8 май 2011 г.

пиле по селски




Рецептата за тази вкусна гозба е на Пепи,но аз някак си я бях пропуснала в нейния блог,докато не я представи Траяна.
Благодарностите ще са и за двете,защото всяка има своя принос да й се насладим у дома!!






Продукти за 2 порции:

4  пилешки подбедрици
около 350 мл. едро пасирани домати
3-4 с.л. олио или зехтин
сол,дафинов лист,черен пипер,червен пипер,щипка сушен риган
1-2 скилидки + 2 стръка пресен чесън,
1 голяма глава лук
1/2 ч.л. мед

за гарнитурата: 4 картофа + бучка масло + сол






Приготвяне:

Овкусете бутчетата със сол,червен и черен пипер.Аз им поръсих и по малко мадраско къри.
Запържете ги в малко загрята мазнина и ги извадете в чиния.
В същата мазнина задушете нарязаните лук и чесън.
Когато омекнат, добавете пасираните домати,посолете,овкусете с подправките / без меда / и върнете бутчетата в съда,похлупете и оставете ястието да къкри на слаб огън около 30-40 мин.




През това време сварете картофите във вряща подсолена вода,нарязани на кубчета,отцедете ги и им сложете бучка масло.Аз бих им добавила и магданоз или копър,ако имах :) .

Когато месото на бутчетата дава знак,че е готово, подсладете соса с 1/2 ч.л. мед и разбъркайте,за да се убие киселината на доматите.
Може да сервирате ястието само с месце и сос :





Или с месце,сос и картофки :



13 коментара:

  1. Ще ми се да се пресегна за едното бутче :)
    Много сгряващи снимки...
    Поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти,Зори!
    А на мен ми се прииска да се пресегна за филийка с дип от чушки и извара :)) !

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Пиленцето е невероятно, просто и при теб се е получило чудничко!
    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Знам колко е вкусно това! Много апетитни снимки! Хубава седмица, Еликсир!

    ОтговорИзтриване
  5. Ястието изглежда много вкусно , и сосчето е много апетитно!

    ОтговорИзтриване
  6. Ммммм изглежда мнооого вкусно Еликсирче !
    Поздрави и хубава седмица ! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Еликсир, това е любимата ми "манджичка" с пиле - с колкото повече лук, толкова по-добре.
    Страхотно изглежда, поздрави!

    ОтговорИзтриване
  8. Страхотно изглежда ммммммм, много я обичаме в къщи тази гозба.Сега и аз ще им спретна една такава:)
    Прегръдки ....

    ОтговорИзтриване
  9. Ох, как фантастично изглежда!!! - представям си вкуса му!! Снимките ти са невероятни, Елексирче - мога да доловя аромата на "манджичката" ти през монитора :)!!!

    ОтговорИзтриване
  10. Ехеее,Траяна,Гуинет,Аелис,Събинка,Мариетка,Зиче и Мина,колко ме зарадвахте ,момичета!Най-вече ,че ви харесаха снимките ми!А пиленцето верно е много вкусничко и ароматно,за който харесва такъв тип гозби!
    Прегръдки за всички вас! :))

    ОтговорИзтриване
  11. I only have this to say: a wonderful dish presented in a wonderful way! Fantastic! I love chicken with potatoes, and yours looks incredibely delicious! Wonderful photos BTW :)

    Поздрави :)
    Tanja

    ОтговорИзтриване
  12. Пак съм аз - да те поканя да си вземеш една наградка от при мен :)) и още нещо...

    ОтговорИзтриване
  13. Tanya, thank you very much for the nice words!
    I am glad that you liked my dish and photos!

    Мина,благодаря ти за споделената награда!Приятелството е най-ценното в нашите блогове и тази награда ми е особено скъпа!Благодаря за поканата,обезателно ще се възползвам от нея и ще гостувам на прекрасния ти блог и много почитатели!

    ОтговорИзтриване