  12. Благодаря на всички ,че наминахте да ме зарадвате с вниманието си и на Еви,че допринесе отново за вкусното похапване у дома!Рецептата е разкошна и веднага влезе в графа любими,препоръчвам я и на вас!Хубава неделя,дами!

    ОтговорИзтриване
  13. Изглеждат божествено!! не знам кога ще намеря време да ги приготвя на народа вкъщи, но и при теб, и при Ева, поне си наситих визуално сетивата!! Прекрасни снимки, Роси - така подканящо апетитни!!
    Прегръдкииии :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Съвсем малко време ще ти трябва за приготвянето им,така че грабвай кутийка Котидж и да ви е вкусно,скъпа!

      Изтриване
  14. Здравейте,не съм много на ти с тестените изделия,но тези сиренки ме грабнаха и искам да попитам може ли да се замеси тестото от предната вечер,а да се изпекат сутринта?Това всъщност съм се чудела за всички тестени неща-дали има проблем,ако се замесват от вечерта,а да се пекат сутринта,защото обикновено никога нямам време сутрин за цялата направа,а все пак няма нищо по-хубаво да се хапват топли.
    Благодаря предварително!

    ОтговорИзтриване
  15. Тестата за соленки могат да се приготвят от вечерта за сутринта. И това може да замесите вечерта, че даже и да оформите соленките на топчета и да ги изпечете сутринта. Дано ви харесат, да ви е сладко!

    ОтговорИзтриване
  16. Много благодаря,довечера запретвам ръкави:).А същото ли е и с теста за питки,кифлички...?

    ОтговорИзтриване
  17. За питки и кифлички се ползва тесто с мая,като то може да втасва през нощта в хладилника,но си има специфики и трябва да се спазва съответната рецепта,в която да е описано в какви пропорции да замесиш и как да процедираш.

    ОтговорИзтриване