Казвала съм и друг път,че едно от любимите ми кулинарни предавания е това с Лидия Бастиянич.Та от нея си бях харесала направата на канелони и маникоти с листи прясна паста като за лазаня.
Аз,естествено,няма да се завихря да си разточа сама такива и затова ги отлагах дълго време.Скоро видях този колаж във ФБ и мигом ми пресветна в главата,че съм виждала да се продават пресни кори за лазаня и...ето го резултата.
Ще си оближете не само пръстите,гарантирам :) ,а също и ще забравите тегавото пълнене на сухите канелони,така е много по-лесно и плънките могат да развихрят въображението ви :) .
Освен това тези кори на Pasteria Antica са адски вкусни!
Продукти:
източник
1 опаковка (250 гр.) прясна паста за лазаня - съдържа 6 листа
330 мл. готов доматен сос за паста ( моят от Лидъл)
12 листа топено сирене
6 големи слайса шунка или 12 по-малки
100 гр. крема сирене
100 мл. течна готварска сметана
100 гр. кашкавал
за поръсване отгоре : настърган кашкавал или резени моцарела
Приготвяне :
Разредете готовия доматен сос.
Половината от него разстелете на дъното на подходяща тавичка.
Отворете пакета с пастата и извадете първия лист,а останалите покрийте отново,за да не съхнат.
Намажете листа паста с крема сирене.
Поставете в началото му слайс шунка и топено сирене.
Сложете в самия край и по една дебела пръчица кашкавал-когато навивате пастата на руло,кашкавалената пръчица ще остане точно в центъра на плънката.
Навийте листа паста като започнете от края,където е пръчицата кашкавал и оформете стегнато руло.
Подредете рулата плътно едно до друго.
Полейте ги отгоре с останалата половина доматен сос- желателно е почти да ги покрива,защото в него ще се вари пастата.
Поръсете подправки по ваш вкус.
Покрийте тавичката с лист алуминиево фолио и печете в загрята на 180 гр. фурна около 35-40 мин.
Отвийте внимателно тавичката,махнете фолиото ,полейте канелоните с готварската сметана и поръсете настърган кашкавал или подредете резени моцарела (може и двете) .
Върнете канелоните във фурната,докато сиренето се запече апетитно.
Забележка : Ако ползвате растителна готварска сметана,можете да я смесите с доматения сос още в началото на готвенето.Ако като мен ползвате млечна сметана я добавете почти накрая,както съм описала,защото иначе от продължителното готвене и киселинността на дом. сос тя ще се пресече.
Бива ли такива неща да показваш посред нощ?! Прелест просто!
ОтговорИзтриванеееее как възбуждаш апетит по никое време :)
ОтговорИзтриванеНе съм виждала прясна паста да продават тук, Роси, но знаеш, че обичам да си правя.
И ще направя такива канелони още следващия път, когато се появят младежи тук.
Благодаря за чудесната идея, другарче мило!
Хубава и слънчева неделя на теб и семейството да е!
Ау, страхотни, ама наистина.
ОтговорИзтриванеHmmm, heerlijk.
ОтговорИзтриванеNog een fijne zondag,
groetjes
Роси, направо не е истина... Може ли да е толкова вкусно все при теб? Може явно...
ОтговорИзтриванеПрегръдки, другарче! :)
Толкова апетитно изглеждат! Твоите снимки злоядите трябва да гледат, та да проядат!
ОтговорИзтриванеПрегръдка и хубава неделя!
Роси, много оригинална идея показваш! Апетитно си приготвила и поднесла всичко както винаги, но идеята определено ме зашемети! :) Ще пробвам обезателно!
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
Ай, ай, ай, Роси, обожавам канелони! Ще се възползвам от идеята непременно!
ОтговорИзтриванеОх, сега къде видях как ще спя! Приказни са, ще ги пробвам, за соса също, щото като разказа за онзи сос "Карбонара", хукнах до Лидл, купих го и беше невероятен.Прегръдка!
ОтговорИзтриванеСтрахотни са, Роси! Обичам паста! А това е супер идея! И как красиво си украсила поднесеното парче :)
ОтговорИзтриванеНепременно ще ги направя :)
Слънчева седмица! Поздрави!
О, Роси, страхотна идея! Много ми допада - и аз не обичам да пълня канелони, а пък много ги обичам, ама така е направо супер! Изглеждат страхотно! Ама все даваш едни такива идеи - коя от коя по-вкусни (-:
ОтговорИзтриванеХубава и усмихната седмица!
Неустоимо предложение, Роси,
ОтговорИзтриванеизглежда колоритно, много апетитно и изкушаващо...
Прекрасни снимки, хубава и усмихната нова седмица!
Много идейно с лазанята, вместо канелони, и много вкусно ме подканя...
ОтговорИзтриванеРоси, как обичам италианска кухня само! Твоите канелони са прекрасни и с удоволствие ще ги приготвя! Поздрави мила!
ОтговорИзтриванеСтана ли вече време за обяд? Невероятни са канелоните, Роси! Прегръдка с пожелания за спорна седмица! :)
ОтговорИзтриванеИзкусителни са Роси! Харесва ми как навиваш плънката :)
ОтговорИзтриванеМного ви благодаря,дами,за отделеното време и ласкави коментари!
ОтговорИзтриванеНа всички,които смятат да опитат рецептата-да ви е сладко!
Който като Пепи си има машинка за паста няма да има нужда да търси от тези кори,но на останалите ги препоръчвам,защото чудесно се усеща вкуса на семолината.
Пожелавам на всички слънчева и ползотворна седмица!
Страхотна идея, Роси! Непременно ще я направя! Хубава седмица!
ОтговорИзтриванеХубава и на теб,Траянка, и да ви е сладко!
ИзтриванеУау, това ястие изглежда невероятно вкусно, Роси! Страхотна презентация и неустоими снимки! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти,Кате,прегръдка и от мен!
ИзтриванеПрегръщам тази идея, Роска!
ОтговорИзтриванеЗаради пълненето съм се отказала напълно от канелоните, то имало и обратна страна на монетата;)
Прегръдка и хубав ден!@
Марте,нали знаеш кой е човека за скоростни идеи за нещо за хапване :) ,радвам се,че ти допада рецептата и да ви е сладко на дружината :) !Прегръдка и от мен!
ИзтриванеЗдравейте, чудесна рецепта и чудесен блог, а от къде може да се купят такива кори за лазаня?
ОтговорИзтриванеЗдравейте и благодаря за високата оценка!Такива кори има във верига Пикадили,а в частност във Варна има също и в супермаркети Макао.В Карфур преди също имаше,но напоследък са много бедно заредени и имаха само талиатели.Много е вероятно да ги има и в Метро.
ИзтриванеМного благодаря за бързия отговор, а блога Ви е наистина чудесен, пробвала съм доста неща от него с идеален резултат.
ИзтриванеМного ме радват такива отзиви и затова ви благодаря,че споделихте!Чувствайте се винаги добре дошла!Поздрави!
ИзтриванеЗдравейте отново, изненада намерих прясна паста и в Кауфланд, утре ще го приготвя. Лека вечер
ИзтриванеЕеее,верно ли?Всяка седмица пазарувам там,а до сега не съм видяла да имат.Благодаря,че споделихте,ще съм по-внимателна да ги открия и там!Поздрави!
ИзтриванеРоси, срам нямаш, аз сега от къде да намеря такива кори. Фантастични са канелоните. Ще ги сънувам, да знаеш. Целувки!
ОтговорИзтриванеТанче,срам не срам трябва да се хапва :) ,а за корите прочети отговора ми точно над твоя пост.Прегръдка от мен!
ИзтриванеЗдравейте,Роси!Поздравления за рецептата,Бихте ли ми казали откъде купувате прясна паста?
ОтговорИзтриванеБлагодаря предварително:)
Ния
Прясна паста има в Пикадили и може би и в Метро. Да ви е сладко,Ния! :)
ОтговорИзтриванеДопълвам се-видях,че има и в Кауфланд както ме извести по-нагоре една добра дама!
ИзтриванеОх, неустоими са канелоните, Роси - откакто съм ги видяла, все са ми пред очите!!! То се е видяло, че и това ще се пробва :) както и преди съм казвала - можем направо да си готвим вкъщи само твоите предложения - и всички у нас ще сме доволни!!!
ОтговорИзтриванеМного вкусни станаха наистина,Мина,и самите кори на вкус са по-различни,на нас се харесаха много.Госпожицата възклицаваше при всяка хапка :) .Надявам се да се усладят и на вас :) .
ИзтриванеСпециални поздрави към цялото семейство и много успешна седмица да ти е,мила!
Роси, страхотни снимки и канелоните изглеждат неустоими! Още довечера ще ги приготвя....!
ОтговорИзтриванеМише,привет отново и благодаря за комплимента!Много ще ми е приятно,ако опитате канелоните,защото наистина тази паста е много вкусна,да ви е сладко и хубава вечер!
ИзтриванеПфууу, това не трябваше да го виждам точно сега. Как огладнях, не е истина!
ОтговорИзтриванеАма то няма как иначе... такива снимки правиш, че всеки път преглъщам като разглеждам блога или видя снимка във фейсбук.