По рецепта от рекламна брошура на Пикадили
Продукти:
3 бр. пилешко филе
3 бр. пилешко филе
1 яйце
малко зехтин
2 с.л. настърган пармезан
брашно,галета,люспи картофено пюре (понякога добавям и сусам)
червен и черен пипер
риган
Приготвяне:
В чиния подгответе смес от 2 с.л. брашно, щипка червен, черен пипер и сол на вкус.
В друга чиния смесете 2 с.л. галета,1 с.л. люспи от картофено пюре,2 с.л. пармезан, 1 с.л. сусам (може и без него) и риган.
В купичка разбийте яйцето за кратко .
Ако пилешкото филе е по-дебело,може да го разполовите.Посолете месото,намажете тънко всяко филе със зехтин,потопете го от двете страни в сместа с брашното,после го потапете в яйцето и накрая го оваляйте в сместа с галетата.
Подредете филетата в тавичка върху хартия за печене и ги полейте с тънка струйка зехтин.
Изпечете ги до златисто в загрята на 200-220 градуса фурна .2 с.л. настърган пармезан
брашно,галета,люспи картофено пюре (понякога добавям и сусам)
червен и черен пипер
риган
Приготвяне:
В чиния подгответе смес от 2 с.л. брашно, щипка червен, черен пипер и сол на вкус.
В друга чиния смесете 2 с.л. галета,1 с.л. люспи от картофено пюре,2 с.л. пармезан, 1 с.л. сусам (може и без него) и риган.
В купичка разбийте яйцето за кратко .
Ако пилешкото филе е по-дебело,може да го разполовите.Посолете месото,намажете тънко всяко филе със зехтин,потопете го от двете страни в сместа с брашното,после го потапете в яйцето и накрая го оваляйте в сместа с галетата.
Подредете филетата в тавичка върху хартия за печене и ги полейте с тънка струйка зехтин.
пилешко филе на фурна |
С рецептата си пиле по милански Аелис ми даде чудесна идея да поднеса филетата запечени с резен домат и настърган кашкавал.
Ха сега де, не мога да реша кое предложение ми харесва най-много :)
ОтговорИзтриванеРедовно правя с филе (заради младежа) но виж, бутчета не съм. Ще направя заради нас си :)
Благодаря, Еликсирче :*
Пепи,а аз благодаря на свой ред за идеята за пулверизатора :)!Така много лесно и равномерно успявам да ги покрия с мазнинка!Най-хубавото е,че можеш да направиш едновременно и филета,и бутчета,че даже и крилца/за който обича/.Жалко,че снимката на бутчетата е по-старичка и много калпава,обаче на вкус бяха хрупкави като на KFS,само че без да са така мазни като техните.
ОтговорИзтриванеЕхааа, колко апетитно филенце! Много обичам панирани неща, но не готвя вкъщи, защото не обичам да пържа. Все се каня да пробвам във фурната, но не съм сигурна, че ще ми се получи. Обаче, като гледам твоите вкусотии, се реших!
ОтговорИзтриванеАз също като pep-4o не мога да реша кое предложение ми харесва най-много.Ще кажа само: вкусно, вкусно, вкусно!
ОтговорИзтриванеСправила си се чудесно, Еликсирче! Адмирации!
Сърдечен поздрав и прекрасен ден!!!!!
Леви и Ели,благодаря ви,радвам се,че ви допадат филенцето и бутчетата!
ОтговорИзтриванеЕли,прави ги,не бой се,ние с Пепи гарантираме,че и на фурна са бижу!
Прекрасен нека бъде и вашият ден,мили дами!
Прекрасно! Прекрасно!
ОтговорИзтриванеИзкушаващи предложения в чудесни вариации на тема панирано пилешко - много красиво и апетитно.
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмихнат ден, Диана
Йоли и Дианка,много ми е приятно да прочета толкова хубави отзиви от вас!
ОтговорИзтриванеПоздрави и прегръдки и за двете!
Превъзходно, Еликсирче :)
ОтговорИзтриванеГледам, гледам, обаче не мога да се спра на само една чиния, всичките варианти ги искам :))
С пожелание за хубава вечер :)
За мен филенцата, Еликсирче! :-) Изобщо няма да им простя, само да ми паднат.:) Страшно апетитни предложения! А относно ТВ Фиеста, изобщо не я поглеждам аз, че погледна ли, цял ден трябва да съм пред ТВ-то. :)))
ОтговорИзтриванеМного апетитни тия бутчета :-) И на мен ми допадат хрупкави панировки.
ОтговорИзтриванеПоздрави, Милена :-)
Наистина изглеждат много хрупкави и вкусни! А аз също често правя рецепти от Пикадили, наистина са много сполучливи!
ОтговорИзтриванеПоздрави от мен!
За мен, ако може от филенцата.:-)))
ОтговорИзтриванеЕликсирче, страхотни са станали, едни такива златни, хрупкави, със сигурност неустоимо вкусни!
Хубава вечер и поздрави!
Eликсирче, страшно ми харесва рецептата ти и задължително ще се пробва още тия дни!!! Подозирам, че и тази панировка ще стане любима вкъщи!! Защо ли направо не си спретнем едно целоседмично :) меню "Еликсир"???!!!
ОтговорИзтриванеПравя рецептата от почти 4 години, поне веднъж в седмицата - пилето става невероятно вкусно, сочно и с много вкусна хрупкава коричка. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави
Благодаря ви,мили дами,много ми е приятно да се радвам на вниманието ви!
ОтговорИзтриванеКокона,и аз много често си я гледам вечер тази телевизия,имам 3-4 любими предавания!
Мина,ами хайде,спретни го това меню,пък ми го покажи де!Правиш си ги тихомълком нещата,без да се похвалиш или оплачеш:)!Чакам отзиви,скъпа!
Еви,ходих специално да видя дали рецептата не са я взели от теб,и най-вече снимката,но не е,друга е,ще трябва да снимам брошурата,пазя я,може пък някой да я познае!А за вкусното си права,подкрепям те,и на мен са ми много на сърце тези бутчета и филенца!
Хубав и дано малко по-слънчев бъде денят ви,момичета!
Да бе :)) тихомълком... Точно днес се фръцкам пак с една твоя рецепта - ама много вкусна!! "N" пъти съм я приготвяла и все не се класирах да снимам!
ОтговорИзтриванеТочно това изкоментирах и аз по този повод,скъпа!Докато проплача и ти ме успокои с куп прекрасни снимки!Много ми е приятно,че на масата у вас е ухаело на моя гозбичка,защото в такива случаи усещам полезността на това начинание-да споделиш рецепта,да отделиш време да я оформиш,и някой друг също да я направи!Страхотна тръпка е това,благодаря ти за което!
ОтговорИзтриванеПоздрави най-сърдечни!
Еликсирче, направих ги пържолките! И все забравям да се похваля. Станаха великолепни! Вече само така ще ги правя.
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав уикенд!
Елинка,какво по-хубаво и мотивиращо от пост като твоя!Много,много ми е драго,че са ви харесали,да ви е сладко и занапред като си ги направиш пак!
ОтговорИзтриванеУсмихната неделя пожелавам!
Ще пробвам днес филенцата,че хич не ми се пържи.
ОтговорИзтриванеДа ви е сладко! :)
ОтговорИзтриване