500 гр. чушки Сиврия
олио за пържене
за дресинга:
3 с.л. зехтин
3 с.л. оцет
1 ч.л. мед
половин връзка копър
2-3 скилидки чесън
сол на вкус
Приготвяне:
В купичка разбъркайте пресования чесън,накълцания копър и останалите съставки на дресинга.
В купичка разбъркайте пресования чесън,накълцания копър и останалите съставки на дресинга.
Надупчете чушките с игла и ги изпържете в олио или зехтин.
Отцедете ги от мазнината и ги овкусете с дресинга.
Отцедете ги от мазнината и ги овкусете с дресинга.
Леле, как ги обичам тия пържени сиврии! С меден дресинг обаче не съм пробвала, а много ми харесва идеята ти. Ще пробвам, Роси, още тези дни!
ОтговорИзтриванеА на теб - хубава и приятна почивка ти желая!
Оооо, Еликсирче :) и аз не съм ги пробвала с меден дресинг и ще се възползвам!!
ОтговорИзтриванеИ честити награди, мила - напълно и отвсякъде заслужени!! И пак много красива награда си сътворила :) браво!
Еликсирче, много обичам такива чушки :) Аз им слагам чубрица и оцет при пърженето. Мноооого пръска. Но е тооолкова вкусно :)
ОтговорИзтриванеЧестити награди и хубав уикенд от мен!
Пепи,Мина и Зори,с вас сме на една вълна за тези чушки.А медения дресинг много им подхожда,стават сладко-кисели с аромат на чесън и копър.
ОтговорИзтриванеЗори,наистина са много вкусни,ама и голяма поразия правят,докато се пържат.
Хубави почивни дни и на вас,милички!
Чушките толкова кокетно ти позират за снимка, а и че са много вкусно не се съмнявам!
ОтговорИзтриванеСърдечно благодаря за наградата, признанието и вниманието, Еликсир! Ценна ми е, защото е поднесена от сърце!
Сърдечни поздрави с пожелания за спокойни и изпълнени с усмивки почивни дни!
Еликсирче, интересно предложение са тези чушки с медения дресинг. Сигурно са и много вкусни!
ОтговорИзтриванеОт сърце ти благодаря за наградата, прекрасното приятелско отношение и вниманието ти към мен!
Толкова е хубава, за мен е много ценна!
Много усмихнати и слънчеви почивни дни!:-))
Еликсир, благодаря ти от сърце за топлата награда!Много си мила.
ОтговорИзтриванеКой не обича сиврии и то пърженки..ммм, доядоха ми се:))
Eliksir, this paprika salad looks so tasty... Or should I sa YUM? :))))
ОтговорИзтриванеCongrats for the Awards!
Честита награда, Еликсир!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти, че я споделяш и с мен!Не съм очаквала ни най-малко:)Много ме зарадва!
И аз съм почитател на тези чушки!Щеше да е много хубаво, ако не пръскаха толкова :), но си заслужава!
Топли и слънчеви почивни дни!
Ева,Мони,Ани и Мария,изключително ми е приятно да прочета думите ви на радост от нарадите,много мило ми стана!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви от сърце!
Уютни и вкусни почивни дни ви пожелавам!
Tanya, thank you very much! Indeed this salad is very tasty!
Greetings from me , dear!
Честита награда, Еликсирче!
ОтговорИзтриванеНа свой ред благодаря сърдечно за хубавата награда! Много ме радва този специален жест!
Ароматен дресинг за тези вкусни чушки!
Весел уикенд!
Поздрави, Милена :-)
Еликсирче,благодаря ти от сърце за чудесната награда!Приемам я в знак на приятелство и ще предам щафетката и аз...!Много харесвам твоя блог и ти пожелавам много здраве и нови вкусни рецепти!Приятни почивни дни!Поздрави и топла прегръдка от мен!Теменужка
ОтговорИзтриванеМиленка и Нуши,чувствайте се винаги добре дошли тук,много ми е приятна вашата компания!Благодаря ви за вниманието и милите думи!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и за двете от мен! :))
Честита награда, Еликсирче :)
ОтговорИзтриванеКато гледам тук лакомниците над мен, май нищо вече не е останало от чушчиците :)))
Хубав ден :)
Инче,много си забавна!Типично по Федорски :))) !
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти,мила!
Обожавам такива чушки, сега им е сезонът - изглеждат страхотно!
ОтговорИзтриванеНе съм закъсняла с благодарността, Еликсир -
много ми е приятно, ценя смисъла на този тип награди и жест на внимание.
Благодаря ти от сърце,
поздрави и усмихната нова седмица, Диана
Дианка,именно и аз така възприемам тези награди и също ми е много мило,когато ги получавам и споделям с приятели,на които носят частица радост!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти,спорна и хубава да е и твоята седмичка!
"Еликсирче",губиш се от хоризонта.Страхотна рецепта,ама едно и две неща ли научих аз от теб...? Благодаря!Не може ли вместо пържени - печени...?
ОтговорИзтриванеmidkoo
Митко,намалила съм темпото,защото разпределям свободното си време между различни интереси,дотяга само кулинария,а за тези чушки как си се сетил не знам,толкова стара публикация.Нямам идея какво ще се получи с печени сиврии,дори не мога да си го представя,ако опиташ,ще се радвам да наминеш и да споделиш опит.Аз от както са публикувани,не съм ги правила отново,но добре ме подсети,благодаря ти!
Изтриване