Панираният карфиол е много вкусен и лесен за приготвяне.
Глава карфиол накъсайте на розички и сварете до полуготовност във вряща,подсолена вода
След като се свари го отцедете и облейте със студена вода така,както е в гевгира.
За панировката - 3 разбити яйца , около 1/3 ч.ч. бира,малко сол,черен пипер,смляно индийско орехче и брашно,колкото е необходимо за смес,малко по-гъста от палачинкова.
Сложете няколко розички карфиол в купата с панировката,отъркаляйте ги хубаво ( с помощта на две вилици е лесно) да се напоят от всички страни и хоп в тигана.
Олиото не трябва да е силно сгорещено,защото и без това розичките се пържат бързо .
Когато се зачервят ги извадете върху кухненска салфетка да се отцедят от мазнината.
Тъй като поне на мен панираният карфиол много ми наподобява на вкус на паниран хек,смятам че му подхожда някаква киселинка-или поднесен с лимон,или със сос от кисело мляко,копър,чесън и черен пипер.
Тъй като поне на мен панираният карфиол много ми наподобява на вкус на паниран хек,смятам че му подхожда някаква киселинка-или поднесен с лимон,или със сос от кисело мляко,копър,чесън и черен пипер.
Много обичам карфиол :) а паниран не съм хапвала скоро :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, че ме подсети, Еликсир :)
Хубава нова седмица!
Зари,в интерес на истината и аз не съм го правила скоро,рецептата и снимките са стари,но сега им дойде реда да ги кача тук!А иначе и на мен ми е много любимо ястие!
ОтговорИзтриванеЛека и усмихната да е и твоята седмица,мила!
Еликиср, обожавам паниран карфиол - и в твоя вариант, а зимата честичко панирам и кисел карфиол /консервиран по рецептата за кисели краставички/.
ОтговорИзтриванеХубава седмица ти желая!
Еликсирче, така направен много го обичаме карфиола вкъщи. Много добре ти се е получил и снимките са много хубави!:-))
ОтговорИзтриванеУспешна нова седмица ти желая!
И в нашата къща панираният карфиол е на почит.
ОтговорИзтриванеЕликсирче, много апетитно си го поднесла!
Хубава нова седмица :))
Много са хубави новите ти предложения -
ОтговорИзтриванехаресах и картофените палачинки, но пък обожавам карфиол. Чудесна идея, снимки и поднасяне.
Поздрави и хубава нова седмица, Диана
Еликсирче,да си призная аз никога не съм приготвяла паниран карфиол, но с тези снимки....Изглежда чудесно! Адмирации! Ще се възползвам от твоето предложение:)
ОтговорИзтриванеПрекрасен и много, моного усмихнат ден!
Мариета,Мони,Ели,Дианка и Леви,много сте мили,момичета,благодаря ви!
ОтговорИзтриванеЛеви,пробвай,ще видиш,че ще ти хареса!
Благодаря ви за хубавите пожелания,нека и вашата седмица е успешна и изпълнена с радост,приятели!
Еликсирче, обожавам го така приготвен карфиолът :), но много рядко го правя, че се налага да си го ям сама... ;) бързо си отмъквам няколко от твоите така апетитно поднесено розички :)
ОтговорИзтриванеЕми то така е,Мина,къде ти нашите тийнове да ни ядат панирания карфиол!И моята не му е фен,но пък ние сме,аз особено най-много!
ОтговорИзтриванеПоздрави на младежа!
Хайде, събрахме се любителите на паниран карфиол :))
ОтговорИзтриванеЗа пръв път ядох такъв в едни наши роднини в Русе и бях много озадачена. Обаче, след като се престраших да хапна, се влюбих.
Много ми се ще да се присегна и да си бодна и от карфиолчето и панираното сиренце :)
Инче,верно се събрахме почитатели на панираното карфиолче :))!Само Леви още се дели от групата,ама като го опита и на нея ще се хареса,убедена съм!То и аз бях навремето много скептична към подобно чудо,но като опитах много ми хареса и започнах да си правя и аз у дома!
ОтговорИзтриванеМного обичам паниран карфиол, и точно щото много обичам, избягвам да правя, но от твоите и аз бих си поднала няколко:)Когато за пръв път преди много, много години, майка ми направи, ми се стори че ям панирана риба.
ОтговорИзтриванеТанитка,точно със същия вкус на панирана риба хек го свързвам и аз панираното карфиолче!
ОтговорИзтриванеМного ми е вкусничко и на мен!
Поздрави и хубав летен ден ти пожелавам!
Dne za pyrvi pyt 6e pravq !Nadqvam se da go dogodq..
ОтговорИзтриване