Обещах да пусна пълния вариант на рецептите,с които гостувах в прекрасния блог на моята скъпа приятелка Мина,защото към тях има някои снимки по приготвянето им,които нарочно пропуснах тогава,за да не става публикацията безкрайно дълга :) .
Започвам с баничките с лук.
Идеята за тази рецепта ми дойде, когато видях едни страхотни рулца в блога на Сандра.
Златистата им хрупкава коричка ме плени и непременно исках да направя нещо подобно.
С плънката импровизирах .
Продукти:
3 яйца за плънката + 1 за намазване на баничките
200 гр. натрошено сирене
150 гр. едро настърган кашкавал
3 листа топено сирене
3 кръгли Одрински гори - те са от типа печени на сач
80 гр. разтопено масло
2 глави лук
1 к.л. балсамов оцет
Начин на приготвяне:
Нарежете корите с ножица на 6 парчета както се реже торта.Нарежете листите топено сирене всяко на по 3 лентички.
Нарежете лука на полумесеци и го задушете до златисто в 2-3 с.л. от маслото.Леко го посолете,добавете балсамовия оцет и разбърквайте,докато се карамелизира.
Оставете настрани да се охлади леко.
Оставете настрани да се охлади леко.
През това време подгответе плънката от разбитите 3 яйца,сиренето и кашкавала.
Прибавете към нея карамелизирания лук.
Вземете парче от корите,намажете го с масло,в основата поставете 1-2 лъжици от плънката и върху нея парче топено сирене.Навийте като сармичка,така че да не изтича плънката отстрани и подредете в тава,покрита с хартия за печене.
Намажете всички рулца с масло и разбито яйце.
Изпечете баничките в предварително загрята фурна на 170 гр. до златисто.
Ох, още не съм ги приготвила на детенце, но то не се отказва да настоява за тях, така че - ще се пробват :)!! Изглеждат адски изкусителни и хрупкави!!
ОтговорИзтриванеМина,запрятай ръкави да не хващам влака за София да нося аз на милото ми момче!Чакам в най-скоро време отчет.Щом ги иска детенце,мърдане няма!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти,мила,радвам се,че ви съблазниха и двамката!Наистина са приятни на вкус-отвън хрупкави,а пълнежа-сочен.