Както знаете всякаква паста е на почит у нас!
То и затова сигурно по Фиестата най-любима ми е Лидия :) !
В този случай избрах да приготвя тънки спагети или т.нар. спагетини.
Продукти за 3 порции:
3/4 пакет спагетини или друга подобна паста - спагети,фетучини,лингуини,букатини
няколко розички броколи
1-2 шепи нарязани печурки
1-2 стръка или 2-3 скилидки чесън
150 мл. гъста готварска сметана
1 ч.л. горчица
100 гр. едро настърган кашкавал
2-3 с.л. зехтин,масло или олио
щипка червен пипер,черен пипер,сол
Приготвяне:
В дълбока тенджера кипнете подсолена вода.
Сложете спагетините,без да ги натискате,като омекнат те сами ще слегнат и ще потънат.Тогава ги разбърквате ,за да не слепнат,докато се варят.
Сложете спагетините,без да ги натискате,като омекнат те сами ще слегнат и ще потънат.Тогава ги разбърквате ,за да не слепнат,докато се варят.
През това време направете соса с дълбок тиган.
Загрейте 2-3 с.л. зехтин или в комбинация с масло, и запържете в него чесъна,гъбите и броколите,нарязани на по-малки парченца.
Добавете малко от водата,в която варите спагетините.
Оставете соса да покъкри няколко минути,докато омекнат броколите (не им трябват повече от 5 мин.).
Подправете соса с червен и черен пипер,сол /ако има нужда/.
Накрая добавете сметаната и горчицата,разбъркайте,оставете да клокне няколко пъти и отстранете съда от огъня.Така соса ще запази гъстотата си.Ако оставите сметаната да ври по-дълго,тя се разводнява.
Загрейте 2-3 с.л. зехтин или в комбинация с масло, и запържете в него чесъна,гъбите и броколите,нарязани на по-малки парченца.
Добавете малко от водата,в която варите спагетините.
Оставете соса да покъкри няколко минути,докато омекнат броколите (не им трябват повече от 5 мин.).
Подправете соса с червен и черен пипер,сол /ако има нужда/.
Накрая добавете сметаната и горчицата,разбъркайте,оставете да клокне няколко пъти и отстранете съда от огъня.Така соса ще запази гъстотата си.Ако оставите сметаната да ври по-дълго,тя се разводнява.
Отцедете готовите спагетини и ги прехвърлете в сметановия сос.
Сервирайте в чинии,поръсете всяка порция с кашкавал и я сложете да се запече до златисто.Аз лично ползвам за тази цел парти-грил.
Но можете да прехвърлите цялото ястие в тавичка,да поръсите с кашкавала и да го запечете на грила във фурната,колкото кашкавала да се разтопи.
Eликсирче, вкъщи също сме големи фенове на пастата. :-))) Твоето предложение е прекрасно и апетитно, с тези снимки мммммм.... Поздравления!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави и усмихнати дни!:-))
Елексир, и аз съм във фен-клуба на пастата :)
ОтговорИзтриванеСтрахотно изглежда!
п.п. И чиниите са разкошни - много си ги харесах!
Мони и Мария,значи ако седнем да хапнем заедно няма да имаме разногласия за менюто,единодушно паста :)) !
ОтговорИзтриванеРадвам се,че ви допадна рецептата ми,момичета!
Мария,тези чинийки и на мен са ми любими,имам и чашки за кафе такива,и все в тях си пия кафето!
Хубав и усмихнат ден,милички!
Eх, че цветно се е получило!
ОтговорИзтриванеСтрахотни са!
И ние сме от клуба :) и предложението ти много ми допада!! И как готино се е запекло кашкавалчето само :) супер!
ОтговорИзтриванеИнче и Мина,благодаря ви,радвам се,че ви харесват спагетините ми!
ОтговорИзтриванеМина,ние с теб по всички показатели сме от един клуб!Ако му седнем двете как хубаво ще хапнем и ще пийнем,а :) !Де да можеше ,де!
Ето и аз идвам в компанията - още един фанатизиран фен на пастата :)
ОтговорИзтриванеЕлексир, страхотно предложение!
поздрав и чудесна седмица от мен!
Летинка,приемаме те веднага в групата!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти,радвам се,че ти харесват моите спагетинки!
Чудесен ден и от мен! :))
Клокне?!?...
ОтговорИзтриванеИмам предвид да започне да пуска балончета,т.е. отново да заври соса и веднага да се оттегли от котлона,за да не се разводнява сметаната.
Изтриване