10 юни 2011 г.

чушки Сиврия с меден дресинг




Продукти:

500 гр. чушки Сиврия
олио за пържене

за дресинга:
3 с.л. зехтин
3 с.л. оцет
1 ч.л. мед
половин връзка копър
2-3 скилидки чесън
сол на вкус

Приготвяне:

В купичка разбъркайте пресования чесън,накълцания копър и останалите съставки на дресинга.
Надупчете чушките с игла и ги изпържете в олио или зехтин.
Отцедете ги от мазнината и ги овкусете с дресинга. 




       

19 коментара:

  1. Леле, как ги обичам тия пържени сиврии! С меден дресинг обаче не съм пробвала, а много ми харесва идеята ти. Ще пробвам, Роси, още тези дни!
    А на теб - хубава и приятна почивка ти желая!

    ОтговорИзтриване
  2. Оооо, Еликсирче :) и аз не съм ги пробвала с меден дресинг и ще се възползвам!!

    И честити награди, мила - напълно и отвсякъде заслужени!! И пак много красива награда си сътворила :) браво!

    ОтговорИзтриване
  3. Еликсирче, много обичам такива чушки :) Аз им слагам чубрица и оцет при пърженето. Мноооого пръска. Но е тооолкова вкусно :)
    Честити награди и хубав уикенд от мен!

    ОтговорИзтриване
  4. Пепи,Мина и Зори,с вас сме на една вълна за тези чушки.А медения дресинг много им подхожда,стават сладко-кисели с аромат на чесън и копър.
    Зори,наистина са много вкусни,ама и голяма поразия правят,докато се пържат.

    Хубави почивни дни и на вас,милички!

    ОтговорИзтриване
  5. Чушките толкова кокетно ти позират за снимка, а и че са много вкусно не се съмнявам!
    Сърдечно благодаря за наградата, признанието и вниманието, Еликсир! Ценна ми е, защото е поднесена от сърце!
    Сърдечни поздрави с пожелания за спокойни и изпълнени с усмивки почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  6. Еликсирче, интересно предложение са тези чушки с медения дресинг. Сигурно са и много вкусни!
    От сърце ти благодаря за наградата, прекрасното приятелско отношение и вниманието ти към мен!
    Толкова е хубава, за мен е много ценна!
    Много усмихнати и слънчеви почивни дни!:-))

    ОтговорИзтриване
  7. Еликсир, благодаря ти от сърце за топлата награда!Много си мила.
    Кой не обича сиврии и то пърженки..ммм, доядоха ми се:))

    ОтговорИзтриване
  8. Eliksir, this paprika salad looks so tasty... Or should I sa YUM? :))))

    Congrats for the Awards!

    ОтговорИзтриване
  9. Честита награда, Еликсир!
    Благодаря ти, че я споделяш и с мен!Не съм очаквала ни най-малко:)Много ме зарадва!
    И аз съм почитател на тези чушки!Щеше да е много хубаво, ако не пръскаха толкова :), но си заслужава!
    Топли и слънчеви почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  10. Ева,Мони,Ани и Мария,изключително ми е приятно да прочета думите ви на радост от нарадите,много мило ми стана!
    Благодаря ви от сърце!

    Уютни и вкусни почивни дни ви пожелавам!

    Tanya, thank you very much! Indeed this salad is very tasty!

    Greetings from me , dear!

    ОтговорИзтриване
  11. Честита награда, Еликсирче!
    На свой ред благодаря сърдечно за хубавата награда! Много ме радва този специален жест!

    Ароматен дресинг за тези вкусни чушки!

    Весел уикенд!
    Поздрави, Милена :-)

    ОтговорИзтриване
  12. Еликсирче,благодаря ти от сърце за чудесната награда!Приемам я в знак на приятелство и ще предам щафетката и аз...!Много харесвам твоя блог и ти пожелавам много здраве и нови вкусни рецепти!Приятни почивни дни!Поздрави и топла прегръдка от мен!Теменужка

    ОтговорИзтриване
  13. Миленка и Нуши,чувствайте се винаги добре дошли тук,много ми е приятна вашата компания!Благодаря ви за вниманието и милите думи!

    Прегръдки и за двете от мен! :))

    ОтговорИзтриване
  14. Честита награда, Еликсирче :)
    Като гледам тук лакомниците над мен, май нищо вече не е останало от чушчиците :)))

    Хубав ден :)

    ОтговорИзтриване
  15. Инче,много си забавна!Типично по Федорски :))) !
    Благодаря ти,мила!

    ОтговорИзтриване
  16. Обожавам такива чушки, сега им е сезонът - изглеждат страхотно!
    Не съм закъсняла с благодарността, Еликсир -
    много ми е приятно, ценя смисъла на този тип награди и жест на внимание.
    Благодаря ти от сърце,
    поздрави и усмихната нова седмица, Диана

    ОтговорИзтриване
  17. Дианка,именно и аз така възприемам тези награди и също ми е много мило,когато ги получавам и споделям с приятели,на които носят частица радост!
    Благодаря ти,спорна и хубава да е и твоята седмичка!

    ОтговорИзтриване
  18. "Еликсирче",губиш се от хоризонта.Страхотна рецепта,ама едно и две неща ли научих аз от теб...? Благодаря!Не може ли вместо пържени - печени...?
    midkoo

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Митко,намалила съм темпото,защото разпределям свободното си време между различни интереси,дотяга само кулинария,а за тези чушки как си се сетил не знам,толкова стара публикация.Нямам идея какво ще се получи с печени сиврии,дори не мога да си го представя,ако опиташ,ще се радвам да наминеш и да споделиш опит.Аз от както са публикувани,не съм ги правила отново,но добре ме подсети,благодаря ти!

      Изтриване