24 май 2014 г.

канелони с шунка,кашкавал и топено сирене





Казвала съм и друг път,че едно от любимите ми кулинарни предавания е това с Лидия Бастиянич.Та от нея си бях харесала направата на канелони и маникоти с листи прясна паста като за лазаня.
Аз,естествено,няма да се завихря да си разточа сама такива и затова ги отлагах  дълго време.Скоро видях този колаж във ФБ и мигом ми пресветна в главата,че съм виждала да се продават пресни кори за лазаня и...ето го резултата.
Ще си оближете не само пръстите,гарантирам :) ,а също и ще забравите тегавото пълнене на сухите канелони,така е много по-лесно и плънките могат да развихрят въображението ви :) .
Освен това тези кори на Pasteria Antica  са адски вкусни!







Продукти:

източник

1 опаковка (250 гр.) прясна паста за лазаня - съдържа 6 листа
330 мл. готов доматен сос за паста ( моят от Лидъл)
12 листа топено сирене 
6 големи слайса шунка или 12 по-малки
100 гр. крема сирене
100 мл. течна готварска сметана
100 гр. кашкавал
за поръсване отгоре : настърган кашкавал или резени моцарела











 

Приготвяне :

Разредете готовия доматен сос.
Половината от него разстелете на дъното на подходяща тавичка.
Отворете пакета с пастата и извадете първия лист,а останалите покрийте отново,за да не съхнат.
Намажете листа паста с крема сирене.
Поставете в началото му слайс шунка и топено сирене.
Сложете в самия край и по една дебела пръчица кашкавал-когато навивате пастата на руло,кашкавалената пръчица ще остане точно в центъра на плънката. 




Навийте листа паста като започнете от края,където е пръчицата кашкавал и оформете стегнато руло.
Подредете рулата плътно едно до друго.





Полейте ги отгоре с останалата половина доматен сос- желателно е почти да ги покрива,защото в него ще се вари пастата.
Поръсете подправки по ваш вкус.
Покрийте тавичката с лист алуминиево фолио и печете в загрята на 180 гр. фурна около 35-40 мин.
Отвийте внимателно тавичката,махнете фолиото ,полейте канелоните с готварската сметана и поръсете настърган кашкавал или подредете резени моцарела (може и двете) .
Върнете канелоните във фурната,докато сиренето се запече апетитно.









 

Забележка : Ако ползвате растителна готварска сметана,можете да я смесите с доматения сос още в началото на готвенето.Ако като мен ползвате млечна сметана я добавете почти накрая,както съм описала,защото иначе от продължителното готвене и киселинността на дом. сос тя ще се пресече.




39 коментара:

  1. Бива ли такива неща да показваш посред нощ?! Прелест просто!

    ОтговорИзтриване
  2. ееее как възбуждаш апетит по никое време :)
    Не съм виждала прясна паста да продават тук, Роси, но знаеш, че обичам да си правя.
    И ще направя такива канелони още следващия път, когато се появят младежи тук.
    Благодаря за чудесната идея, другарче мило!
    Хубава и слънчева неделя на теб и семейството да е!

    ОтговорИзтриване
  3. Hmmm, heerlijk.
    Nog een fijne zondag,
    groetjes

    ОтговорИзтриване
  4. Роси, направо не е истина... Може ли да е толкова вкусно все при теб? Може явно...
    Прегръдки, другарче! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Толкова апетитно изглеждат! Твоите снимки злоядите трябва да гледат, та да проядат!
    Прегръдка и хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  6. Роси, много оригинална идея показваш! Апетитно си приготвила и поднесла всичко както винаги, но идеята определено ме зашемети! :) Ще пробвам обезателно!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  7. Ай, ай, ай, Роси, обожавам канелони! Ще се възползвам от идеята непременно!

    ОтговорИзтриване
  8. Ох, сега къде видях как ще спя! Приказни са, ще ги пробвам, за соса също, щото като разказа за онзи сос "Карбонара", хукнах до Лидл, купих го и беше невероятен.Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  9. Страхотни са, Роси! Обичам паста! А това е супер идея! И как красиво си украсила поднесеното парче :)
    Непременно ще ги направя :)
    Слънчева седмица! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  10. О, Роси, страхотна идея! Много ми допада - и аз не обичам да пълня канелони, а пък много ги обичам, ама така е направо супер! Изглеждат страхотно! Ама все даваш едни такива идеи - коя от коя по-вкусни (-:
    Хубава и усмихната седмица!

    ОтговорИзтриване
  11. Неустоимо предложение, Роси,
    изглежда колоритно, много апетитно и изкушаващо...
    Прекрасни снимки, хубава и усмихната нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  12. Много идейно с лазанята, вместо канелони, и много вкусно ме подканя...

    ОтговорИзтриване
  13. Роси, как обичам италианска кухня само! Твоите канелони са прекрасни и с удоволствие ще ги приготвя! Поздрави мила!

    ОтговорИзтриване
  14. Стана ли вече време за обяд? Невероятни са канелоните, Роси! Прегръдка с пожелания за спорна седмица! :)

    ОтговорИзтриване
  15. Изкусителни са Роси! Харесва ми как навиваш плънката :)

    ОтговорИзтриване
  16. Много ви благодаря,дами,за отделеното време и ласкави коментари!
    На всички,които смятат да опитат рецептата-да ви е сладко!
    Който като Пепи си има машинка за паста няма да има нужда да търси от тези кори,но на останалите ги препоръчвам,защото чудесно се усеща вкуса на семолината.
    Пожелавам на всички слънчева и ползотворна седмица!

    ОтговорИзтриване
  17. Страхотна идея, Роси! Непременно ще я направя! Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хубава и на теб,Траянка, и да ви е сладко!

      Изтриване
  18. Уау, това ястие изглежда невероятно вкусно, Роси! Страхотна презентация и неустоими снимки! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти,Кате,прегръдка и от мен!

      Изтриване
  19. Прегръщам тази идея, Роска!
    Заради пълненето съм се отказала напълно от канелоните, то имало и обратна страна на монетата;)
    Прегръдка и хубав ден!@

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Марте,нали знаеш кой е човека за скоростни идеи за нещо за хапване :) ,радвам се,че ти допада рецептата и да ви е сладко на дружината :) !Прегръдка и от мен!

      Изтриване
  20. Здравейте, чудесна рецепта и чудесен блог, а от къде може да се купят такива кори за лазаня?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте и благодаря за високата оценка!Такива кори има във верига Пикадили,а в частност във Варна има също и в супермаркети Макао.В Карфур преди също имаше,но напоследък са много бедно заредени и имаха само талиатели.Много е вероятно да ги има и в Метро.

      Изтриване
    2. Много благодаря за бързия отговор, а блога Ви е наистина чудесен, пробвала съм доста неща от него с идеален резултат.

      Изтриване
    3. Много ме радват такива отзиви и затова ви благодаря,че споделихте!Чувствайте се винаги добре дошла!Поздрави!

      Изтриване
    4. Здравейте отново, изненада намерих прясна паста и в Кауфланд, утре ще го приготвя. Лека вечер

      Изтриване
    5. Ееее,верно ли?Всяка седмица пазарувам там,а до сега не съм видяла да имат.Благодаря,че споделихте,ще съм по-внимателна да ги открия и там!Поздрави!

      Изтриване
  21. Роси, срам нямаш, аз сега от къде да намеря такива кори. Фантастични са канелоните. Ще ги сънувам, да знаеш. Целувки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Танче,срам не срам трябва да се хапва :) ,а за корите прочети отговора ми точно над твоя пост.Прегръдка от мен!

      Изтриване
  22. Здравейте,Роси!Поздравления за рецептата,Бихте ли ми казали откъде купувате прясна паста?

    Благодаря предварително:)

    Ния

    ОтговорИзтриване
  23. Прясна паста има в Пикадили и може би и в Метро. Да ви е сладко,Ния! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Допълвам се-видях,че има и в Кауфланд както ме извести по-нагоре една добра дама!

      Изтриване
  24. Ох, неустоими са канелоните, Роси - откакто съм ги видяла, все са ми пред очите!!! То се е видяло, че и това ще се пробва :) както и преди съм казвала - можем направо да си готвим вкъщи само твоите предложения - и всички у нас ще сме доволни!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много вкусни станаха наистина,Мина,и самите кори на вкус са по-различни,на нас се харесаха много.Госпожицата възклицаваше при всяка хапка :) .Надявам се да се усладят и на вас :) .
      Специални поздрави към цялото семейство и много успешна седмица да ти е,мила!

      Изтриване
  25. Роси, страхотни снимки и канелоните изглеждат неустоими! Още довечера ще ги приготвя....!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мише,привет отново и благодаря за комплимента!Много ще ми е приятно,ако опитате канелоните,защото наистина тази паста е много вкусна,да ви е сладко и хубава вечер!

      Изтриване
  26. Пфууу, това не трябваше да го виждам точно сега. Как огладнях, не е истина!
    Ама то няма как иначе... такива снимки правиш, че всеки път преглъщам като разглеждам блога или видя снимка във фейсбук.

    ОтговорИзтриване